Šta je novo?

Povratak na fabrički bios, Sapphire radeon nitro+ RX580 8gb

Dekilioner

Poštovan
Učlanjen(a)
22.02.2021
Poruke
107
Poena
60
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X; Lc cc 95
Matična ploča
BIOSTAR B450MH VER 6.3 M-ATX SOCKET AM4
RAM
16 GB KingFast 3200mhz
GPU
Gigabyte GeForce RTX™ 3060 Ti EAGLE OC 8G (rev. 1.0) rev. 2.0
Storage
Biostar 256GB SSD, Xraydisk 480GB SSD
PSU
Raidmax cobra power 700W
Monitor
Lenovo 22
Dobih zadatak da pomognem nemam nikakav finansijski interes, potrebno je vratiti fabrički bios na pomenutim grafičkim. Ovo je rig od poznatog nažalost poznaog pokojnog forumaša sa benča, ostalo je oko 20ak kartica koje bi išle u prodaju, uz adekvatnu napomenu za šta su korišćene.
Napominjenm da se ne razumem u tematiku, malo sam se informisao, vidim da je suština naći adekvatan bios.
Staviću neke slike oko nedoumica koje imam oko verzije biosa koju treba ubaciti. Meni prikazuje da je ovo RX570 a zapravo je na kutiji RX580.
I da li je na ovoj slici adekvatna verzija biosa.
Zahvaljujemo na pomoći.



 
Kutija sama po sebi ne mora nista da znaci jer moze da bude i od druge grafike, tako da je bitno sta pise na samoj kartici, pogledajte prvo to.

Kad znas koji model kartice je u pitanju ostaje ti pitanje toga koja je memorija na grafici jer na Techpowerup imas vise verzija BIOS-a za istu karticu ali za razlicite memorijske cipove. Na cipovima obicno pise koji su i na osnovu toga skidas BIOS sa sajta.

Ako necete da skidate hladnjake, resenje je maticna sa dva PCIe slota, jedna grafika da baca sliku na ekran da bi videli sta radite, druga je ta kojoj flesujete BIOS pa krenete BIOS po BIOS. Nije bas idealno resenje ali je jedno od resenja.

Ako se ne snalazite, pisi.
 
Nisam skidao ventilatore, ali po Device ID broju izgleda da je definitivno RX570 8gb. Videću možda skinem i ventilatore u toku dana, da definitivno proverim.
Ja koliko primećujem ova kartica ima fabrički BIOS. Da li sam u pravu? Svakako ću je testirati malo u radu. Za sada radi normalno. Sa prethodnom je kolega imao problem.
 
Koliko primećujem jedino je razlika u gpu clock-u. Otprilike po drugim specifikacijama ovo je taj bios.
Ne pokreće mi AMDVbFlashDriverinstaller tj pokreće ali kao komandna linija
 
Nemoguce je znati da li je fabricki BIOS samo po GPUz informacijama. Jedino se moze utvrditi sa rastavljanjem kartice i ocitavanjem info-a sa model ID sticker i VRAM cipova kao sto je kolega iznad rekao.
 
Najbolja varijanta je fleshovati bios direktno u rigu preko majnera. Recimo preko simple mining. Vrlo prosto i brzo.
 
Nazad
Vrh Dno