Šta je novo?

powercolor 9600 pro

vladat1

- CoH -
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
1,175
Moja oprema  
CPU & Cooler
NH-C12P SE14 , Ryzen 7 3800X
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
Kingston Fury Renegade 2 x 16 GB - 3600Mhz
GPU
GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB
Zvuk
S.M.L.S 8A
PSU
Seasonic Focus Plus 750w 80+ platinum
Kućište
HAF 912 PLUS
Miš & tastatura
Logitech G610 , LOGITECH G403 HERO
Ostale periferije
Blue Snowball Ice
Pristup internetu
  1. Optički internet
Na internetu sam naleteo na jedan članak kao 9600 pro može da se moduje na 9800 pro. Nisam baš dobar sa engleskim. Ako bi neko mogao da pojasni!

Introduction

As we discussed in our RADEON 9600 PRO review, the RADEON 9600 family was meant to address ATI’s need for a DirectX 9 part that offered RADEON 9500 PRO class performance, but at a lower production cost. In order to accomplish this objective directly, ATI has reduced the number of pixel pipelines from eight in RADEON 9500 PRO, to four in RADEON 9600 PRO, and shifted to a newer manufacturing process.

The manufacturing process in particular is one of the most important changes from the overclockers’ perspective. The RADEON 9600 PRO is ATI’s first graphics core to utilize TSMC’s smaller 0.13-micron manufacturing process. Besides lowering manufacturing costs, the smaller process also allows ATI to hit higher clock speeds. At 400MHz, the RADEON 9600 PRO runs at a higher core clock frequency than even the RADEON 9800 PRO!

When you couple this with the RADEON 9600 PRO’s dramatically reduced transistor count (roughly half the transistors of 9500 PRO) you’ve got a chip that generates considerably less heat. In fact, ATI borrowed the heatsink design from its older RADEON 8500/7500 family for the RADEON 9600 PRO. This is a dramatic contrast to the RADEON 9500 PRO, whose cooler was reminiscent of the RADEON 9700 series.

Once these three aspects are factored in, you’ve got a product with tremendously greater overclocking potential than its DX9 predecessors. Despite this, we were concerned if the RADEON 9600 PRO would support overclocking at all in our original review. Both the RADEON 9700 (non-PRO) and the entire RADEON 9500 family ship with BIOS images that must be hacked in order to support overclocking. Fortunately, this is not the case for the RADEON 9600 PRO card we received for testing. The RADEON 9600 PRO supports overclocking out of the box all you need is a hardware utility to overclock the card.

How to overclock your 9600 PRO
Currently, there are two utilities that offer overclocking support for the RADEON 9600 PRO: Rage3D Tweak, and RadClocker. For our testing, we chose to use RadClocker, as the 537MHz core frequency limit of Rage3D Tweak proved to be too tame for our RADEON 9600 PRO card. So how high were we able to overclock our RADEON 9600 PRO? How does a 547MHz core clock and 365MHz memory (730MHz effective) sound!

But we didn’t stop there. We were dying to know how an overclocked RADEON 9600 PRO stacked up to an overclocked RADEON 9500 PRO. Remember, the RADEON 9500 PRO was a pretty impressive overclocker in its own right. So we grabbed the RADEON 9500 PRO we overclocked last year (which was good for 355/315) to see how the two mainstream cards from ATI stacked up to each other. Read on for the results!

Mislim da kod nje ne mogu da se otljučavaju pinovi, ali naravno nisam stručnjak. Ako neko ovo može da prokomentariše!

U textu pishe da taj 9600Pro radi na frekvencijama vecim od 9800Pro, ali nigde ne pishe da moze da se moduje u isti (shto i jeste nemoguce, s obzirom da je to prakticno pola 9800 Pro GPU-a), ukljucujuci poredjenje sa 9500 koji je onomad bio fantastican modder i overkloker, i sve to uz objashnjenje kako overklovati taj 9600Pro... Sve u svemu nishta zanimljivo...

Poslednja izmena:
Ovde nigde ne pise da 9600pro moze da se moduje u 9800pro

sori, moj engleski je malo rasti :smoke:

Koliko ste dizali 9600 pro cpu/ram i da li je neko odključavao neke pinove

vladat1 je napisao(la):
sori, moj engleski je malo rasti :smoke:

Koliko ste dizali 9600 pro cpu/ram i da li je neko odključavao neke pinove

Niko nije otkljucavao pinove :D a bogami ni pajpove :cigar:
pozdrav

msi medion 9600tx je ustvari 9500pro kartica pod drugacijim imenom

kartica je ATI radeon 9600pro GameFX PowerColor 256MB 128-Bit nova instalirao drajvere prvo sa diska koji je dosao uz nju i po pokretanju bilo koje igrice pa i CS 1.6 posle minut-dva igranja jednostavno se ugasi monitor menjao sam drajvere iskljucivao VPU recover instalirao DirectX 9.0c uvek isto konacno reinstalirao Win XP home sp1 ubacio disk koji je dosao uz karticu instalirao drajvere i posle 5 min igranja CS 1.6 opet se ugasio monitor, sto je najgore to se desava i sa drugom karticom koju sam kupio......inace maticna je MSI KT4V agp je 8x, probao u BIOS-u iskljucivao fast write uvek isto......sta dalje ?

Prvo odnesi kartu kod drugog, ako mozes, da je probash.
Bilo je ranije o via+ati bagovi.

pozz

kartica je ATI radeon 9600pro GameFX PowerColor 256MB 128-Bit nova instalirao drajvere prvo sa diska koji je dosao uz nju i po pokretanju bilo koje igrice pa i CS 1.6 posle minut-dva igranja jednostavno se ugasi monitor menjao sam drajvere iskljucivao VPU recover instalirao DirectX 9.0c uvek isto konacno reinstalirao Win XP home sp1 ubacio disk koji je dosao uz karticu instalirao drajvere i posle 5 min igranja CS 1.6 opet se ugasio monitor, sto je najgore to se desava i sa drugom karticom koju sam kupio......inace maticna je MSI KT4V agp je 8x, probao u BIOS-u iskljucivao fast write uvek isto......sta dalje ?
Ista kartica, isti problem, jedino je ploca druga (ASUS a7v8x). Definitivno se kolje sa plocom jer imam igraonu i na svih 10 kom. se desava ista stvar ! Probaj sa novim VIA driverima, jedino to nisam probao. Ili eventualno probati sa nekim boljim napajanjem (brend).

Pozz

delimicno sam resio problem tako sta sam vratio AGP na 4x sada radi OK ali..........

meni ista kartica strasno dobro radi na sc 1.6

Poslednja izmena:
Ako radi, dobro, na AGP x4(detektuje podatak na 1,5V, x8 ga detektuje na 0,8V), onda definitivno nesto nije u redu sa kvalitetom napona. Ili je lose napajanje, najcesci slucaj, ili su kondovi na ploci oslabili.

Sto se drajvera tice, bilo je vise (da ne kazem previse) postova na tu temu, posle deinstaliranja Rivinih drajvera, ne bi bilo lose startovati Driver Cleaner( ili sa njim deinstalirati Rivu), pa onda instalacija drajvera, najbolje neki odgovarajuci Catalyst, provereni, stari, 3.2 ili slican, pojuri sa search-om, nisu svi idealni za tu kartu..

Poz.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno