Šta je novo?

Pranje hladnjaka?!

Dzox

Cenjen
Učlanjen(a)
18.03.2011
Poena
180
Interesuje me da li je pranje hladnjaka potrebno... Rec je o 212+. Cini mi se kao da je izgubio "performanse". U istim uslovima u sobi, temperature su skocile nekoliko stepeni (ne samo sto je leto), pa me interesuje da li je moguce da su se rebra na hladnjaku recimo zaprljala od dima cigara i prasine, jer nisu vise ni sjajna kao kada je bio nov. Prasinu redovno cistim ali ne mogu izmedju rebara nikako da dohvatim, i rebra mi deluju kao da se malo lepe pod prstom... p.s. kakva tema... :S:

PA operi ga, nece mu nista biti :)
Ako to ne pomogne, onda je verovatno ili pasta ili heat pipe negde popustio

Između rebara prašinu čistiš kompresorom. Ako nemaš pristup kompresoru, može i usisivač da posluži (cevo priključiš na IZLAZ vazduha, nikako na usisivače sa vodenim filterom).

Koliki je pad performansi, ako je osetan sigurno nije do prasine. Nju izduvavas fenom za susenje kose samo iskljuci grejac. Ja bih pre zamenio pastu. Pranje izbegni zbog kamenca.

Pranje + kompersor dobitna kombinacija. :D Takođe ako nemaš kompresor, uzmi jednu običnu molersku četkicu i pređi kroz rebra sa obe strane dok usisavaš sa usisivačem, da ti se ne razleće prašina na sve strane.

Ja licno perem moj Z600 pod mlazom cesmovace. Zaostalih kapljica se resis fen-om za kosu posto topli vazdih toliko brzo zagreje telo hladnjaka da voda ispari u roku od 2 minuta. Srecom cesmovaca nam nema puno kamenca.

A mozete i kupiti destilovanu vodu ako vam je toliki zunt od kamenca :D

Koristim stalno istu pastu (ovu sto ide sa 212+ u pakovanju), tako da nije do nje. Menjao sam je pred leto, i dobro postavio hladnjak. Skocila temp 4C-5C. Hvala na masi odgovora. Testiracu nesto vec danas-sutra. :)

Takodje predlazem pranje i posle toga kompresorom izduvati a i ako nemas kompresor nece biti problema.

Da, pranje je odlično rešenje, ali samo se postaraj da kupiš na benzinskoj pumpi destilovanu vodu jedno 2 do 3 litara, kako bi temeljno oprao kuler. Nemoj vodom iz česme, baš zbog kamenca. Posle toga lepo ga izduvaj nekim kompresorom i to je to.

Ima da se presijava na suncu posle pranja. :D :)

Poslednja izmena:
da li je moguce da su se rebra na hladnjaku recimo zaprljala od dima cigara i prasine, jer nisu vise ni sjajna kao kada je bio nov. Prasinu redovno cistim ali ne mogu izmedju rebara nikako da dohvatim, i rebra mi deluju kao da se malo lepe pod prstom... p.s. kakva tema... :S:

Naravno da je moguce - katran iz dima + prasina = :crash:

tar_dust.jpg

LOL Kamikaze! 3 bambija za sliku! :smoke:

Oprao sam hladnjak i merio u istim uslovima u sobi. Pala temperatura nekih 3-4 stepena. Voda je bila bas bas zuta, tamno zuta. Rebra se sjaje bas lepo. Ne bih skontao da je polovan. Molerska cetkla i poprilicno topla voda cine cuda. Izduvao kompresorom sa traktora i superiska! :cigar: Sa 44C-45C na 40C

hgjhhj.jpg

Poslednja izmena:
Ovo nije samo katran. :O To je katran kombinovano sa puno vlage. :D Kapiram da je komp iz igraonice koja je u podrumu. :D

Cini mi se da su bas na ovom forumu serviseri opisivali svoja horor iskustva sa kancelarijskim kompovima. Jednostavno, sve sto se nalazi u prostoriji u kojoj svakodnevno ima dima ce biti smrdljivo, zuto i lepljivo.

Purnja se i to gadno... Trebao sam slikati vodu... Sl. godine cu 100%. :smoke:

Oprao sam hladnjak i merio u istim uslovima u sobi. Pala temperatura nekih 3-4 stepena. Voda je bila bas bas zuta, tamno zuta. Rebra se sjaje bas lepo. Ne bih skontao da je polovan. Molerska cetkla i poprilicno topla voda cine cuda. Izduvao kompresorom sa traktora i superiska! :cigar: Sa 44C-45C na 40C

Pogledajte prilog 93040

Bravo, lepo si to odradio, čestitam. Drago mi je da si uspeo. Probaj da postaviš kućište na stolu ili makar na nekoj platformi koja je barem 30 cm od poda, jer je poznato da kad je kućište na podu skuplja daleko više prašine nego kada je odignut od poda. Da li je tvoje kućište preteško za sto ?

Ma kuciste je dole pored stola, i usisava sve zivo sto naidje, pa i komarce. :D Drzao sam ga jedno vreme na stolu, ali mi smeta kada zaokrenem monitor da gledam sa kreveta. Plus stoji otvoreno stalno, jer kad je zatvoreno, sva se prasina nakupi na resetki kod usisnog venta,a to mi je smor rastavljati i cistiti. Brze se ovako prlja, ali i lakse je za odrzavati. Cigare su bas cudo sa prasinom. Tesko je poprilicno, ali ne znam tacno koliko (mozda 20ak kila-sad sam lupio bas). CM Sileo 500s sa svim izolacijama unutra, debeo lim, i tesko napajanje dobitna je kombinacija.

Poslednja izmena:
Ma kuciste je dole pored stola, i usisava sve zivo sto naidje, pa i komarce. :D Drzao sam ga jedno vreme na stolu, ali mi smeta kada zaokrenem monitor da gledam sa kreveta. Plus stoji otvoreno stalno, jer kad je zatvoreno, sva se prasina nakupi na resetki kod usisnog venta,a to mi je smor rastavljati i cistiti. Brze se ovako prlja, ali i lakse je za odrzavati. Cigare su bas cudo sa prasinom. Tesko je poprilicno, ali ne znam tacno koliko (mozda 20ak kila-sad sam lupio bas). CM Sileo 500s sa svim izolacijama unutra, debeo lim, i tesko napajanje dobitna je kombinacija.

Dobitna kombinacija bi bila da prestanes da purnjas :eyebrows:

Sta mislis kakvi su ti unutrasnji organi ako ti je kuciste takvo? :trust:

Hahaha, kakva fotka! Evo prasina se razletela po mom monitoru takodje hahaha. Mislim da je jedno lepo pranje sigurno na vidiku!

@Kamikaze :D Dobri su. Snimao sam se pre nekih par meseci i 100% sam dobar. Nemam cak ni fleka ni flekica. Smanjio sam dosta btw i presao na domaci duvan (bez katrana i hemikalija kojekakvih). Hvala ti na brizi :D hehe

Nazad
Vrh Dno