Šta je novo?

Power calibration error

Power Calibration Error - moguce resenje

1. Idite Start->Setings->Control Panel
2. U Administrative Tools izaberite Services
3. Pronadjite IMAPI CD-Burning COM Service
4. Desni klik -> Properties
5. Pod sekcijom Startup type (nalazi se na sredini Properties prozora) selektujte Disabled
6. Kliknite Apply (obavezno).

Ovaj fix bi trebalo da otkloni ogavni PCE problem i nero ce se dizati osetno brze (tacnije ko da je ispucan iz puske).

Postujte sta ste uradili.

Poslednja izmena:
Ako svi koristite Nero (sto me ne bi cudilo) probajte sa nekim drugim programom (ONES, recimo ili Easy CD/DVD creator).

Recimo, na jednom Pioneer 106D rezacu, resenje problema je bilo u zameni softvera za rezanje.

Zahvaljujuci mLakiju narezao sam 4 dvdrw-a, od kojih su tri imala problema sa power calibration error, a 4-ti je rezac izbacivao pre nego sto krene rezanje, znaci odmah posle quick brisanja. Koristim inace Nero 6.6.0.6. verziju. Ako ovo na duze staze potraje vecno sam ti zahvalan druze, posto ne zelim da se odvajam od Nera!

Dizanje teme.

Na SATA rezacu (Sony Optiarc 7071S) mi se desava da nakon narezanih ~300 Verbatim DVDa nece vise da reze DVD-R, vec samo DVD+R medije. Tokom lead-in izbacuje ovaj error iz naslova. Za vreme lead-ina se cuje blago CAK--1sekund pauze--CAK--1 sekund pauze--CAK

Ogorcen sam kvalitetom danasnjih DVD rezaca, ovo mi je 4. u poslednjih godinu dana, a nisam neki narezivac. Jesu jeftini, ali to ne znaci da zato trebaju da budu ovoliki shit.

Poslednja izmena:
Rezac LiteOn 20A1H, poceo posle 6 meseci normalne upotrebe da izbacuje gresku tokom LeadIn, na 3%. Problem se nekako poklopio sa kupovinom Verbatim DVD diskova. CD normalno reze.

Problem je resen upgradeom LiteOn FWa sa maticnog sajta.
Sada reze i te DVDove koje je odbijao ranije.

Poz

Meni se isto pojavilo na ovom matorom NEC-u, firmware upgrade je resio sve probleme

Ako svi koristite Nero (sto me ne bi cudilo) probajte sa nekim drugim programom (ONES, recimo ili Easy CD/DVD creator).

Recimo, na jednom Pioneer 106D rezacu, resenje problema je bilo u zameni softvera za rezanje.

bas tako :D
na mom 108D samo nero uvek izbacuje Power Calibration Error
to je od pre 5-6 meseci
preso sam na drugi program i rezem bez problema barem sam 500 dvdova od tad narezo :D

Power Calibration Error

pre recimo godimu dana napravio sam dual boot, xp+vista, i posle nekog vremena poceli su problemi sa NEC DVD rezačem.... pod vistom je sve čitao, pod XP skoro ništa, čak ni diskove koji se narežu pod XP-om......
bio sam ubeđen da je to neki bug.... dula boot nešto zezne..... ali kada se pojavila poruka "Power Calibration Error" pod vistom bilo mi je jasno.... nesrećni rezač mesecima polako umire a ja ništa ne primećujem..... pazario sam samsung 203B i naravno sada i XP i Vista sve čitaju&režu....
jedino mi je žao 10-tak diskova koje sam upropastio odbijajući da poverujem da je rezač otišao u večna lovišta.....

Meni je greska Power Calibration Error uvek bila povezana sa odredjenom serijom diskova. Rezac Pioneer 106d i danas radi odlicno, najvise problema sam imao sa Princo 4x i to samo sa nekim serijama.

Meni je greska Power Calibration Error uvek bila povezana sa odredjenom serijom diskova. Rezac Pioneer 106d i danas radi odlicno, najvise problema sam imao sa Princo 4x i to samo sa nekim serijama.
Svaki DVD disk ima sektore za isprobavanje. Rezač u te sektore upisuje različitim intenzitetima lasera, a onda čita. Kad pročita trag najboljeg kvaliteta koji nije ispod nekog minimuma on počne da reže, ako ni jedan trag nema takav kvalitet onda prijavi power calibration error. Drugim rečima, problem može biti i do rezača i do diska, sama po sebi ova greška ne govori gde je problem.

Imam Pioneer 112d/l koji mi je uvek prijavljivao Power Calibration Error kada rezem dual layer diskove.
Resio sam ga otvaranjem rezaca i ciscenjem lasera. Pre toga sam probao gotovo sve sto je spomenuto u ovoj temi. Promenuo napajanje, ubacio novi firmware, promenuo verziju Nera, Probao sa kvalitetnijim diskovima, ali izgleda da je samo prasina bila krivac.

Imam OptiArc 7173-A, i imao sam sličan problem - javljao "power calibration error". Nije hteo uopšte da pročita pojedine CD-ove i mini CDRW. Update firmware i najuren Nero (sad koristim Ashampoo burning studio) i sad šljaka bez greške.
Pozz.

Isti problem, sa NECSony(Optiarc) 7170s Sata, posle 3meseca. Citao je discove ali nije hteo da reze( Diskovi Verbatim DVD). Pokushao sam sa promenom verzija Nera, iskljucivanjem IMAPI servisa, opet nista. Vratio nabavljacu, i on mi zamenio za NEC 5200A ide. Powercalibration error je tema na forumima shirom sveta. Daje se mnogo mogucih reshenja, kod nekoga uspe kod vecine ne.

Ja sam imao taj problem sa LiteOn-om, nikako nije hteo nista da nareze, uvek ta greska, i samo sam mu promenio firmware i odmah je proradio. Prvo bih vam preporucio to da probate.

A imam drugog Liteon-a novog, i on mi te probleme pravi samo sa dual layer diskovima, jos nije izasao novi fw ali cim bude bio probacu novi

Jeste stara tema ali meni je pomogla.
Dakle, isti problem, pioneer 111d odjednom više nije htio da reže diskove i izbacivao mi je "power calibration error".
Uradio sam update firmware-a i proradilo :banana:
Tako da ako neko ima isti problem prvo probajte sa updateom firmware-a pa onda probajte ostalo (čišćenje optike itd.)

Optiarc 7173s star godinu i po dana, čita sve, reže samo cdove, dvdove neće, ažurirao firmware, pokvario 10 diskova, čistio, gubio vreme i odustao. U ponedeljak kupujem nov. Najgore je što ne znam šta da uzmem, jer izgleda da je kvalitet katastrofalan.

# Disable IMAPI Service (Work's in most cases):

1. Launch Control Panel -> Administrative Tools -> Services .
2. Browse for "IMAPI CD-Burning COM Service", Right-click on it and select properties.
3. Chnage Startup Type to Disabled.
4. Click Apply and Reboot.

# Try updating or changing your CD\DVD burning software to the latest version.
# Try upgrading your writer's firmware.

# Disable IMAPI Service (Work's in most cases):

1. Launch Control Panel -> Administrative Tools -> Services .
2. Browse for "IMAPI CD-Burning COM Service", Right-click on it and select properties.
3. Chnage Startup Type to Disabled.
4. Click Apply and Reboot.

# Try updating or changing your CD\DVD burning software to the latest version.
# Try upgrading your writer's firmware.

Ovo prvo sam pokušao i ništa.
I ovo drugo sam pokušao i ništa.
E ovo treće je upalilo :D

Iako sam digao ruke, zahvaljujući Borabu odem u administrative tools->services. Pošto imam Vistu x64 nisam imao IMAPI CD-Burning COM Service, ali mi je zato za oko zapao Ulead Burning Helper. Stavim kad na Disabled kad ono radi rezanje DVDova. Kakva prokletinja. Još se zove helper!!! Nemam pojma sa kojim programom se uglavio taj service.

Sreća da je bila nedelja, inače bih kupio novi rezač iako mi je ovaj postojeći ispravan.

Što je najluđe onih 10 diskova za koje sam mislio da su upropašćeni su u stvari ostali prazni :banana:

Poslednja izmena:
Prerano sam se ponadao. Izgleda da je ovo gore bila labudova pesma pred konačni kraj Optiarc 7173s dvd rezača.

Epilog: otišao i kupio najjeftiniji SATA rezač Samsung SH-S223F za 1690 din.

meni su neki budjavi ricoh dl diskovi prijavljivali taj problem

Vrh Dno