Šta je novo?

Pracenje dva gmail naloga?

zero

Čuven
Učlanjen(a)
10.07.2005
Poena
660
Da li je moguce pomocu nekog Notifier-a pratiti dva gmail naloga istovremeno? Koristim FF.

MailWasher ;)

Pratim istovremeno 4 Gmail account-a, 4 druga i 1 od provajdera (doduse, na njega nista ni ne stize :D)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Magic Mail Monitor + FreePOPs mozes da pratis naloge skoro na svakom webmailu. Ja koristim ovu kombinaciju i proveravam Yahoo, GMail i mail kod provajdera.

MailWasher koliko ja vidim nema opciju za gmail:
cliptz3.jpg

A Dynadvance mi se nesto ne slaze bas sa firewallom look'n'stop, probacu jos malo sa podesavanjima.

matrix77 je napisao(la):
cliptz3.jpg

A Dynadvance mi se nesto ne slaze bas sa firewallom look'n'stop, probacu jos malo sa podesavanjima.

Za gmail nalog možeš da podesiš da ga skidaš i preko POP3 protokola (ali samo SSL protokola), pa onda možeš da ga pratiš iz bilo kog mail klijenta koji podržava POP3 protokol.

matrix77 je napisao(la):

Koliko znam, nema ni za IKOM, ni za Verat, a nema ni Outlook opciju za Gmail, pa se sve to lepo prima i na MailWasher-u i na Outlook-u :eyebrows:

U MailWasher-u za Google account samo upises kao pop3 - pop.gmail.com, a u Advanced Account Options upises za server port number - 995 i chek-iras SSL. Sljaka sve, provereno ;)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

edit: Pretece me Magnus :) Pozdrav Crash-u :wave:

Poslednja izmena:
Recoba20 je napisao(la):
Magic Mail Monitor + FreePOPs mozes da pratis naloge skoro na svakom webmailu. Ja koristim ovu kombinaciju i proveravam Yahoo, GMail i mail kod provajdera.
Pokusavao sam da podesim MMM i nisam uspeo da namestim da proverava gmail nalog, ajd napisi kako da podesim.

Caka je u tome da instaliras FreePOPs. Evo objasnjenja iz MMM help-a:
Here is your plan for using FreePops with MMM:

Download proxy from http://www.freepops.org/en/download-win.shtml. Installation package is about 800K.
Install the program, or just unpack it if you got an archive.
If your MMM is in autostart folder, you could consider adding freepopsd.exe there too.
Configure mailboxes in MMM:
server = localhost. This is special system name that points to server running on your PC - proxy in our case;
name = you full mail address, such as [email protected];
password = your actual password for mailbox;
port = 2000. This is default settings for FreePops, if you need to change it - check FreePops docs.
If this is gmail mailbox - do not forget to set "No RETR" option.
Start FreePops proxy, if you haven't yet. Note that you can start it as simple application (freepopsd.exe) or as service. If you don't know what is service, just use it in application mode.
Now MMM should be able to check your web-based mailboxes. If it doesn't - please turn to FreePops manual, maybe it can help you. Author have checked MMM functionality with gmail and hotmail boxes.

Imas opciju da instaliras FreePOPs service, tako da ne moras da svaki put palis FreePOPs da bi proverio GMail.
(Znaci Start/Program Files/FreePOPs/Service/Install Service (default options).)

Ovo radi i sa Yahoo i Hotmail nalozima.

KizaTheDeath je napisao(la):
Koliko znam, nema ni za ...... pa se sve to lepo prima i na MailWasher-u i na Outlook-u :eyebrows
Dobro gmail moze preko pop3 da se sredi ali kako ces sa yahoo-om?
Dynadvance lepo radi sa svim ovim nalozima ali ne mogu da ga podesim da ga firewall pusti na miru :)

matrix77 je napisao(la):
Dobro gmail moze preko pop3 da se sredi ali kako ces sa yahoo-om?
Dynadvance lepo radi sa svim ovim nalozima ali ne mogu da ga podesim da ga firewall pusti na miru :)

Yahoo moze preko POP3 ali mora da se skine YahooPOPs.

Čoveče za Firefox je najbolji Gmail manager, nemoj dalje ni da tražiš

Ako uključite POP pristup i instalirate Stunnel možete koliko hoćete Gmail naloga proveravati sa bilo kojim mail checkerom. Ja koristim Poppy.

ali tako ne mozes da pratis vise naloga sa bilo kojim notifijerom, jedino sto dobijas sa time je mogucnost da izaberes pri slanju e-maila kojom adresom ces da saljes.

Uzgred da napomenem da Poppy puca ako je uključeno čekiranje preko Stunnel-a a komp nije konektovan na Net. Verovatno je neki bag (teško da je autor testirao Poppy u takvim uslovima).

I još nešto, nisam uspeo da rešim problem preview čitanja na Gmailu. Kad god uradite preview iz notifiera Gmail tretira taj mail kao pročitan i nema šanse više da ga skinete sa POP (čak i ako ga posle u Web interfejsu proglasite nepročitanim). Sama notifikacija, naravno, ne pravi problem. Možda može da se napravi neki "hack" u Stunnel konfiguraciji da različito tretira RETR i TOP komandu, ali za sada nemam ideju kako (dokumentacija za Stunnel je poprilično komplikovana i ezoterična).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno