Šta je novo?

Powercolor 5770 temperatura?

cobraman

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2009
Poena
435
Moja oprema  
Laptop
Asus vivobook pro 15 oled
Mobilni telefon
Huawei p30 pro
Pametni uređaji
Huawei gt2
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Neto ko da mi je skocila temperatura u iddle-u, oko 54C, na 25% obrtaja (min u Afterburneru) pa me zanima mnogo li je to ili JE ok? Na AUTO u istom programu kada vrti na 40-ak %, temp je 48C al ja zbog tisine drzim na min pa reko aj da pitam...🙂

Nemam tu karticu ali mislim da je to malo vise nego sto bi trebalo za nju. Meni je na 30% fan temp 50-51 c na 4870 koja je znatno toplija od 5770. A mozda je i zbog ovih visih temp ovih dana......ako ne onda probaj zameni pastu na gpu :wave:

sve u svemu ni ovo nije neka temp za brigu, po meni, ali je svakako isprati.

Imam doticnu. Nesto ti je to mnogo na 40%. Kod mene je momentalno 40c.
Zimus tj. dok je bilo hladno bila oko 36c. Pretpostavljam da je onaj obican model, a ne OC fabricki, nesto PCS valjda. Evo slicica.

2s6uio8.jpg

Pa da, klasican model, 512mb...A sto tebi pise 300 za memory clock, meni je 500 u iddle...

Pa to ti kazem. Vidi u Afterburneru dal ima 2D mod, ja sam zaboravio jer sve podesavam iz biosa. 2D mod 157/300 Mhz po default-u.
Moja grafa je 1gb, al isti ....c.

E kod mene 157/500 u iddle modu a 850/1200 u full-u. Jedno zaboravih da kazem - vadio sam karticu pre par dana pa dok je bila napolju, malko sam "dotegao" srafove sto drze cooler, svaki za po trecinu kruga...Dal to mozda nema nekakve veze sa skokom temperature...?

Vrlo verovatno.
Opet sve odradi al u rikverc, samo lagano (mislim zbog garancije).

Ja promenio pastu sa dobijenom od CPU coolera CM tx-3 i sada se spustila u iddle na 46C...Zadovoljan sam, jer u full loadu ne prelazi 69C na 25% coolera a cisto bezveze testiram sa 100% i ne verujem da je max oko 55C...Samo 10ak vise od iddle mada uz preglasan cooler.

:laugh: 🙂

Neto ko da mi je skocila temperatura u iddle-u, oko 54C, na 25% obrtaja (min u Afterburneru) pa me zanima mnogo li je to ili JE ok? Na AUTO u istom programu kada vrti na 40-ak %, temp je 48C al ja zbog tisine drzim na min pa reko aj da pitam...🙂

sorry, ne vidjeh da je op, tj ti u pitanju ..pa dobro si je spustio ..uopste nije lose 8c, mada mi se i ta temp cini malo jaca za 5770 ..meni je trenutno temp na 5850 39, a vent na 22 odsto, a 23 je ambijent

Poslednja izmena:
Pa jeste malo jako za iddle, ali opet sa tim brojem obrtaja...besumna je...U full load na 25% ide do pomenutih 69-70 maximala, a vec na 56% ventilatora gde je isto tiha, ne prelazi 60C, sto je super rezultat...Hladnije i ne treba a ima lufta do podgrevanja ihhhhaaaaaajjj...:wave: Vec visi % venta pocinju da prave buku...:,,:

Nazad
Vrh Dno