Šta je novo?

"Pozajmica" MAC-a Usera i Pass na wireless netu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Government

Slavan
Učlanjen(a)
02.09.2004
Poena
304
posto znam MAC adresu, Username i Pass od korisnika koji je registrovan kod lokalnog wiress provajdera i ja sam probao da se kacim na njegovo ime samo sam svojevoljno upisao IP adresu i to radi bez problema....
Da li provajder moze da vidi da mu se pojavljuju dve iste MAC adrese, da li moze da otkrije ko sam ja, DA LI JE TO I KOLIKO PODLOZNO NEKIM SANKCIJAMA???????????
da li sam bezbedan ili terba da se preduzme jos neki korak za moju "anonimnost"?

Poslednja izmena:
Don't do that!
Ma zezam se Do it. do it! :d
Lako oni iz log-a iskopaju tvoj IP, vide da nije isti kao orignalnog user-a i jave user-u da neko koristi njegov nalog sa IP xxx.xxx.xxx.xxx, on kaze nisam ja, i promeni pass i to je to!
A ne brini ne mogu ti nishta! ;)

Ako je taj lik na flat-u UZIVAJ!
Poz!

Da li provajder moze da vidi da mu se pojavljuju dve iste MAC adrese, da li moze da otkrije ko sam ja, DA LI JE TO I KOLIKO PODLOZNO NEKIM SANKCIJAMA???????????
da li sam bezbedan ili terba da se preduzme jos neki korak za moju "anonimnost"?

Naravno da je podlozno sankcijama. Neko tamo izdvaja pare za net a ti se pravis pametan ?

ali ja ovim ne stetim provajdera vec korisnika, ako je to stecenje..... ili pozajmica;)

Government je napisao(la):
ali ja ovim ne stetim provajdera vec korisnika, ako je to stecenje..... ili pozajmica;)

Pa verovatno ce i on posle tebe malo da " steti " ali u fizickom pogledu :-devil-: :smoke: :-devil-:

Poslednja izmena:
zpetar je napisao(la):
elem mogu da te nadju veoma lako samo da zele :)
znachi ako maznesh nalog ''pogreshnoj'' osobi mogu radio goniometrijom da te nadju znachi nemash pojima :))) ...
fino pomere sve ostale ''legalne korisnike'' sa AP-a :) ... i onda gotovo transparentno zamene OMNI antenu sa nekom usmerenom i lagano gledaju kuda imaju tvoj signal da je najachi ...
zatim ide pasivno skeniranje sa najmanje 3 lokacije pa goniometrijom ...
zatim ide jednostano gledanje krovova ...
al zato kad te nadju ... spadash pod delo terorizma ...
'' ometanje elektronskih sistema veze '', sabotaza itd...:))
josh ako si maznuo nalog nekome ko je malo neurozan i paranoichan i iznerviran ...
onda ti josh plus i on otvori lobanju ... a veovatno ce da ti i napakuju ostali ''wardrive''-ing po kraju :0 ...
pa sad ti ... rokaj :) ...
inache osim KMC (kontrolno mernog centra) ''Dobanovci'' koji je inache izmeshten u centar grada postoji josh 12 RIC-ova ... radio izvidjachkih centara i to shirom nashe glavnog grada ... oprema je smeshno jeftina i pravi je brezzcom :) .. ili kako se vec pishe ona juden firma :) ...
Najbolje da ce neko da se cima da uradi sve ovo jer neko koristi njegov account za surf! :type:
@Government: A zashto ne uplatish vreme kao sav normalan svet, nije skupo, a ovako je bezveze (osim satisfakcije, na neki cudan nacin)!
Ako si nekom ortaku maznio account, ok zezash se, ali osim toga to je glupo!

Jes glupo, kad je dzabe... Ne znam ko je glup, mi sto placamo ili oni sto idu mufte :) ?

Government je napisao(la):
To se zove kradja !

Meni samo nije jasno kako dva korisnika mogu da egzistiraju na istoj mrezi i sa istim MAC adresama i oba igraju npr. Warcraft bez problema!
Ako neko zna neko pojasni! :trust:

vmiro je napisao(la):
Meni samo nije jasno kako dva korisnika mogu da egzistiraju na istoj mrezi i sa istim MAC adresama i oba igraju npr. Warcraft bez problema!
Ako neko zna neko pojasni! :trust:

MAC sloj se koristi za druge stvari, bitniji je u wiressu (skeniranje, asocijacija, autentikacija,), i nema uticaja na visi tcp ni nizi ip layer. 2 iste mac adrese nece nikada praviti problem, osim ako ne postoji dhcp rezervacija, koja ce na osnovu iste mac adrese dodeliti 2 iste IP adrese, i tu ce se javiti conflikt ako su na fizicki istom mreznom segmentu.

Hm....koliko ja znam: MAC adresa je jednako vazna kao i IP adresa i na osnovu nje se na fizickom nivou razlikuju racunari pa se zove i fizicka adresa, a nije za dzabe "unique". E sad, nikako mi nije jasno kako nikad (ili bar skoro nikad) ne dodje do nekog konflikta ako su prisutne dvije iste MAC adrese u istoj mrezi! Kako se ARP protocol ne zbuni kad prozove uredjaj sa 192.168.0.32 IP adresom i dobije jednu MAC adresu pa posle prozove 192.168.0.41 i dobije istu MAC adresu ?! :d

Joker je napisao(la):
To se zove kradja !
Ma da. Sta je ukrao? b?
Zamisli naslov u novinama:
"Maloletni D.K. priveden istraznom sudu pod sumnjom da je krao bajtove od komsije G.J. iz susedne zgrade. Maloletnom D.K. je oduzet racunar kao predmet izvrsenja krivicnog dela, i podignuta je krivicna prijava protiv njega.
Advokat maloletnog D.K. je na sudu trazio fizicke dokaze kradje, tj. ukradenu stvar"

Ma da kako da ne. Krivicna prijava moze da padne ako si ostetio nekoga za vise od 8000 dinara, a svi znamo da je neka srednja cena flat-a 1500 mesecno, 24/7, tako da...
Znaci murija ti ne moze nista, a korisnik moze da podnese krivicnu prijavu protiv tebe, i da trazi obestecenje, ali pre toga ce, naravno, da razmisli koliko ce da ga kostaju sudski troskovi u slucaju da izgubi spor.

Tako da... Opusteno ti na net, provajder ne sme da odaje tvoje podatke ostecenom, radi bezbednosnih razloga.

A mozes da posmatras i ovako. Nadje te lik i prebije te. Ti ga tuzis za teske telesne povrede i spomenes i psihicke traume. Ako ti to prodje na sudu imas odstetu pa uplatis sebi flat na 512 i surfujes do mile volje... :-devil-:

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
dr.Tiristor je napisao(la):
Ma da. Sta je ukrao? b?
Zamisli naslov u novinama:
"Maloletni D.K. priveden istraznom sudu pod sumnjom da je krao bajtove od komsije G.J. iz susedne zgrade. Maloletnom D.K. je oduzet racunar kao predmet izvrsenja krivicnog dela, i podignuta je krivicna prijava protiv njega.
Advokat maloletnog D.K. je na sudu trazio fizicke dokaze kradje, tj. ukradenu stvar"

Ma da kako da ne. Krivicna prijava moze da padne ako si ostetio nekoga za vise od 8000 dinara, a svi znamo da je neka srednja cena flat-a 1500 mesecno, 24/7, tako da...
Znaci murija ti ne moze nista, a korisnik moze da podnese krivicnu prijavu protiv tebe, i da trazi obestecenje, ali pre toga ce, naravno, da razmisli koliko ce da ga kostaju sudski troskovi u slucaju da izgubi spor.

Tako da... Opusteno ti na net, provajder ne sme da odaje tvoje podatke ostecenom, radi bezbednosnih razloga.

A mozes da posmatras i ovako. Nadje te lik i prebije te. Ti ga tuzis za teske telesne povrede i spomenes i psihicke traume. Ako ti to prodje na sudu imas odstetu pa uplatis sebi flat na 512 i surfujes do mile volje... :-devil-:

Ajd ti malo razmisli pre nego nesto napises, ili bolje samo citaj.

Sve u svemu, kradja internet pristupa u ova vremena naziva se jednim imenom - CIGANJENJE

Ma dajte bre ljudi ja sam to napisao u smesnom kontekstu, pogresno ste razumeli, bila mi tema smesna...
@zpetar kakvo si ti osvetoljubivo zlopamtilo... Meni to nikada ne bi palo na pamet da radim....
@nIce Cream ako su tebi vremena ok, ne znaci da su svima, jer da jesu dial up ne bi vise postojao...

Izgleda da je moderatorima ponestalo katancica :) ?

dr.Tiristor je napisao(la):
@nIce Cream ako su tebi vremena ok, ne znaci da su svima, jer da jesu dial up ne bi vise postojao...

Svejedno, 10€ ili 20€ mesecno koliko kosta najeftiniji paket na wirelessu ili dialupu nije sigurno vredno sramote. Bolje je onda nemati internet nego ga krasti i sacekati "ok vremena".

Ok. Hipotetička situacija: ukradete MAC adresu, user i pass komšiji tako što ste mu gledali preko ramena. Vi se ne skidate sa neta danima, a za to vreme komšija ne može da se uloguje.

1. Na serveru vašeg provajdera jasno će se videti pokušaji duplog logovanja preko istog username-a. Pretpostavimo da tehničari ne urade ništa po tom pitanju.
2. Vaš komšija pozove posle dan-dva i javlja problem. Složićemo se da retko koji korisnik ne bi pozvao tehničku podršku posle tog vremena, jer platio je X dinara za uslugu koju ne dobija.
3. Ako nastavite da radite istu stvar garantovano ste * ježa u leđa, jer ne verujem da ljudi koji "znaju znanje" neće biti alarmirani.

Poz

Po meni je sve jedno da li komšija može ili ne može da se uloguje zajedno s tobom. To što ti radiš jednostavno se zove : KRAÐA.

I ove budalaštine da se ne podnosi krivična prijava za manje od 8.000 dinara? U kom stavu zakona to piše? Znači, neki džeparoš mi uzme 7.500 dinara iz novčanika i ne mogu da ga krivično gonim? Mislim, smešno.

Moje mišljenje jeste da se ti maneš toga, OK uspeo si da mu saznaš podatke, probao si da se loguješ, internet radi, i to je to. Sve ostalo je - CIGANJČENJE, sitničarenje, pilićarenje ili nazovi kako god hoćeš. Mada ja čisto sumnjam da si na neki "hakerski" način provalio njegov user/pass i MAC, pre će biti da si prepisao od negde. Dakle dečko, uzmi se u pamet i uplati tih 15-20EUR i surfuj normalno i budi pošten.

Mnogo igrate igrice i gledate lose filmove, odakle vam samo takvi porivi.
Zuti karton svima u tredu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno