Šta je novo?

PowerDVD5 i hardware acceleration

• Začetnik teme Začetnik teme jaksa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jaksa

da se mene pita, sve na robiju
Moderator
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
985
Koristim PowerDVD 5, graficka kartica je Radeon 9700pro. drajveri Catalyst 3.10, sto je i nebitno, u svim verzijama drajvera isto se desava, kao i kad stavim patch za powerdvd ili bez njega, problem je uvek isti:

Podesim u STOP modu da bude enable hardware acceleration,ali pri prikazivanju filma, to polje nije popunjeno tj hardware acceleration je disable-ovan, a polje greyed tj zasenceno.

U configuration > information meniju stoji:
Hardware Information:
Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU running at 3409 MHz
3DNow! Technology: Not Detected
Enhanced 3DNow! Technology: Not Detected
3DNow! Professional Technology: Not Detected
IA MMX Technology: In Use
IA Streaming SIMD Extensions: In Use
IA SSE 2: In Use
Video Accelerator: DirectX VA (not in use)
Multispeaker Audio Device: Creative SBLive! (not in use)
SPDIF Output Device: Creative SBLive! (not in use)

Zasto ne da hw. acceleration?

Hw

Nemam pojma!

I meni se isto desava sa Radeon 8500, i isto tako ne ide slika pustena sa PowerDVD-a na TV kao clone....

Uopste ne prepoznaje da je Overlay slika...

I zato sam batalio PowerDVD i presao na WinDVD koji sad odradjuje posao kako treba!

:wave;

Isti problem sam imao svojevremeno sa Radeonom 8500 i PowerDVD 4.

Interesantno i mene ovaj problem muci vec jedno vreme.
Prvo sam to uocio na Ati 9000Pro sa PowerDVD 4, pa sam okrivio Ati.
Eto sad se isto desava i kod Fx5600 sa PowerDvD 5!?! :-x

Ako neko zna problem, interesantno bi bilo cuti sta je u pitanju.

samo da se zna, sa WinDVD nema problema tog tipa

A jel ima neka razlika kod gledanja filma kod ova 2 playera?
Ako nema onda ostavljam PowerDVD.

Nema, a meni licno se mnogo vise dopada korisnicki interfejs 🙂 PowerDVD-a

Re: Hw

Turbo je napisao(la):
i isto tako ne ide slika pustena sa PowerDVD-a na TV kao clone....

Uopste ne prepoznaje da je Overlay slika...

I meni se isto desavalo (R9700 Pro) sa svim verzijama PowerDVDa 4 i 5, osim sa PowerDVD 5 build 0603 koji radi sasvim normalno! Onaj noviji (valjda 0805) opet ima isti problem. Naravno, mozda je u pitanju kombinacija ko-zna-kakvih faktora, ali probajte 0603 u svakom slucaju.

Interesantno ja bas imam ovu 0603 verziju.

Mislim da u help-u programa sve lepo pise:

The first section is Hardware Acceleration. Check Enable hardware acceleration if you would like to activate IDCT and Motion Compensation (refer to Info below for more information). By enabling this option, some features will be unavailable.

Info: This option is specially designed for display chips with advanced video acceleration functions such as Motion Compensation and IDCT (Inverse Discrete Cosine Transform). When both functions are activated, DVD playback is accelerated when approximately 70% of the DVD decoding process is transferred onto the card itself and thus alleviating CPU resources.

Note: Certain functions and video selections will be unavailable if PowerDVD is utilizing hardware acceleration for movie playback.

Ima li neki player koji prikazuje `smooth` subtitles ?
Meni sve krzavo 🙁

tja, evo kod mene sa ATI 9000 Pro II i powerDVD 5.0.603 nece da prihvati hardware acc., a sa prethodnom 4-kom nije bilo nikakvih problema oko toga...ova 5-ica evo nece da pusti nijedan divx koji su ok i normalno se gledaju sa BSplayerom...

Nazad
Vrh Dno