Šta je novo?

Power Down u Linuxu

chivitli

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.04.2002
Poena
619
Iz nekog razloga nece da mi se u gasi komp u Linuxu. Imam RH 7.3 i shuttle ak12. Otkucam lepo shutdown -h now on uradi sve sto treba, napise power down i umesto da se ugasi, on se resetuje. Samo se u retkim situacijama ugasi. Zna li ko zasto?

Kod mene se dešavalo (isto pod RH7.3) da kada odem da ga ugasim on sve odradi i napiše "Power Down", ali samo ugasi hard (!?), a mašina neće...Sinoć sam bio na Net-u preko Linux-a i onako rutinski kliknem na shutdown (KDE koristim) i on se ugasi. Znam samo da sam od tada instalirao drajvere za NVidia-u, pa pretpostavljam da su oni problem (sigurno nije problem pravila npr. Mozzila koju sam zamenio sa Netscape 7 ili neki drugi softver tipa Winamp 3 i sl... :) )

delimir je napisao(la):
Kod mene se dešavalo (isto pod RH7.3) da kada odem da ga ugasim on sve odradi i napiše "Power Down", ali samo ugasi hard (!?), a mašina ne&#283e

E pa isto to! Ugasi hard, ali se onda resetuje.Ajde instaliracu drajvere za NVidiu pa cu reci sta je bilo

Ja sam prvo mislio da je zato što prilikom boot-a napiše "unknown southbridge contact <neki baja prezime na "chek"> " :) Međutim nije, HDD, radi u UDMA5 modu, sve je lepo podržano, samo nije gašenje...Sada je valjda OK, mada ja uvek iz Linux-a odem u Windows tako da to nisam ni primećivao mnogo...

delimir je napisao(la):
Mozzila koju sam zamenio sa Netscape 7.....

Auuuuuu, a ja jos furam Netscape 4.04 za testiranje sajta i mislim, kao sta ce mi da skidam bas najnoviju verziju!? :confused: Eee....reko tu se vrti jos oko 4-5. Ma, taj NN je ionako bre djubre obicno. (Sad se vadim kao...:D)

Pozdrav!

luka.l je napisao(la):
Ma, taj NN je ionako bre djubre obicno. (Sad se vadim kao...:D)

Pozdrav!

Sad si ga lupio pa nema gde više...Netscape 7 PR1 je mnogo dobar browser, a ti porediš tamo neki tamo Netscape 4 iz paleolita...Što ne koristiš sa njime i IE4 :p

Nego svuci ti lepo tih 45 mega Netscape-a 7 pa onda pričaj...

U medjuvremenu mi je iskrsao jos jedan problem, pa da ne otvaram novi thread bezveze nadovezacu se na ovo. Nakacim se na net sasvim normalno, kao i svaki put pre, medjutim, kao da nisam nakacen. Nista. Opera ne moze nigde, ksirc ne moze da se nakaci nigde, ne mogu da skinem postu, nista nigde nece, kao da nisam nakacen...a vreme ide :confused: . Jeste da se nisam kacio na net iz lina jedno vreme, ali nista u medjuvremenu nisam dirao, sve je funkcionisalo kako treba

Zaboravih, da nije nekom pomerena slika na monitoru ~1cm u desno u linux-u? Ako namestim sliku u linux-u, onda mi je u win-u pomerena 1 cm u levo:)

Blago vama s takvim problemima.
Ja ni NEUMEM da se nakacim na net iz linuxa.
Modem se okaci na provajdera, vreme ide itd....
Ali kad ukucam neku stranu u netscapeu ne nalazi nista.
Znam da nesto nisam podesio ali neznam sta i gde se podesava.
Mozete li mi pomoci?

P.S. Kacim se na beotel

chivitli je napisao(la):
Zaboravih, da nije nekom pomerena slika na monitoru ~1cm u desno u linux-u? Ako namestim sliku u linux-u, onda mi je u win-u pomerena 1 cm u levo:)

Kada instaliraš drajvere sa nvidia.com neće više biti toga.

E ovako, instalirao sam drajvere za NVidiu i problem sa slikom je nestao, ali ostalo sve ostaje. I dalje se ne gasi vec restartuje. Sto se neta tice, uradio sam "route del default", ali kad sam probao "route add default gw dev ppp0" pojeo sam g**noFX

Pomoc, popzdecu!

Za shutdown bi morao da rekonfigurises kernel - imas tamo sekciju sa powermanagement opcijama; tu se nalazi i "direct shutdown", "send cpu idle when not active" i slicne fine stvarcice.

Konacno sam uspeo! Je**ni firewall! Jos da rekonfigurisem kernel za shutdown i to je to, windows moze da crkne

cheers svima

Nazad
Vrh Dno