Šta je novo?

Povremeni problem sa zvucnom kartom creative X-FI titanium.

bojke1

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2006
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 3600XT/COOLER SilentiumPC FORTIS 3 HE1425
Matična ploča
MSI B550 GAMING PLUS
RAM
KINGSTON FURY RGB 2X8GB DDR4 3600MHZ
GPU
ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
Storage
KINGSTON 500GB M2 SA2000M8 ,WD RED PLUS 4TB,WD 2TB GREEN,EXTERNI 2,5 INCHA TOSHIBA 1TB
Zvuk
JAMO D450 FRONT,JAMO D4CEN,JAMO D400 SURAUND,JBL SUB ES250PW,MARANTZ AVR SR7009,SONY BDP-S6200
PSU
SEASONIX PRIME GX1000 GOLD
Kućište
COOLER MASTER 690 II ADVANCED
Monitor
DELL S3220DGF 165HZ,SONY KDL55X8509C 120HZ,BENQ W1070+ FULL HD PROJEKTOR
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER 3S,LOGITECH K360
Mobilni telefon
Samsung s24 ultra 12/256gb titanium black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Kao sto kaze naslov imam povremeni problem sa pomenutom zvucnom kartom tako sto odjednom prestane sa radom.Sinoc je radila normalno i danas kad sam upalio komp nema zvuka.To mi se odprilike desava na svakih par meseci da iz cista mira prestane sa radom.Probao sam danas sistem restore da uradim i da windows vratim na datum od 15.06.2013 ali nisam uspeo da dobijem zvuk.Inace sam tako uspevao ranije da vratim zvuk.Danas nije pomoglo.Danas sam ubacio cd sa driverima za creative karticu i isao na uninstal and repair i jedva nekako uspeo da vratim zvuk.Neki put u ranijim slucajevima sam morao i windows da reinstaliram da bih dobio zvuk sa kartice.Takodje sam probao i sa neta da skinem zadnje drivere za x-fi titanium karticu i isto se potpuno desava kao i sa driverima koji su dosli uz karticu na cd-u.Inace u biosu mi je iskljucena integrisana zvucna sa ploce a ova x-fi titanium je vezana na audio video risiver onkyo tx-sr875 optickim kablom.I slusalice za skayp su mi vezane na x-fi titanium.Skayp mi je danas prijavio problem da ne moze da pristupi zvucnoj kartici i da je to problem zasto nemam zvuk u slusalicama.Znam da nije problem hardverske prirode vec se zvucna ubaguje nesto sa windows 7-com pa me interesuje da li je neko do sada imao slican problem i ako je imao kako ga je resio?Zvucna je stara nekih 3-4 godine.
Ovo me zeza vec nekih dve godine ali nikako da otvorim temu.
Ako neko zna gde mogu naci bolje drivere za ovu karticu u kombinaciji sa win 7 64 bit bio bih mu zahvalan.Jos jednom da napomenem da sam probao i sa zadnjim driverima sa creative sajta za x-fi titanium i da se isto ponasa.
Svaki savet dobrodosao.

Deinstaliraj drajvere pa restart
podigni windows u safe modu i pobrisi ostatke sa Driver Sweeper
ponovi sa CCleaner pobrisi tragove u registrypa restart.
Instaliraj drajvere ako imaju za Vistu,ako ne probaj stare ili pokusaj sa Windows update da ih skines.

Ok probacu ovu varijantu.Samo to mi se desava i kad podignem novi windows,znaci sveza instalacija.Tako radi normalno par meseci i onda odjednom nema zvuka.Ja uradim sistem restore na neki prethodni dan i zvuk se vrati.Neki put prodje ova varijanta a neki put ne prodje.

Vrh Dno