Šta je novo?

pqi vs transcend

'DoG

Slavan
Učlanjen(a)
06.09.2007
Poena
349
Dakle u pitanju su 2xDDR2 1GB 800MHz Pqi vs 2xDDR2 1GB PC-800MHz transcend

Pa hocu da prodjem sto jeftinije ali opet da ne uzmem najnizu klasu,mislim da ce transcend odraditi posao :smoke:

Transcend je odlična memorija, izuzetno kompatibilna, ne pravi probleme, gde god ubodeš radi. Nije nešto overklokabilna, za to su sigurno bolje te Geil Ultre i neki drugi, ali ako ti treba default, slobodno Transcend.

Kod mene u NS je 1700din jedan modul od 1gb,pa posto nemam nameru da se zbog memorije cimam do BG mislim da mi je ovo ok varijanta.

Da li neko zna kako ce se kretati cene memorija u skorije vreme? Razmsljam da uzmem dva Transcend JetRAM modula od 2GB, DDR2 800 CL5, 44e po komadu pa me zanima da li to da kupim odma ili cekati da cene odu jos dole?

Teško da će moduli od 2Gb još dole, možda i padnu nešo ispod 40€ ali iskustvo iz prošlih godina mi govori da će posle NG cene da odu za 10% gore. 🙁
Ja ne bih rizikovao, uzeo bih sada.

Transcend je odlična memorija, izuzetno kompatibilna, ne pravi probleme, gde god ubodeš radi.
Imam isto iskustvo, mada:

Ma ako nece da je klokuje onda moze i najjeftinija (citaj PQI).😉

Kupio sam dva gore pomenuta modula iako cu tek za mesec dana uzeti novi komp, cisto da se ne desi neko iznenadno poskupljenje od 200-300% ko prosle godine (ako se dobro secam).

Poslednja izmena:
posto imam problem da prodam moju memoriju,a necu za dzabe da je dam 🙂 odlucio sam da je ostavim i kupim jos jedan modul od 1gb,e sad me zanima posto imam 2x512 kingston 533mhz da li ce moci da radi sa recimo transcend 1gb 667mhz?da li bi bilo nekih nekompitabilnosti?

Imam novu dilemu posto cu ipak da prodam staru memoriju 🙂 zanima me sta je bolje 2x1gb kingston 667mhz vs 2x1gb transcend 800mhz???,cene su im gotovo iste.

Nazad
Vrh Dno