Šta je novo?

Powercolor 4890 volt mod

PLAYBoY

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
199
Hocu da se malo igram sa doticnom karticom. Ima jako dobro odradjeno hladjeje, pa reko daj da vidim koji joj je maximum sa neki vecim naponom za GPU.

Temp sa 48% obrtaja venta(tad je necujan) su mi 43C idle i 82C u furmarku, a u igrama ne moze da predje 70ak.

Proba sam da ubacim neki plugin u rivu 2.24 za volt mod, ali ne podrzava moju kartu.Guglao sam ali nista ne nadjoh pa reko ovde da pitam.

Tacno vidim da je karta posle neke tacke gladna napona.

Karta je ova:

PowerColor_Radeon_HD_4890_ccm1_01.jpg

http://www.powercolor.com/au/products_features.asp?ProductID=5942

Ne verujem da ces moci ista da uradis, najverovatnije taj PowerColor ima neke custom naponske regulatore, a ne standardne i odomacene Volterra-e... pa nema nista od dizanja napona putem Riva Tuner-a/MSI Afterburner-a. Jedino hard-mod, i gubljenje garancije... sto ne verujem da ces da radis.

Nego, da li si probao da dignes napon preko Afterburner-a? Tamo je maximum 1.35V... a tebi bi trebalo da je default napon 1.3125V, znaci imas malo mesta za igru.
Ako to nece, ne moras ni da se bakces sa Rivom i plugin-om, jednostavno ne podrzava.

Sve si lepo rekao...nema Volterra regulatore...ne moze ni msi ufter burner

To je gorka lekcija koju sam ja naucio sa Gainward-ovim GS HD 4870 😉

Meni nije...samo sam hteo malo da se igram. Tu razlika izmedu 850/920/950 je bedna u igrama, 2-3 fps-a, tacnije nistane bi dobio tim, jedino sam zeleo malo taj volt mod da vidim posto nisam ranije to radio a imao sam 4850 i 4870

Nazad
Vrh Dno