Stvarno čudno. Pre par dana je izašla nova verzija onih drajvera sa instalerom. Ja sam ih okočio na sajt, a one Generic Conexantove sam skinuo sa sajta jer nisu baš najbolji. Jedino što mi pada napemt je ovo. Skini te nove (mada ja nisam baš primetio velike razlike) i prvo odaberi da hoćeš da deinstaliraš sve drajvere sa sitema (ima ta opcija na početku).Takođe iskoristi i RegDelete utility sa Pinnacle sajta koji će obrisati sve unose vezane za Pinnacle drajvere u Registry bazi.
Potom u instaleru odaberi model karte i tu stavi OBAVEZNO miroPCTV. Ja sam stvaljao Pinnacle PCTV, ali sam imao problema par puta, kada odaberem Miru sve radi super. Druga stvar je oko tog Tuner-a trebalo bi da oznaka na Tuneru bude identična kao u instaleru, no to si proverio. Naravno sve to mi je radilo pod Winodws XP sistemom, jer i ovi drajveri su prvenstvano namenjeni njemu. Imao sam problema sa njima pod WinME, ali su radlili pod Win2K Pro koliko se sećam. Najbolje da pre čačkanja ghostuješ te particije pa da onda experimentišeš (kada već nema System Restore

). Isto mi je i WinDVR radio sa originalnim Pinnacle WDM beta drajverom pod WinXP...
PS: Nisam uspeo da nateram PCTV kartu da radi pod amithlonom

. Prvo je falila powerpci.library koji sam izvukao iz arhive na CD-u. Onda svaki puta kada startujem program za gledanje prvo javi da mu fali powerpci.library pa sledeći put kada ga startujem bude sve OK, ali javi da ne prepoznaje kartu. Najčudnije je to da u Readme fajlu piše da karta treba da bude PCI na adresi 0. Proverio sam PCI bus i na adresi 0 je upravo PCTV. Takođe u pratećem fajlu stoji da je program testiran sa Amithlonom i miroPCTV karticom i da (kao) radi. Podržava još i WinTV (Hauppage) i još dve kartice (ne mogu sada da se setim, čini mi se Prolink). Inače da neko ne pomisli da sam lud, ovaj softver je baš i pisan za Amithlon, nije u pitanju neki softver koji je predviđen da radi na original Amigi sa PCI slotovima.
Zeza me taj QNX šti neće da se diže sa HPT-a pa me mrzi da stalni menjam kabal kada hoću u Amithlon (a i mogu da zeznem HDD, da otkinem koji pin). Takođe nemam ni punu verziju QNX-a već onu od 29 mega, jer mi je mnogo da skidam 440 MB QNX 6.1 ISO fajla modemom. Uglavnom naterao sam SB Live! da radi kako treba pod Amithlonom (ne preko paula emulacije). Izašao je neki patch za Amithlon tako da sada bi trebale sve karte koje se korektno prepoznaju u QNX-u da rade isto tako dobro i u Amithlonu. Npr. sada iz Amplifier-a (AmiAMP) ide savršen 44.1 KHz, stereo zvuk preko AHI-ja...