Šta je novo?

PQI DDR2 memorija

UniMaX

Slavan
Učlanjen(a)
25.09.2007
Poena
301
Može li neko da mi kaže kakvi su PQI DDR2 800 moduli od 1GB ?

Pročitao sam da su vrlo dobri, ali mi uglavnom svi prodavci preporučuju Kingston umesto PQI...

Može neko da mi pomogne ? Koja memorija u ovom okviru valja?

PQI je los u smislu da ima dosta modula koji nisu bas ispravni jos kao novi tj. nisu dobri za prodavce jer ce se verovatno vratiti na reklamaciju ali ako dobijes ispravne module onda ti je skoro svejedno da li su PQI, NCP, Kingston, ...

Ako ti je izbor sužen na ova dva brenda onda uzmi kingston.

A jel valja ova memorija (69 evra dual )
GeIL 2GB (2x1GB) PC6400C5 800MHz Value DDR2 Dual Channel Kit (GX22GB6400DC)

- PC6400 800MHz CAS 5-5-5
- 64x8 DDR2 FBGA Chips
- 240pin, Non-ECC, Un-buffered DDR2 SDRAM DIMM
- Aluminum Heat-spreader
- 6 Layers Ultra Low Noises Shielded PCB
- Lifetime Warranty
- 1.8V Power Supply

Moram da malo branim PQI, verovatno nisu toliki sit kada daju garanciju 10 godina
Oduvek sam koristio PQI module, DDR i DDR2, i nikada nisam imao problema, npr modul od 512MB DDR2 800 se pokazao bolje od Elixira 512MB DDR2 800, ide do 920 bez povecanja napona, dok Elixir nece

Takodje imam pqi ddr2 i nemam nikakvih zamerki sasvim solidno rade, dd1 sam imao kingston i ne primecujem nikakvu razliku u radu sem brzine :D
na def setovanjima radi bez greske ali nije memorija za OC iako ima plocica koje rade ok na 20% oc.
Verovatno cu kupiti jos 2 giga pqi to je sada nesto preko 6000, na zalost kada sam ja kupovao u novembru prosle godine 2 giga je kostalo 18000 :wall::zgran::crash:

Imam isto pqi ddr2 na 800 1gb i savrseno radi cak se i klokuje do 920...

imas

geil ultra 6400 cl4 za 5000din

moj pqi ddr2 800 puca pri ulasku u win na 880mhz bez dizanja voltaze... ali mislim da je to do moje ploce

Eno u fijoci 5 modula od 1GB ddr2 800 ceka da ode na reklamaciju posto GM puca od ukupno 10 komada u poslednjoj turi. Svaki novi racunar je testiran sa GM pre nego ode, tako da nijedan neispravan modul nije otisao do krajnjeg kupca ali zato se mi cimamo oko toga.

Poslednja izmena:
Kad vec raspravljate o PQI 1gb DDR2 memoriji na 800 da li mi moze neko reci koliko ova memorija trosi struje u W pri najvecem opterecenju

Kad smo kod PQI-a. Videh u jednom cenovniku "PQI DDRII 2GB PC667 CL4 Turbo Kit" po ceni od 18.500 dinara! Jel zna neko, od cega je napravljena ova memorija? Zlato ili neki drugi plemeniti metal?

mozda je samo stvar u datumu cenovnika... desava se da firme imaju cenovnik od pre godinu i vise dana okace na sajt..

I kod mene radi solidno PQI. Drzim je na 2.1 V jer na manje nece 900+, i tako vec 10 mjeseci. Vjerovatno cu uzet jos 2 giga :). Al krivo mi, majku mu, sto je platih 180e oko nove godine :smash:

Takodje imam PQI na 800MHz 2x1Gb nekih pet meseci i radi savrseno.

Poslednja izmena:
u januaru kupio 512mb PQI 667 po nabavnoj ceni od 50e, katastrofa.

Kad smo kod PQI-a. Videh u jednom cenovniku "PQI DDRII 2GB PC667 CL4 Turbo Kit" po ceni od 18.500 dinara! Jel zna neko, od cega je napravljena ova memorija? Zlato ili neki drugi plemeniti metal?

kad vidim samo ime ove memorije odmah pоželim da se ubijem :S: kupio sam je zimus za 250€...:wall: tada su i ostale bile samo nešto malo jeftinije... a ova kao skuplja jer na 667 ima tajminge 4-4-4-12 i bilo je testova da može ladno da se digne na 800mhz pa i više.
A posle samo 2 meseca imalo je 2 GB na 800MHz za 6000 do 7000 din. Ovo mi je najveći promašaj ikada što se tiče tajminga kupovine. Pretekle neke pare pa reko' ajd da uzimam.
Memorija radi super, ima neke crne hladnjake na sebi i onako seljački TURBO piše na njima (i kao neke munje strelice) Čekam neku ploču da uzmem i da je oc-ujem.
Mada šta mi sad vredi samo da sam malo sačekao ..ali ***a.

Takodje imam pqi ddr2 i nemam nikakvih zamerki sasvim solidno rade, dd1 sam imao kingston i ne primecujem nikakvu razliku u radu sem brzine :D
na def setovanjima radi bez greske ali nije memorija za OC iako ima plocica koje rade ok na 20% oc.
Verovatno cu kupiti jos 2 giga pqi to je sada nesto preko 6000, na zalost kada sam ja kupovao u novembru prosle godine 2 giga je kostalo 18000 :wall::zgran::crash:

Hehe, ja kad sam kupio kingston isto u novembru prosle godine platio sam 20000 din :p

Hehe, ja kad sam kupio kingston isto u novembru prosle godine platio sam 20000 din :p

Sta da se radi, memorija je mega pojeftinila to je dobro, zato ddr3 necu da kupujem dok giga ne bude 30e :d

Ziv si znaci:smoke:

Ja nikome ne bih preporučio PQI DDR2 memoriju u kombinaciji sa AMD procesorima ako planiraju Overkloking.

ja bih to isto mogao reci za kombinaciju PQI i Intel procesora... ali, necu.. stvar je u tome da moja maticna ne voli bas PQI memoriju... zato smatram da u toj kombinaciji za koju kazes da ne ide nikako, probaj drugu maticnu plocu, a ostavi istu memoriju i procesor... druga stavr je da moja PQI DDR2 memorija da bi radila na 1000MHz mora da se postavi napon na 2,2V sto bas i nije preporucljivo....

posedujem 2 modula od 1GB DDR2 800 i rade za sada perfektno!!!

Naroljao sam ih na 888 i povecao napon za 0.10V :)

sve full, stabilno, in, extra :d

900Mhz CAS5 posebno na Intelu nije Extra, daleko je od toga... :D

ma, PQI je dobra memorija. ako neko pravi problem radu sa njom, to je maticna...

imam neki sajber kuler na memorijama "TT Cyclo", e sad, pitanje je:

dal da dignem voltaze za 0.2V ??? pa da probam da pustim 1066 ?

EDIT:

@1066 +0.2V, STABILNO

kupicu im neke bakarne hladnjake ipak :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno