Šta je novo?

Pozadinsko osvetljenje LCD

Preoccupation

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2004
Poena
725
Kako da napravim, ili gde da kupim gotovo rešenje za moj monitor slično Philips Ambilight opciji? Da izgleda ovako:

PA.png

Najviše bih voleo da izbegnem jeftine LED-ove i "uradi sam" elektroniku...

Auh, kakav setup, vrh b'ate :D

I mene bi ovo zanimalo, doduše imao sam potpuno drugačiju sliku u glavi od ovoga, nešto slično je uradio moj kolega, samo što LCD nije bio na ovako "nevidljivom" nosaču, zamoliću ga da uslika...

Kako da napravim, ili gde da kupim gotovo rešenje za moj monitor slično Philips Ambilight opciji? Da izgleda ovako:

Ako se ne varam, fora kod Philipsa je da menja boju prema sadržaju na ekranu. To ćeš teško sam izvesti :)

Poslednja izmena:
mislim da bi u tu svrhu mogle da se koriste one neonke za modovanje kućišta. nikako klasična sijalica to bi ga dodatno zagrevalo što nije nikako preporučljivo.

Philips ima u sebi procesor za osvetljenje koji da, menja boju svetla prema sadrzini ekrana i samim tim "produzava" vidno polje a usto i dozivljaj filma ili sta se vec gleda. U kucnoj varijanti jedino mozes staviti konstantno osvetljenje jedne iste boje.

Na to sam i mislio. Na jednobojnu, verovatno, belu neonku. Nego me interesuje gde mogu naći variijantu sa prekidačem.

Ako ćeš belu neonku, imaš na Buvu (naravno i po radnjama) za 500 din one tanke, u kućištu sa prekidačem, od 13W.

mislim da bi u tu svrhu mogle da se koriste one neonke za modovanje kućišta. nikako klasična sijalica to bi ga dodatno zagrevalo što nije nikako preporučljivo.

ja to koristim vec 3god :) 4 neonke zalepljene iza sa onim "lepljivim sundjercicem" i to je to,radi bez greshke :smoke:

Postoji i gotovo resenje za ovu ideju i moze se kupiti, u jednoj od one dve radnje pored Arene (mislim da je Tehnomax, ali nisam siguran, mozda je i Megastore Elektornici).

Kosta nesto oko 10,000 dinara ako se dobro secam, a navodno se veoma lako montira i pasuje za sve modele lcd/plasma televizora.

Takav slican uredjaj vec postoji za pc.
Znam da sam video to pre godinu dve ali sad odmah nemogu da kazem ko to pravi za kompove.

Edit:
Evo ovde philips resenje za pc sto dolazi sa zvucnicima.na dnu strane imas i modele.[Product codes and prices for you: SGC5101BD (Starter Kit) for $199, SGC5102BD for £299 (Pro-Gamer kit), SGC5103BD for $399 (Premium Kit) and the SGC6101BD Extension Kit ($99) for the vibrating palm rest and fans separately]

E sad ima i novije sa led sijalicama ali to moracu da potrazim zato sto mene ovo nije bas nesto odusevilo te nepamtim sta sam ono tacno vido.
Led sijalice su kao neonke koje mogu da menjaju boju.

Edit;
Imas i kako napraviti diy led osvetljenje za monitor koje radi sa divx-om.Potrazi na youtube video i po netu how to.Ali nije jednostavno i verujem mnogo jednostavnije je nabaviti gotov proizvod.Samo sto ovaj philips-ov je znaci sa zvucnicima zajedno.
Mislim da sam vido jos nesto ali ja nemogu to sada da nadjem.
Postoje i led neonke ali nisam siguran dali mogu da se koriste za ambilight.Mada sam nesto vido letos i to na you tube.

Evo ovde ima 4 uredjaja ili nacina za ambilight gde mislim da ti treba ovo i to kosta oko 160 evra.
Nebi se ni ja bunio da imam bas ovo.Pravo resenje.

Edit:
Ona tri video na dnu te strane su video koje sam spomenuo u predhodnoj poruci a koje nemogu da nadjem.Ovi strip su verovatno diy led pre nego led neon kako sam pre pomislio.Pise da se moze kontrolisati 3 strip-a a jedan kosta 60 evra.
Edit:
Ovo je sajt proizvodjaca.

Poslednja izmena od urednika:
Postoji i gotovo resenje za ovu ideju i moze se kupiti, u jednoj od one dve radnje pored Arene (mislim da je Tehnomax, ali nisam siguran, mozda je i Megastore Elektornici).

Kosta nesto oko 10,000 dinara ako se dobro secam, a navodno se veoma lako montira i pasuje za sve modele lcd/plasma televizora.

Jel mozes da mi kazes kako se to tacno zove u tim prodavnicama, cito da bih izbegao nepotrebno blamiranje tipa:"dobar dan, znate meni treba, ustvari zanima me, ovaj znate onaj deo sto svetli a postavi se iza TV-a i izgleda jakoooooo dobro"

Svratih danas u prolazu u prdavnicu i kupih malu neonku, kao prirodno svetlo (belo), 30cm, 8w i postavih iza plazme. Mogu reci da je simpaticno, pomalo fancy. Naravno, ne moze se porediti sa Philips varijantom ali za 650 kinte nije lose :)

Ja bih pazario onaj A.R.E. sa dva strip-a
Jedan strip ima 10 diy led-a

AyS^, gvlada, možete li da slikate vaše postavke televizora sa osvetljenjem, da vidimo kako to izgleda u "domaćoj radinosti"?! :D Hvala :wave:

Jel mozes da mi kazes kako se to tacno zove u tim prodavnicama, cito da bih izbegao nepotrebno blamiranje tipa:"dobar dan, znate meni treba, ustvari zanima me, ovaj znate onaj deo sto svetli a postavi se iza TV-a i izgleda jakoooooo dobro"

Ne znam kako se zove, ali je proizvodjac jedna od onih firmi koje prave zidne nosace za televizore i zvucnike, a i nalazi se na polici zajedno sa tim stvarcicama.

Naravno, to je jedan od onih uvoznih proizvodjaca...

Ja mogu veceras da probam da uslikam, jedino videcu kako ce ispasti jer mora bez blica.

@Tata, ajde ako nije problem, seti se da li je u Megastoresu ili Tehnomaxu, posto imam Megastores dole na Dorcolu, pa da ne idem u grcko-kiparski centar.

Skoro sigurno je bio Tehnomax, ali provericu danas-sutra pa cu javiti sve precizno.

Hvala, nadam se da ti nije preveliki problem.

evo kako sam ja izveo...slikano mobilnim :S

Kako vas ne smara to pozadinsko svetlo? Zar nije fora imati sliku direktno iz mraka? Za gledanje filmova naravno.

manje se naprezu ochi ;)

Philips ambilight sahranjuje LED u retrovizorima, brisacima i neonke ispod kola :D

Nikako da uhvatim lepu sliku ali def mi se ne svidja kako izgleda na klipu. Moguce da je uzivo mnogo bolje, dok je ovako prejako. Podseca me na zvucnike koji su preblziu postavljeni. Moguce da bi na nekom tv od 40-50" izgledalo mnogo bolje nego li na malom monitoru.

Nazad
Vrh Dno