Šta je novo?

Povrat PDV-a...zna li neko

robikica

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2003
Poena
630
nisam znao gde da zadenem, pa reko ovde mi deluje zgodno :)...sto se tice formulara i procedure to sve znam (radim u prodavnici :) )...ono sto me zanima je sledece...

procedura na granici, tacnije na aerodromu. kako to kod nas izgleda?
kad sam bio u nemackoj i kad sam iznosio robu procedura je sledeca: odes u neku kancelariju kod carinika, pokazes robu, on popuni i overi papire, ides na salter na aerodromu i vrate ti pare (znam, kod nas se pare vracaju u prodavnici...). ovo se sve odradjuje PRE kontrolnog punkta, znaci na samom aerodromu tj cekaonici, a ne posle onih skenera i kontrole pred ukrcavanje.
ima li nekog da zna kako je to kod nas?gde se to odradjuje?da objasnim ideju pa ako neko ima iskustva nek me "prosvetli" :)
dolazi mi kuma iz nemacke i hocu na njen pasos fiktivno da iznesem, tj ona, fotoaparat iz srbije. e sad ja bi da izbegnem varijantu da ona nosi u nemacku pa za koji mesec kad bude dolazila opet da vraca aparat. jel zna neko gde se kod nas na aerodromu overavaju papiri?znaci prakticno da ja odem s njom na aerodrom, ona overi papire, ja kuci sa refakcijom i aparatom bez cekanja.

poz

Nazad
Vrh Dno