Šta je novo?

Powerline alternativa za USB WiFi adapter

WebWolf

Slavan
Učlanjen(a)
18.09.2004
Poruke
3,814
Poena
435
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600 & Scythe Mugen
Matična ploča
MSI X470 Gaming Pro Carbon
RAM
Kingston HyperX Predator 16GB 3200MHz
GPU
GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8G
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB & Samsung 970 Evo Plus 500GB
PSU
Corsair RM650x
Kućište
NZXT H500
Miš & tastatura
Cooler Master MK730 & Razer Basilisk v3
Mobilni telefon
Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi Roborock 6
Xiaomi Air Purifier 3H
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ima li neko svežih iskustava sa Powerline razvodom interneta između soba u stanu? Imam sobu koja je adaptirana ima struju, ali bi razvođenje UTP sada kablova bila katastrofa, bilo kroz zid bilo kroz kanalnice jer je nezgodno pozicionirana.

Šta je muka: ruter mi je sasvim dobar (Netgear R6400v2) i telefonom i na Macu imam odličan signal u toj sobu, međutim smučili su mi se WiFi USB adapteri za PC. Svi oni stari i pouzdani ne rade na 5GHz, ovi novi su golo đjubre, tri sam već isprobao. TPLink T3u pravi BSOD-ove ili se zagasi kad se malo zagreje, pa kad se ohladi kao nastavi. Neki kineski od 600 dinara mi radi najbolje,ali ima neka strašna usporenja ponekad. Mislim da mi je kabl jedini spas, što ostavlja mesta za Powerline. Torrente ne smem ni sa jednim da pokrenem inače bude cirkus, morao sam minimalan broj konekcija u qbittorrent da ostavim. Skoro sve skidam na Raspberry Pi prebacujem na PC, što me ponekad iritira. Steam download mi je ograničen inače i on ubije adapter. Možda je nešto do OS-a, ali isti taj PC mi je radio na drugoj lokaciji na kablu bez ikakvih problema.

Više sam napisao o WiFi nego o Powerline, ali ako neko ima iskustva ili predlog za model, svaka pomoć je dobrodošla.
 
Nisi razmišljao o kvalitetnoj wifi kartici kad već pominješ da imaš dobar signal? Ja sam kupio ovaj model, pre toga isti samo AC i to radi skroz stabilno. Nikad usporenja, nikad problemi. Screenshot_20210305-062258.jpg
 
Nisi razmišljao o kvalitetnoj wifi kartici kad već pominješ da imaš dobar signal? Ja sam kupio ovaj model, pre toga isti samo AC i to radi skroz stabilno. Nikad usporenja, nikad problemi. Pogledajte prilog 299706
Hvala na predlogu. Jesam razmišljao, ali me uvek brine šta je sa drajverima za njih, da li će ih update-ovati ako ima potrebe. Takođe, kineska je i navukao sam malo brigu oko njihove mrežne opreme, profesionalna deformacija.
 
Ovo je Intel kartica, jedino što Kinezi prave je interfejs za PCI-E slot. Imas i Asus i Gygabajt varijante ako želiš nešto brandirano.
 
Ovo je Intel kartica, jedino što Kinezi prave je interfejs za PCI-E slot. Imas i Asus i Gygabajt varijante ako želiš nešto brandirano.
Da, raspitao sam se malo kod kolega, trebalo bi da je bezbedno. Koristis li neke genericke intel drivere, ili se moraju koristiti njihovi? Deluje kao ok izbor, samo sto je sada dostava preko AliExpress veca nego cena kartice :) .
 
Intel drajveri, Win ih sam instalira koliko se sećam. Ja sam odavno naručivao, pre korone i kriza sa dostavom.
 
Sada je shipping za tako nesto 50-60$, tako da Ali otpada.
Ali treba pojuriti sta slicno moze da se nadje kod nas i na KP.

Ako moze da se iskopa nesto za 20-25e ja bih takodje zamenio moja 2 USB adaptera (wifi i bluetooth) sa ovim resenjem
 
Proverite i druge prodavce/proizvođače, kupovali su ovde na forumu takve kartice dosta jeftinije od Fenvi koje sam ja uzimao. Ubacite AX200 u search na Aliju, pa vidite ponudu.
 
Nazad
Vrh Dno