Šta je novo?

powercolor 3870 problem

malvini

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2007
Poena
301
Pozdrav svima.Imam konfiguraciju Ga-p35-s3 , pentium core2 e2180, napajanje chiftec -GPS -450AA, WD 500AAKS,Kingston 1Gb 800Mhz,Povercolor 3870 512Mb .,vodeno hlađenje cpu ,WinXp-SP2 profes,monitor Samtron 72V.Sve je radilo kako treba super dok nisam pomoću ATI toola tražio max. brzinu memorije i graf.procesora.Tada se komp zaledio i kad sam ga restartao nije se podigao sustav ,nema boota ,komp šuti nema ni jednog beepa.Potražio sam rješenja na internetu i po jednoj preporuci ponovno ubacio bios i to originalni za ovu karticu ali sam karticu morao ubaciti u matičnu s dva pci-e slota .Kod prijatelja koji ima Asus p5K flashao sam bios sve je prošlo ok njegov komp prepoznaje karticu ali kad sam probao bootati ni njegov komp ne boota sa mojom karticom. Ima li tko kakvu ideju što se još može pokušati? Hvala svima koji pomognu.:wall::wall:

Pozdrav svima.Imam konfiguraciju Ga-p35-s3 , pentium core2 e2180, napajanje chiftec -GPS -450AA, WD 500AAKS,Kingston 1Gb 800Mhz,Povercolor 3870 512Mb .,vodeno hlađenje cpu ,WinXp-SP2 profes,monitor Samtron 72V.Sve je radilo kako treba super dok nisam pomoću ATI toola tražio max. brzinu memorije i graf.procesora.Tada se komp zaledio i kad sam ga restartao nije se podigao sustav ,nema boota ,komp šuti nema ni jednog beepa.Potražio sam rješenja na internetu i po jednoj preporuci ponovno ubacio bios i to originalni za ovu karticu ali sam karticu morao ubaciti u matičnu s dva pci-e slota .Kod prijatelja koji ima Asus p5K flashao sam bios sve je prošlo ok njegov komp prepoznaje karticu ali kad sam probao bootati ni njegov komp ne boota sa mojom karticom. Ima li tko kakvu ideju što se još može pokušati? Hvala svima koji pomognu.:wall::wall:

Pokusaj da odes tamo gde si je kupio,i ako pitaju sta je bilo ti se pravi mutav :d

Pokusaj da odes tamo gde si je kupio,i ako pitaju sta je bilo ti se pravi mutav :d

I ja ovo predlažem - s'malom izmenom - naime nemoj da se praviš potpuno mutav samo im reci ne radi mi kartica !!! 😉

ma Mutav do kraja
Prodavac : U cemu je problem?
Ti: nemam pojma (i slegnes ramenima)
Prodavac: pa od kada se to desava?
TI: Juce sam upalio komp kad ono nece...

:d

He, he da .... tako nešto sam i ja mislio :-devil-:

Standardna prica kupaca. 99% njih to prica. 😀

A jok nego ce da kazu "trazio sam koji joj je maks klok i ona se spucala, pa sada nece da radi, posle sam joj flashovao bios ali nije pomoglo, aj vidi zamenite mi je za drugu" :-devil-:

Pozdrav svima.Imam konfiguraciju Ga-p35-s3 , pentium core2 e2180, napajanje chiftec -GPS -450AA, WD 500AAKS,Kingston 1Gb 800Mhz,Povercolor 3870 512Mb .,vodeno hlađenje cpu ,WinXp-SP2 profes,monitor Samtron 72V.Sve je radilo kako treba super dok nisam pomoću ATI toola tražio max. brzinu memorije i graf.procesora.Tada se komp zaledio i kad sam ga restartao nije se podigao sustav ,nema boota ,komp šuti nema ni jednog beepa.Potražio sam rješenja na internetu i po jednoj preporuci ponovno ubacio bios i to originalni za ovu karticu .

Mozda ti je crklo napajanje ??

ali sam karticu morao ubaciti u matičnu s dva pci-e slota Kod prijatelja koji ima Asus p5K flashao sam bios sve je prošlo ok njegov komp prepoznaje karticu ali kad sam probao bootati ni njegov komp ne boota sa mojom karticom. Ima li tko kakvu ideju što se još može pokušati? Hvala svima koji pomognu.:wall::wall:

Kakvo ti napajanje ima drugar i nerazumem kako si kod njega flashovao karticu ?? Jel kod njega ulazila u BIOS ili si koristio njegovu karticu zajedno sa tvojom ??

@ PABLO,
Kod prijatelja je u prvom slotu njegova kartica ati x700 (x16) a svoju 3870 sam stavio u drugi slot pci-e (x4) ubacio flopy restartao komp upisao atiflash -ai nakon čega je komp izbacio poruku da je u slotu 0 x700 , a u slotu 1 3870.Ukucao sam A:\atiflash -p 1 new.bios i procedura završena uz primjedbu da je novi flash upisan u karticu.Nakon toga sam izvadio x700 iz prvog slota a ubacio 3870 i ponovno restart.Onda ništa .Ventilator radi na kartici čuje se i hard disk da okreće, ali mrak na ekranu.Komp ne daje nikakav zvuk.Od prijatelja uzmem njegovu x700 karticu ,ubodem u pci-e slot na mojoj matičnoj ,pokrenem komp sve diže.Ponovim to sa 3870 nikakvog zvuka.Izmjerim napon na dovodnom kablu 12V nije do napajanja.

Ipak ti proveri napajanje. To sto imas 12V ne znaci nista. Uzmi od druga njegovo napajanje pa prebaci na svoj komp. Tako ces biti siguran da li je napajanje. A 3870 trosi malo vise struje od x700.

Off: Ja sam imao isti problem kod prelaska sa FX 5600GS na 7600GS. Posle dva dana sam probao OC i samo se sve ugasilo. S' tim da sam ja mogao da ukljucim komp da radi 2 minuta i da se zablokira... Zamenio sam napajanje i sve proradilo. Dao drugu da popravi napajanje i on prikacio svoj komp... kad ono radi...:wall: samo sto njegov komp vuce mnoooogo manje struje od mog...:type:

P.S. u pitanju je bilo Chieftech 350w...

Poslednja izmena:
@ PABLO,
Kod prijatelja je u prvom slotu njegova kartica ati x700 (x16) a svoju 3870 sam stavio u drugi slot pci-e (x4) ubacio flopy restartao komp upisao atiflash -ai nakon čega je komp izbacio poruku da je u slotu 0 x700 , a u slotu 1 3870.Ukucao sam A:\atiflash -p 1 new.bios i procedura završena uz primjedbu da je novi flash upisan u karticu.Nakon toga sam izvadio x700 iz prvog slota a ubacio 3870 i ponovno restart.Onda ništa .Ventilator radi na kartici čuje se i hard disk da okreće, ali mrak na ekranu.Komp ne daje nikakav zvuk.Od prijatelja uzmem njegovu x700 karticu ,ubodem u pci-e slot na mojoj matičnoj ,pokrenem komp sve diže.Ponovim to sa 3870 nikakvog zvuka.Izmjerim napon na dovodnom kablu 12V nije do napajanja.
Mozda nije dobro fleshovan bios..
Probaj da vratis originalni Bios sa kartice(valjda si ga sacuvao..😛) ili probaj sa nekim drugim bios-om..(koji si bios fleshovao imam istu karticu i dvoumim se koji bios da stavim??)...recimo sa 3870unlk.bin ..To je bios koji je preporucio @melkor(onaj sto otkljucava clok preko 860) ili HD3870OC.bin..Imas ovde vise informacija..http://www.bench-market.com/forum/showthread.php?t=151366

Poslednja izmena:
Ne znam samo sto si joj flash-ovao BIOS koji djavo?! Trebao si da probas sve drugo sem toga, ako vec nije hteo da se podigne OS trebao si da probas sa "Last Good Known Configuration" ili da ocistis CMOS vadjenjem baterije ili uz pomoc jumper-a...moguce da ste sjebali karticu tim flash-om...

Nazad
Vrh Dno