Šta je novo?

Povratak obrisanog fajla sa 840 Evo

Vukmon

Cenjen
Učlanjen(a)
28.10.2012
Poena
170
Sinoc sam pospremao desktop i u onoj guzvi obrisem vazan ai. fajl. Posto to nisam primjetio odmah, nakon pospremanja sam ispraznio korpu za otpad.

Nakon par minuta sam skapirao sta sam napravio :(

Postoji li neki program kojim bih povratio taj jedan fajl? Nasao sam na netu da je Recuva efikasna, ali necu da eksperimentisem prije konsultacije sa vama.

Poslednja izmena:
Nadji obican Undelete Plus program (ako hoces nesto sofisticiranije onda File Scavenger moras da "napijes" narodski :)).

Problem je sto SSD mozda vise i nema te podatke ili ih uopste nece prikazati! Intel X25-M/E recimo tako rade - obrises file, posalje se TRIM, ti podaci su nestali, jedino moze NAND da se skine i analizira forenzicki.
Tako i treba da radi SSD, ali ne rade svi tako, Crucial recimo ostavlja te podatke, sve dok stvarno ne odradi fizicki TRIM.

Ne znam koja je situacija sa Samsung SSDovima po tom pitanju. U svkaom slucaju gledaj da program skines na drugi disk da ne bi prebrisao podatke.

Kako mislis na drugi disk? Trenutno imam samo SSS u kompu...

Treba ti flash ili bilo šta sa memorijom da uradi zapis fajla. Nemoj snimati na isti hard odakle izvlačiš podatke.

Pa dobro onda na njega;)

Odradio sam skeniranje i nije uspio naci obrisani fajl. Izgleda da ovdje nema nade :(

Zao mi je sto cu da te razocaram ali sa ssd-a je mizerna (gotovo nikakva) sansa da vratis nesto. Ja sam pocupao kosu jednom kada sam sa cruciala obrisao nesto i nije bilo pomoci!

Uspio sam se naci za nedostajuci fajl, ali SSD je dobar primjer da se backup MORA raditi :/

Na svu srecu nisam debelo platio ovu skolu. U svakom slucaju, hvala svima na pomoci i dobronamjernim savjetima :)

Nazad
Vrh Dno