Šta je novo?

Povremeno se gasi

nmcyber

Cenjen
Učlanjen(a)
04.03.2010
Poena
154
Imam sledeci problem....racunar se povremeno gasi sta god radio...nikada se ne resetuje samo se ugasi....instalirao sam speed fun....nema pregrevanja komponenti...cak i kada se ugasi komponente na dodir nisu jako tople...Kada se ugasi uglavnom posle prvog paljenja ne radi monitor moram da ugasim komp i ponovo upalim...takodje posle toga se jos koji put ugasi da bi se posle vratio u "normalu".Racunar je skroz cist..nema prasine...kuler na procesoru je relativno nov...

Ono sto je po meni cudno jesta da kada racunar radi po nekoliko dana bez prestanka ovog problema nema, medjutim kada ga ugasim ili resetujem par sati kasnije se pojavi ovaj problem....

Svaki savet je dobrodosao!

Verovatno problem do napajanja...

Promeni napajanje!

Pozajmi od nekog malo pristojnije napajanje pa probaj.

Složio bih se sa ostatkom postova da problem može biti do napajanja. Ako slučajno imaš tester, poveži i proveri da li daje dovoljno struje. Naravno, možeš i sa potpuno novim napajanjem da probaš, tj da pustš računar u rad, i da ga malo opteretiš.

Evo promenio sam napajanje ali opet isti problem :trust: Uzeo sam neko kinesko napajanje Zito...ali *** nemam para za bolje....sta bi moglo da bude...ploča me brine pošto su na njoj menjani kondenzatori...gledao sam ostale ni jedan ne izgleda kao naduvan...

A jel si gledao i kondenzatore oko graficke kartice ? Ja imao slucaj, da su se naduvali oko procesora, kod graficke i mislim na grafickoj. Pa se restartuje i restartuje. Eventualno probaj i memoriju da testiras sa memtest-om, zna i ona da napravi zurku, mada mi to ne lici na memoriju.

Probaj flash biosa na zadnju verziju :)

Mislim da je ipak problem bio u napajanju...a da je ovo sada nesto softverske prirode... ova kazem jer sam u event vieweru video da pise "Service error" ***** nisam lupio screenshot jer sam zurio... pre kada bi mi se resetovao ili ugasio u event nije stojala ni jedna greška...možda grešim ...ako grešim ispravite me... :)

Gledao sam svaki kondenzator pojedinačno nema ni jedan da je naduvan...iako bi to bilo najlogičnije da su kondenzatori naduvani budući da komp u poslednjih tri godine nije radio možda 5 dana (noći) :D

Koji program u Hirensu da koristim za testiranje memorije?

Mislim da je ipak problem bio u napajanju...a da je ovo sada nesto softverske prirode... ova kazem jer sam u event vieweru video da pise "Service error" ***** nisam lupio screenshot jer sam zurio... pre kada bi mi se resetovao ili ugasio u event nije stojala ni jedna greška...možda grešim ...ako grešim ispravite me... :)

Gledao sam svaki kondenzator pojedinačno nema ni jedan da je naduvan...iako bi to bilo najlogičnije da su kondenzatori naduvani budući da komp u poslednjih tri godine nije radio možda 5 dana (noći) :D

Koji program u Hirensu da koristim za testiranje memorije?

Memtest86+ 4.10
MemTest 1.0 ;)

Nazad
Vrh Dno