Šta je novo?

Prakticna demonstarcija servisa google analytics

djuricv

Slavan
Učlanjen(a)
20.01.2008
Poena
309
Pozdrav svima. Interesuje me da ''uzivo'' vidim mogucnosti i prakticnu primenu servisa google analytics-a. Moze li mi neko pomoci? Hvala unapred.

Hvala bandovic, ali mislio sam nam uzivo primenu na nekom postojecem sajtu?

Predpostavio sam, nego reko' da ipak pustim link. Evo ti recimo jednog primera - Zastupljenost različitih rezolucija ekrana na domaćem forumu koji se bavi crtanim filmovima www.crtaci.info.

Mislim da je na Benchu svojevremeno bila sprovedena slična anketa, i mislim da su rezultati bili u korist wide rezolucija, što i ne čudi obzirom da ovde uglavnom obitavaju napredni korisnici računara koji prate "trendove" i relativno često zanavljaju hardver pa su tako vremenom prevazišli 4:3 monitore. Na crtaći.info forumu je struktura posetilaca drugačija, ima mnogo više ljudi kojima tehnika nije prva stvar u životu tako da recimo tu vidimo da rezolucija 1024*768 ubedljivo prednjači u odnosu na sve ostale. Mislim, banalni je primer.

E sad za neke detaljnije mogućnosti koje može da ti pruži google analytics moraćeš malo više da kopaš ukoliko hoćeš praktičan primer jer ti niko neće tek tako dati sve podatke o svom sajtu na tacni. Ti podaci upravo za to i služe, da ti pruže uvid u stanje stvari da bi znao u kom smeru treba da radiš na tome da bi unapredio i podigao prezentaciju na neki viši nivo. 😉

Prilozi

Poslednja izmena:
Kolko ja shvatam njega ne zanima statistika vec kako analytics radi u praksi. Servis je vezan za google nalog. Mozes imati vise sajtova koje analytics prati na jednom nalogu. Tako da bi morao da dodjes u posed google naloga nekoga ko koristi ovu uslugu da bi video kako radi.

Ili mozes i sam da otvoris nalog i registrujes sajt, ne kosta nista 🙂

Ni jedan jedini third party stats ti nikad nece dati validnije podatke nego sto ce ti dati sam server.

Hvala svima. Probacu da vidim nesto preko sajta moje firme. Samo, kako su sajt radili ljudi van firme, mozda ne znaju sta treba da mi daju od podataka? Sta da im trazim?

Hvala svima, mislim da cu nesto iscackati. Bas me interesuje statistika sajta moje firme. Po meni, moze lock.

Nazad
Vrh Dno