Du Meter
Pozdrav![]()
To se jedino moze odraditi na uredjaju preko koga ide sav protok ka svetu, u ovom slucaju je to router koji pak tu mogucnost nema, druga opcija je da sve ide preko jedne masine i da onda tu instaliras program koji ce to pratiti, u tom slucaju bi morao da podignes proxy na doticnom kompu pa da sav saobracaj ide kroz proxy ili pak preko Internet Conection Sharing-a da svi idu na net preko jednog kompa pa na tom kompu da instaliras program koji ce to pratiti.
Ta nalepnica se moze skinuti bez posledica (ako zezaju, pomaze trzisna inspekcija). Oni nemaju pravo da je lepe, a napisi koja je firma u pitanju da i ostali znaju.
Ja uvek racunar kupujem u delovima, pa sam sklapam, po njihovoj logici ne bih imao uopste garanciju? Naravno garancija vazi po komponentama...
Freeproxy na tvom racunaru, pa u LAN setings kod ostalih stavis use a proxy...adresa je ime tvog racunara a port 8080. Onda mozes da logujes i pratis svasta,vidi help u freeproxy-u.Default Gateway ostavi prazno i nikom ne govori adresu rutera
Huawei MT882 podržava SNMP, dakle moguće je pratiti protok na mreži ka internetu i razne druge parametre rutera. Community string je "ADSL". Ostaje ti da skines MRTG ili sličan klijent za Windows i da ga podesiš. Za test možeš da koristiš GetIf program (MIB browser).To se jedino moze odraditi na uredjaju preko koga ide sav protok ka svetu, u ovom slucaju je to router koji pak tu mogucnost nema......
Da li je community dobar mozes da proveris i sa getif-om. Da li dobijas odgovor ako u getifu podesis IP adresu i community rutera? Da li SNMP treba negde da se ukljuci na ruteru? (nemam huawei pa ne znam)
Jos nesto, ako pratis protok na ruteru koristeci standardne ifInOctets/ifOutOctets (default na MRTG-u), dobices samo ukupan protok, a ne protok po pojedinacnom racunaru. Za protok po racunaru, ruter mora da je u stanju da skuplja takvu statistiku i da je ucini dostupnom preko SNMP-a (ili nekog drugog nacina).
get snmp comm
Da li je community dobar mozes da proveris i sa getif-om. Da li dobijas odgovor ako u getifu podesis IP adresu i community rutera? Da li SNMP treba negde da se ukljuci na ruteru? (nemam huawei pa ne znam)
Jos nesto, ako pratis protok na ruteru koristeci standardne ifInOctets/ifOutOctets (default na MRTG-u), dobices samo ukupan protok, a ne protok po pojedinacnom racunaru. Za protok po racunaru, ruter mora da je u stanju da skuplja takvu statistiku i da je ucini dostupnom preko SNMP-a (ili nekog drugog nacina).
Kao sto rekoh, ruter mora biti u mogucnosti da skuplja takvu statistiku i da je u nekoj formi ucini dostupnom. Iskreno, ne ocekujem od kucnih rutera da podrze takve mogucnosti ali do nedavno je i SNMP bio misaona imenica u toj cenovnoj kategoriji, a danas ga huawei podrzava.jel moze malo detaljniji info o tome kako da pokupim statistiko po racunarima pojedinacno?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari