Kupio sam karticu kao neispitanu, naravno nije davala sliku a kuler je vrteo normalno. Malo sam proguglao i video da ljudi greju grafike, vecina "tutoriala" je bilo da se "pece" u rerni, ali sam naisao na jedno objasnjenje gde je lik grejao karticu fenom (ne za kosu vec fenom za topljenje i slicno), i to mi je izgledalo najozbiljnije. Srecom burazer ima fen slican tom pa sam i ja pokusao isti postupak, (prvo sam sprzio jednu stariju kako bi video sta se desava) imao sam srece i grafika je proradila, grejao sam je svega 5 sekundi pri temperaturi od nekih 300c, pustio da se ohladi 10ak minuta, zatim ubacio u racunar.
Vec nedelju dana radi bez problema, ne pregreva se, u idle je na nekih 30c, pri opterecenju ne prelazi 65c, samo se kuler cuje kada dostigne 60c ili vise, ali nista preterano. (inace sam skinuo kuler, ocistio, podmazao ali bezuspesno, i dalje se cuje kad se malo optereti kartica).
Sad me interesuje koliko dugo ova kartica moze da radi ovako, vidim da negde pisu da je nakon grejanja kartica pri izdisaju (nece dugo), neki pisu da je trajno resenje. Pa ako ima nekoga ko ima iskustva sa grejanjem kartica, bio bi zahvalan na odgovoru i savetu ako ga ima.
Vec nedelju dana radi bez problema, ne pregreva se, u idle je na nekih 30c, pri opterecenju ne prelazi 65c, samo se kuler cuje kada dostigne 60c ili vise, ali nista preterano. (inace sam skinuo kuler, ocistio, podmazao ali bezuspesno, i dalje se cuje kad se malo optereti kartica).
Sad me interesuje koliko dugo ova kartica moze da radi ovako, vidim da negde pisu da je nakon grejanja kartica pri izdisaju (nece dugo), neki pisu da je trajno resenje. Pa ako ima nekoga ko ima iskustva sa grejanjem kartica, bio bi zahvalan na odgovoru i savetu ako ga ima.