Šta je novo?

Povratak podataka sa CDRW-a...

• Začetnik teme Začetnik teme Munja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Munja

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2003
Poena
620
Video sam dosta thread-ova vezanih za ovu problematiku,ali nijedan do sada koji je slican mom problemu.
Naime,tako mi i treba kad hocu da formatiram CD-RW pomocu Ahead InCD-a i onda ga koristim kao veliku disketu.Onda folder koji zelim da sacuvam "cut-ujem" direktno na tako formatiran RW,umesto da lepo kopiram,zatim pocnem da prebacujem jos jedan malo veci folder(oko 300MB) i tom prilikom rezac se istripuje i komp se resetuje.Zatim po povratku u WinXP-e i otvaranju tako snimljenog RW-a prijavljuje da je RW prazan.I pored svega toga iznerviram se kako je prazan cd i uzmem i formatiram ga pomocu InCD-a i sve ostalo je istorija...
Znaci, da li ikako mogu da povratim kompletno ovaj PRVI FOLDER koji sam uspesno premestio na RW,kako sa hard diska,kako sa RW-a,svejedno?
U mesjuvremenu nisam nista upisivao ni na hardu ni na RW-u!!!

Ajde je l' ima neko neki predlog ne mogu vise da cekam da ne upisujem podatke?!

CD/DVD Diagnostic
probaj nista te ne kosta, topla preporuka za navedeni program
poz

Trebalo bi da ti problem resi BadCopyPro u modu 'rescue lost files' ...

A da li moze da resi problem mozda neki problem za povratak podataka sa hard diska,posto sam ceo folder "cut"-ovao sa ntfs particije na CD???

Moze.
GetDataBack za ntfs ili Easy Recovery

Poslednja izmena:
A odakle da ga pokrenem,iz XP-a sa particije sa koje sam ga premestio ili...?

Bolje ne, najbolje je sa drugog hard-a, ili ako ne onda sa druge particije, mada kod tebe problem nije ozbiljne prirode da ti je ugrozen file system...

Ovako,probao sve kombinacije Easy Recovery,GetDataBack,FinalRecovery..., sto sa tekuce ntfs,sto sa druge fat32,ali ne vredi cut-ovani folder se nigde ne pojavljuje niti fajlovi koji su se nalazili u njemu. Ima li nekog resenja?

Sto se tice BadCopy Pro,pokusao sam da povratim taj folder sa RW-a.Pokusaj je delimicno uspeo u modu:Rescue Lost Files - Mode #2,i to skeniranje cd je trajalo preko 12 sati i nije stiglo do kraja,stopirao sam negde na 90% i pronasao je dva fajla za "recovery" file1.gif i file2.exe.Ovaj prvi je bio velicine oko 8kb,a ovaj drugi oko 600MB i kada sam pokusao da ga pokrenem prijavljivao je da nije validna Win32 aplikacija...??? Sad mozda je trebalo da sacekam tih 100%....Da li ima neko drugo resenje i da li ikako mogu da povratim ovaj folder sa RW-a u celosti,posto cu hard da formatiram,pa se uzdam da mogu da ga povratim sa RW-a???

ako su podaci zaista na cd-u upotrebi iso buster.
trebalo bi da uspe ukoliko nisi uradio "full erase" diska.
u slučaju da si sve to radio iz win explorera i nisi uradio write cd... onda podaci nisu ni snimljeni na cd, s' obzirom da se prilikom cut, copy..itd. podaci prvo keširaju na hdd, pa tek kad kažeš write oni se upisuju na cd.

Darth Zool je napisao(la):
u slučaju da si sve to radio iz win explorera i nisi uradio write cd... onda podaci nisu ni snimljeni na cd, s' obzirom da se prilikom cut, copy..itd. podaci prvo keširaju na hdd, pa tek kad kažeš write oni se upisuju na cd.

Sta si hteo reci,da taj folder uopste nije bio upisan na CD-u?
Pa pokusao sam sa svim mogucim recovery programima da ih nadjem na hardu, ali uzalud nista...A dok se incd nije istripovao upseo sam da pristupim tom folderu na Cd-u...
Pa da li ce ovaj ISO Buster pomoci ili je sve uzalud...???

Nazad
Vrh Dno