Šta je novo?

PowerColor 4770 OC failed

OWERKLOKER

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
27.06.2009
Poena
199
Pozdrav.
Imam problem sa klokovanjem grafe.Probao sam preko RT i MSI Afterburner-a i isto se desava.Naime,problem je u tome sto furmark radi stabilno na 850/1080,world in conflict na 850/1000 a crysis i grid pucaju cak i na 830/850(standardan OC za svaku 4770).Problem je u tome sto samo odjednom zabode i nestane slika sa monitora i pomaze samo hard restart.Na defu sve ide bez problema.Ima li neko ideju kako bih mogao ovo da resim?

Nije stabilna, ne moze da se resi smanjuj klokove.... Ne znam do cega bi drugog bilo...

Vidim i ja da nije stabilna,ali je problem sto nece da radi ni sa malo povecanim klokovima(830/850,to svaka izgurava bez problema).

U MSI Afterburneru mi je opcija za podesavanje napona zatamnjena.
Moze neki tutorial kako da odradim to?

Očigledno ne baš svaka.

A za napon, mislim da ne može na svakoj. Ali probaj u settings da štikliraš opciju unlock voltage control. Ako ni onda ne može, nema mogućnost softverske kontrole napona.

Očigledno ne baš svaka.

A za napon, mislim da ne može na svakoj. Ali probaj u settings da štikliraš opciju unlock voltage control. Ako ni onda ne može, nema mogućnost softverske kontrole napona.

Svaka osim moje.😀
Mislim da bi mogao da se uflesuje bios od asusa koji ima kontolu voltaze ali nisam siguran.Da li bi mogao neko da mi potvrdi to?

Mislim da to nema veze sa biosom nego sa naponskom jedinicom kartice, ili imaš digitalnu (i softversku kontrolu napona) ili analognu (nema kontrole). Dakle, mislim da je hardversko pitanje, ali sačekaj nekoga da ti potvrdi.

Mislim da to nema veze sa biosom nego sa naponskom jedinicom kartice, ili imaš digitalnu (i softversku kontrolu napona) ili analognu (nema kontrole). Dakle, mislim da je hardversko pitanje, ali sačekaj nekoga da ti potvrdi.

Moguce je da nema,mada mislim da bi problem bio resen asusovim biosom.Ali,ipak cu da sacekam...

Ima ovde spisak biosa pa probaj asusov.. usnimi prvo svoj za svaki slucaj ...http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?page=1&architecture=&manufacturer=&model=HD+4770&interface=&memSize=0
...na YouTube imas uputsvo kako da flesnes..http://www.youtube.com/watch?v=pYQ7xHNkE5c

Da uzmem ovaj sa podignutim taktovima ili ne?
Da li je sigurno da moze da se povecava voltaza na mojoj karti?
Cini mi se da sam citao da moze ali ne znam za ovu moju(PowerColor PCS)...

...nisam siguran.. ne znam sa da ti kaem.. guglaj jos pa vidi.. i javi😉
...izgleda da ne moze, citat:
I have a sapphire hd 4770 arctic cooling version (BLUE PCB) which has a uP6201BQ voltage controller. The problem with this card is that I cannot do more than 863mhz on memory, it is also happening with all people that have this card. Asus Top Bios didnt work
...trebao bi da izneses svoj problem ovde: http://forums.guru3d.com/forumdisplay.php?f=55 , mozda ti neko pomogne...

Poslednja izmena:
...nisam siguran.. ne znam sa da ti kaem.. guglaj jos pa vidi.. i javi😉
...izgleda da ne moze, citat:
I have a sapphire hd 4770 arctic cooling version (BLUE PCB) which has a uP6201BQ voltage controller. The problem with this card is that I cannot do more than 863mhz on memory, it is also happening with all people that have this card. Asus Top Bios didnt work
...trebao bi da izneses svoj problem ovde: http://forums.guru3d.com/forumdisplay.php?f=55 , mozda ti neko pomogne...

Citao sam i ja nesto o tom plavom PCB-u i vidim da su imali problema sa memorijom ali za ovu moju ne videh.A cini mi se da je pomenuto da moze asus bios samo ne znam da li bas za ovu moju.
Postovacu tamo,pa kad odgovore prenosim ovde.😉

Ja sam imao slican problem sa PowerColor 4770. Karta je ponekad radila super na 870/1100, a nekad je zabadala kod ucitavanja windowsa i programa za oc ako je podesena na bilo koju brzinu osim defaultne.

Stavio sam bios od asus top modela (800/850) i dobio sam mogucnost da klokujem iz CCC-a (do 1000/1200). Jos sam ga rucno editovao da ne zavrti fan na 60% kod prelaska u 3d i sad je super.

Nisam dobio mogucnost da menjam napon, mada ponekad karta sama podigne na 1.05

E da, u pitanju je kartica sa referentnim hladjem! Ne znam za tu sa plavim pcb-om.

Ja sam imao slican problem sa PowerColor 4770. Karta je ponekad radila super na 870/1100, a nekad je zabadala kod ucitavanja windowsa i programa za oc ako je podesena na bilo koju brzinu osim defaultne.

Stavio sam bios od asus top modela (800/850) i dobio sam mogucnost da klokujem iz CCC-a (do 1000/1200). Jos sam ga rucno editovao da ne zavrti fan na 60% kod prelaska u 3d i sad je super.

Nisam dobio mogucnost da menjam napon, mada ponekad karta sama podigne na 1.05

E da, u pitanju je kartica sa referentnim hladjem! Ne znam za tu sa plavim pcb-om.

Da li je tvoja PCS?
Moja je sa crvenim PCB-om a ne sa plavim...

Nazad
Vrh Dno