Šta je novo?

POWER DVD6 i DX9 ???

misterno

Čuven
Učlanjen(a)
01.04.2003
Poena
619
krenuo da instaliram power dvd 6.0 kad trazi mi dx9. Ok nadjem neki prastari
dx9 instaliram kad opet pri instalaciji mi prijavi da dx9 nije instaliran. Ok probacu sa novijom verzijom, ali zbog cega ja moram da skidam 10Mb vise, sta to ima verzija 6 pa da trazi dx9. Moja graficka je Vanta koja nije ni full dx7 tako imali li ovo ikakvog smisla.

Ko ce ga znati? Ako nameravas da instaliras sp2 u njemu imas vec dx9.

A sta ce ti uopste PowDvd 6? Koristi lepo 5-cu koja ima DivX podrsku i sve ce biti OK.

Da, ali POWDVD 5 nema bas neki izbor oko podesavanja audi-ja,mislim da cak ni nemozes da izabers veci broj zvucnika od 2.?

ma koristim powerDVD 4 i nevidim sta ce mi ista bolje, al dosla mi 6--ica pod ruku.
imam i 5-icu ali meni bolje radi verzija 4 i ima vise opcija

Poslednja izmena:
waffen SS je napisao(la):
Da, ali POWDVD 5 nema bas neki izbor oko podesavanja audi-ja,mislim da cak ni nemozes da izabers veci broj zvucnika od 2.?

To ne zavisi od verzije vec od licence 😀
I od dodatnih plaginova, da kazem podverzije. Postoje varijante Pow5-ce: osnovna, sa Dolby5.1 i sa Dolby i DivX podrskom. Jedino sta 6-ca ima vise je regularna podrska za 7.1 sistem, mada i to moze da se "odglumi" u petici.

BokiPK je napisao(la):
A sta ce ti uopste PowDvd 6? Koristi lepo 5-cu koja ima DivX podrsku i sve ce biti OK.

Šta će vam uopšte Power DVD? Media Player Classic pušta DVD filmove kao i Power DVD, osim što nema one specijalne CyberLink ili kako se već zovu filtere za sliku pa boje u PowerDVD izgledaju totalno drugačije.
MPC dozvoljava i custom podešavanja za dekodiranje zvuka, svaki zvučnik pojedinačno, omogućava Audio Delay koji je recimo potreban na nekim novijim domaćim filmovima osim ako niste primetili da su loše sinhronizovani itd.

MPC ima samo jednu manu oko DVD-ova, a to je da ne mozes da promenis/ukljucis titlove ukoliko je film iz "domace radinosti" (to jest shrinkovan i otkinuti svi meniji, extrasi itd.)

misterno je napisao(la):
krenuo da instaliram power dvd 6.0 kad trazi mi dx9. Ok nadjem neki prastari
dx9 instaliram kad opet pri instalaciji mi prijavi da dx9 nije instaliran. Ok probacu sa novijom verzijom, ali zbog cega ja moram da skidam 10Mb vise, sta to ima verzija 6 pa da trazi dx9. Moja graficka je Vanta koja nije ni full dx7 tako imali li ovo ikakvog smisla.
Treba ti DirectX 9.0c .. imas ga na Microsoft sajtu ili na bilo kom CD-u koji ide uz Mikro, Digital! ili PCPress.

a jel imate neki dvd player koji moze da promeni aspect ratio filma. imam neki film koji je neki majstor rekompresovao da stane na 4,5 GB i upisao mu da je aspect ratio 4:3, a film je zapravo 16:9, pa su svi izduzeni preko celog ekrana (umeju ovi na pinku nekad tako da puste film :d )

pomocu powerDVD-a nisam uspeo da promenim aspect, skinuo sam i tu verziju 6.0, ali ni on nije mogao, na kraju sam nasao neki bez veze player na netu koji to moze, ali mi se odmah zbagovao i vise ne mogu da ga pokrenem...

e, pa ako znate neki koji i to radi, javljajte.

inace ja sam skinuo sa neta powerDVD i lepo mi radi...

Naravno, Media Player Classic 🙂

Nazad
Vrh Dno