Šta je novo?

Pranje monitora

ica je napisao(la):
Kako perete ekran monitora? Imam SAMSUNG 757dfx pa ne znam da li smem da ga perem sa klasicnim sredstvom za pranje stakla!.

Nikako. samo jako finom magicnom krpom i malko vode... jako malo vode...

ica je napisao(la):
Kako perete ekran monitora? Imam SAMSUNG 757dfx pa ne znam da li smem da ga perem sa klasicnim sredstvom za pranje stakla!.

Svakako! Ja koristim sredstvo MerGlass (koristio sam i neko drugo - isto plavkasto) koje je pored ciscenja stakala namenjeno i ciscenju ekrana i imam najpozitivnije iskustvo. To sa krpom je teoretski lepo, ali uvek se na monitoru nadje malo masnoce, tako da suva krpa ne pomaze, cak ni sa malo vode.

Jednom se vec vodila opsirna diskusija na ovu temu: ciscenje ekrana

Ja ipak mislim da ne treba nikakva sredstva koristiti, odnosno treba izvršiti preventivu. Ne daj nikome da ti pipa ekran! Pusti struju u njega ili šta već :). Max je u pravu, čak bi ja još dodao, koristi vodu samo ako je baš neophodna(uh, baš sam strog :)). Maxu treba verovati, on u levoj ruci drži magicnu krpu, a u desnoj (šta mislite :D) miša i brine se o tim monitorima ko driver o vanbračnoj deci :)...

Bane® je napisao(la):
Ja ipak mislim da ne treba nikakva sredstva koristiti, odnosno treba izvršiti preventivu. Ne daj nikome da ti pipa ekran! Pusti struju u njega ili šta već :). Max je u pravu, čak bi ja još dodao, koristi vodu samo ako je baš neophodna(uh, baš sam strog :)). Maxu treba verovati, on u levoj ruci drži magicnu krpu, a u desnoj (šta mislite :D) miša i brine se o tim monitorima ko driver o vanbračnoj deci :)...

Eto, covek je sve rekao...

Kada kupis monitor od mene, kao da si ga izvadio iz kutije prvi put :)

Al' sto se ovaj 959NF tesko cisti to je brooka. Bash me nervira... Kad mi dodju ortaci pa kazu "Klikni TU" i onako ko ****** ispipaju ekran popi**im, ne zato sto ga Boze moj pipaju, vec zato sto je lakse roditi mecku nego li ga valjano ocistiti. Sux...

ica je napisao(la):

Ne bih da me pogrešno razumeš, ali prokonsultuj i uputstvo koje si dobio uz monitor. Tamo negde sigurno stoji i postupak čišćenja koji preporučuje proizvođač. Kod mene LG kaže da se koristi samo blago navlažena krpa. U praksi, pokvašen kraj magične krpe, koji stavim na radijator 10-ak minuta da se prosuši, pa prvo pređem sa njim, a odmah za njim suvim delom.

Re: Re: Pranje monitora

ivo.r je napisao(la):
U praksi, pokvašen kraj magične krpe, koji stavim na radijator 10-ak minuta da se prosuši, pa prvo pređem sa njim, a odmah za njim suvim delom.

Cekaj, da rezimiramo, ti nakvasis krpu pa je onda prosusis? Kamenac deluje blagotvorno na ekran? :D

Salim se, postoje da se kupe po knjizarama neka sredstva bas predvidjena za ciscenje ekrana, ima li neko iskustva sa njima? Kako to sve deluje na AntiGlare i AntiStatic slojeve na ekranu?

Amon_Ra je napisao(la):
Al' sto se ovaj 959NF tesko cisti to je brooka. Bash me nervira... Kad mi dodju ortaci pa kazu "Klikni TU" i onako ko ****** ispipaju ekran popi**im, ne zato sto ga Boze moj pipaju, vec zato sto je lakse roditi mecku nego li ga valjano ocistiti. Sux...

ja na poslu a i kod kuce imam 959nf.
onaj kod kuce je perfektno cist, uz pomoc one magicne krpe za staklo i fini escajg (neka plava, finija) i malo vode.
a onaj na poslu.. bio bi isto tako cist da povremeno likovi ne dodju da nesto pokazu i naravno, pokazuju prstima po ekranu, dodje mi da ihboom i :whip i FX

Re: Re: Re: Pranje monitora

JOBAH je napisao(la):
Cekaj, da rezimiramo, ti nakvasis krpu pa je onda prosusis? Kamenac deluje blagotvorno na ekran? :D

Filtriram vodu ;)
Susenje je da bi krpa bila blago navlazena, a ne mokra.

Salim se, postoje da se kupe po knjizarama neka sredstva bas predvidjena za ciscenje ekrana, ima li neko iskustva sa njima? Kako to sve deluje na AntiGlare i AntiStatic slojeve na ekranu?

LG nista ne pominjie u uputstvu, ali svojevremeno u Philipsovom je pisalo izricito da se nikakva sredstva ne koriste.
Valjda se onaj monitorski premaz bas ne mirise sa njima.

jaksa je napisao(la):
ja na poslu a i kod kuce imam 959nf.
onaj kod kuce je perfektno cist, uz pomoc one magicne krpe za staklo i fini escajg (neka plava, finija) i malo vode.
a onaj na poslu.. bio bi isto tako cist da povremeno likovi ne dodju da nesto pokazu i naravno, pokazuju prstima po ekranu, dodje mi da ihboom i :whip i FX

O tome ti govorim, uzasno se tesko cisti. Danas sam slucajno nabasao na neke kevine softy krpice, sa kojima konacno lakse izlazim sa otiscima prstiju, a i nabavicu neke bastovanske makaze za ortake, cim priblize prste da ih otfikarim...:D

taj rad, a kad se nakupi malo prasine, samo oduvaj fenom :))

Samo BELA magicna krpa... Da se lakse vidi rezultat.

Ja jos uvek imam neki "Aero" cistin (jos iz titine juge!!!) za monitore i on radi i to i kao antistatik ali to treba samo praistorijskom monitorima. Bice da je zato jos uvek ziv oni "AERO"...!

WC papir rula... jedan vlazan, pa onda dva suva, izglancas i sija se.

U opet sam najgori, ja Compaq-a redovno perem alkoholom i nista mu ne fali.

Moj problem je u tome sto mi je keva oprala monitor sa nekih shitom za pranje stakla. Monitor je sada sav muzgav i vidi se kada je podloga crna. Sta da radim?

nadji ovde thread o pranju tj ribanju monitora astonish cremom/pastom

ica je napisao(la):
Moj problem je u tome sto mi je keva oprala monitor sa nekih shitom za pranje stakla. Monitor je sada sav muzgav i vidi se kada je podloga crna. Sta da radim?

Ja sam tako us*ao jedan LG... i onda sam ga 15 minuta ribao wc papirom temeljno milimetar po milimetar povrsine, i posle 50-ak listova se sijao ko da je nov :)

Ja imam neko sredstvo za pranje prozora...odlicno je, lepo otkloni sve mrlje :) (probao na DTK monitoru i na Hansol 920D)

Vrh Dno