Šta je novo?

Pracenje upload protoka?

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
U poslednje vreme imam dosta problema sa internetom (SBB kablovski). Bili su cak i njihovi tehnicari ali nisu nista uradili. Ono sto sam primetio je da mi cesto upload jednostavno odjednom padne i ne moze da se nastavi. Evo recimo danas celo popodne pokusavam da okacim neki fajl na rapidshare i nema sanse. Krene dobro, ali onda ona kriva koja pokazuje brzinu protoka samo padne na nulu i tako stoji do beskonacnosti.

Trebao bi mi neki software koji bi mi omogucio da u realnom vremenu prati upload protok i priakzuje to graficki. Treba mi preporuka za neki takav, po mogucstvu freeware software, kako bih mogao i ja da vidim sta se desava, ali i njima da pokazem, jer ne znam vise kako se izadjem na kraj sa njima.

NetBalancer. Ali, mislim da je tvoj problem sa njihove strane (nedovoljno jak up signal i slično).

Pogledaj ovde na forumu koje su dobre up/down margine ili sačekaj nekog sa tačnijim/detaljnijim odgovorom. :)

Moja preporuka DU Meter

Prilozi

• du meter.JPG
    du meter.JPG
    17 KB · Pregleda: 45
  • jfkhj.JPG
    jfkhj.JPG
    50.3 KB · Pregleda: 42
Hvala na savetima. Sad sam se setio ovog DU Meter-a. Njega sam koristio pre dosta godina. On je ok, upravo sam ga probao. Jedino bi bilo dobro da moze, a izgleda da ne moze da moze da eksportuje nekako protok u nekom vremenskom periodu. Znaci, ne da pokaze koliko je potroseno, vec kako se kretao protok.

Pogledaj ovde na forumu koje su dobre up/down margine

Nisam bas siguran na sta se ovo odnosi? :)

Zato ti i reko', skini NetBalancer. :)

Dobar je DuMeter, ali je NetBalancer kompletniji program (mada u globalu i ne rade baš isti posao). Evo, ovako izgleda screenshot protoka (ima i tekstualno) u poslednjih 30 minuta:

Ima tu još štošta, pa se igraj sa opcijama.

Što se margina tiče - rokaj u pretragu ''Signal to noise ratio, transmit power level i receive power level''.

Poslednja izmena:
U pravu si. Dobar je ovaj NetBalancer. Interesuje me samo jos par stvari. :) Prvo, uvek sam brkao ove jedinice za protok. Posto mi je net brzine 10 megabita po sekundi i 1 megabit po sekundi, da li to znaci da u okviru programa treba da izaberem Mb? Ima i MB,ali to su valjda megabajti, jel tako? :) Drugo u okviru slike stoji mi 1.6 Mb/s. To je valjda samo neki pokazatelj maksimalne upload brzine u okviru ovog prozora za merenje, kako bih imao utisak gde se nalazi "plafon", jel tako? I trece, ne znam kako si izvezao ovaj screen shot. Gledao sam nesto po opcijama, ali ne mog da nadjem to.

Hvala jos jednom.

Mb i MB, megabit i megabajt - to je tačno. Ti izaberi kako je tebi lakše, mada bi' ja uvek izabrao KB (kilobajt) jer mi je lakše da se snađem.

Što se tiče tih 1.6Mb/s i slike... ne znam na koji tačno deo misliš. Ovaj deo sa grafikonom ti je pod Windows > System traffic sekcijom. Pojaviće ti se potom na dnu NetBalancer prozora, klikni na desnoj strani prozora na auto-hide opciju (više prozor neće biti autohide) i zatim klikni na plavu liniji (engl. bar) odma' iznad grafikona da bi ga izdvojio kao samostalan prozor. Onda taj prozor povećavaj, smanjuj... a desni klik unutar tog istog prozora ti daje dodatne opcije koje će te interesovati.

edit: dz > zd

Poslednja izmena:
Uh izvini. Nisam ni okacio slike u prethodnom postu. Ovo su te slike.

untitled-1-copy.jpg

untitled-2-copy.jpg

A sto se tice ovoga sto si mi objasnio, nesto ne mogu to da nadjem, ako sam uopste na pravom mestu.

1.jpg

Prva slika - baš to što si rekao. Neki ''peak'' tj. vrhunac brzine (upload-a). Taj bar graph možeš i da izgasiš, ako ti ne treba.

Druga slika - to ti je da podesiš kako tj. u kom obliku će ti se brzina down/up-a prikazivati unutar programa. Ja preferiram KB, al' ti možeš da staviš šta ti volja.

Treća slika:

Hvala. Stvarno sam *****. :) Dobio sam neki graph. Doduse nije mi bas jasna ova kriva, ali ove vrednosti gore govore da je protok sasvim dobar od kada ga prati. Ovaj graph pokazuje na donjem delu sate koliko je aktivan valjda (stavio sam da prati 12h), a ove vrednosti, vertikalno sa leve strane mi nisu bas najjasnije.

Prilozi

• sasa.JPG
    sasa.JPG
    66.8 KB · Pregleda: 34
Poslednja izmena:
Slep si kod očiju. :d Piše ti sa leve strane (skroz).

Poslednja izmena:
Dobro, da te ne smaram vise. Proverio sam ono sto sam hteo. Hvala na pomoci. ;)

Nazad
Vrh Dno