Šta je novo?

PPPoE, Lap top i deljenje interneta.....

drummer4life

Slavan
Učlanjen(a)
20.09.2008
Poena
301
Evo ovako...imam desktop sa wifi karticom, na to ide antena, i povezujem se na internet preko PPPoE..u desktopu imam network karticu koja je povezana na laptop...
IP adresa od desktopa mi je 192.168.0.1
IP adresa od lapa top-a je 192.168.0.2

trenutno mi net na lap top-u ide preko proxy-a koji je dignut na desktop-u...(jedan lik kog sam upoznao preko nekog foruma mi je pomogao da napravim preko proxy-a jer drugachije nije moglo)... :(

Kada sam god na desktop-u pokushao da shtikliram opciju za sherovanje konekcije izbacivalo mi je neku greshk (u fazonu da proverim da josh neko na netu ne koristi tu IP adresu(192.168.0.1)....medjutim..takodje non stop mi je izbacivalo neka upozorenja za konflikte izmedju IP adresa...chak i sada to izbacuje...nije mi jasno zashto, ali ok...
I da..na desktop-u mi je os XP, a na lap top-u os VISTA......

Jel' mozhe neko da mi pomogne oko ovog deljenja interneta...
Ja vas molim da mi pomognete..
Svima hvala unapred.

Koriscenje proxy servera na desktopu i ICS na istom kompu, iskljucuju jedno drugo. Ako radi proxy, ne ukljucuj ICS.

ICS neradi verovatno iz razloga sto na wireless kartici na kojoj imas vezu prema provajderu imas IP adresu 192.168.0.1 (ili iz ovog subnet-a). Provajderi imaju nekad praksu da ovo urade upravo da bi ogranicili deljenje internet konekcije :smash:. Izbaci ovde print komande ipconfig /all sa desktopa

nije mi proxy bio ukljuchen kada sam pokushavao da stavim ICS...

evo ipconfig/all sas desktop rachunara..

rjplbt.jpg

ICS pravis na PPP 'adapteru'. ne mogu da pretpostavim zasto imas IP konflikte al' isti nesmeju da se javljaju inace cela stvar nece raditi. kad krenes ponovo da pokusavas, stavi TCP/IP podesavanja i na D-Link-u na desktopu i na mreznoj na laptopu automatskom podesavanju. prepusti da ICS odradi svoj deo oko TCP/IP podesavanja a posle se igraj sa statickim adresama.

simpaticno podesavanje wireless kartice... nebuloza... sta ce ti dns tamo?

Poslednja izmena:
simpaticno podesavanje wireless kartice... nebuloza... sta ce ti dns tamo?

Pa nije on kriv nego to dobija od DHCP-a, lepo se vidi iz liste ipconfig/all
ICS palish na PPPoE konekciji na desktopu.
Probaj da setujesh ethernet karticu na desktopu na DHCP pre nego shto palish ICS na PPPoE konekciji. Moguce je da se zato buni ICS i prijavljuje grehsku. A nekad je prijavljuje kad je tu adresu imala neka druga kartica koja je sada samo iskljuchena ili zamenjena a njen driver je ostao instaliran i setovanja. Probaj da ignorishesh problem i dozvolish ICS-u da odradi posao. Obichno xp ostavi i tu moguchnost.

Drugo reshnje je da ti naprave josh jedan PPPoE nalog a ti da bridzujesh wireless i enternet na desktopu tako da oba imaju (dobiju od DHCP-a) adrsu iz mreze 10.1.40.x a a samim tim ce i laptop dobiti IP adresu iz mreze 10.1.40.x
Mada sve ovo gore je malo verovatno da ce ti dozvoliti jer obichno im je limiter na PPPoE konekciji. Mada mozesh da probash i sa jednom PPPoE konekcijom. Napravish PPPoE na laptopu i zakonekuj se. (dok desktop izigrava bridge). Ovako necesh imati net na desktopu ali sve zavisi shta ti treba.

Trece reshenje i najbolje je ruter, tipa mikrotik i sl.

@ ivica
Nisam ni rekao da je on to ubacio vec "mudri" ISP. :D

Poslednja izmena:
Pa nije on kriv nego to dobija od DHCP-a, lepo se vidi iz liste ipconfig/all
ICS palish na PPPoE konekciji na desktopu.
Probaj da setujesh ethernet karticu na desktopu na DHCP pre nego shto palish ICS na PPPoE konekciji. Moguce je da se zato buni ICS i prijavljuje grehsku. A nekad je prijavljuje kad je tu adresu imala neka druga kartica koja je sada samo iskljuchena ili zamenjena a njen driver je ostao instaliran i setovanja. Probaj da ignorishesh problem i dozvolish ICS-u da odradi posao. Obichno xp ostavi i tu moguchnost.

Drugo reshnje je da ti naprave josh jedan PPPoE nalog a ti da bridzujesh wireless i enternet na desktopu tako da oba imaju (dobiju od DHCP-a) adrsu iz mreze 10.1.40.x a a samim tim ce i laptop dobiti IP adresu iz mreze 10.1.40.x
Mada sve ovo gore je malo verovatno da ce ti dozvoliti jer obichno im je limiter na PPPoE konekciji. Mada mozesh da probash i sa jednom PPPoE konekcijom. Napravish PPPoE na laptopu i zakonekuj se. (dok desktop izigrava bridge). Ovako necesh imati net na desktopu ali sve zavisi shta ti treba.

Trece reshenje i najbolje je ruter, tipa mikrotik i sl.

nije bila josh jedna ethernet kartica..i sada je tu..nashao sam je, mislim integrisana je..samo shto nisam software installirao..:/ a ovu d-link_ovu sam imao pa sam nju ubacio...onu staru koja je integrisana sam disable-ovao....i ukljuchio sam ICS na PPPoE....i nema konflikta...ali opet nece da se konektuje na net sa lap-a..shta da uradim..jel' treba neshto na lap-u da uradim da bi moglo da ide na net preko ICS-a.....za sada mi ide preko proxy-a..jer nisam mogao da namestim ICS..

mada neki programi mi ne rade preko proxy-a...:S
:S:

hvala vam svima...ivice pogotovo tebi :)

konflikt je bash bio zbog toga...

uspeo sam da napravim....

Nazad
Vrh Dno