Šta je novo?

Povraćaj Facebook naloga sa poznatom samo Gmail adresom?

Poolmaker

Nenadmašan
Učlanjen(a)
05.04.2013
Poena
2,245
Javlja mi se poznanik i kaže zaboravio je face šifru.
Facebook nije koristio par meseci a sada želi da nastavi.
Gmail šifru takodje ne zna.

Kako je informatički nepismen oba naloga mu je davno druga osoba kreirala i poznata mu je samo gmail adresa i ništa osim toga.
Nijedan nalog nije vezan za telefon, nema rezervne mail adrese i ostale oblike zaštite (a i ako ima nije mu poznato i ne možemo saznati).
Nisu mi još uvek poznate sve činjenice ali pretpostavljam da neće biti moguće ekstraktovati šifre iz njegovoga pc-a.

Ima li načina osim kontaktiranja supporta gmaila/facebook-a?

Poslednja izmena:
Ако му gmail ради на компу, онда вероватно није проблем да се дође и до шифре ... мада онда ваљда може и да тражи неко решење за ФБ. Ипак, не би било добро да може тек тако да се дође до података јер ... рецимо знаш нечији ФБ налог, знаш да он користи gmail и онда потражиш и нађеш решење. Није баш у реду да тако може.

Ако није користио ниједно од ова два, лакши начин је да отвори и нови мејл и нови ФБ али да једном запамти (или запише), овако може да изгледа да хоће да провали нечији налог а то ваљда није тек тако изводљиво.

Као што сам написао, не би требало да је то могуће. Просто, ти вероватно знаш који је ФБ налог у питању и пошто знаш исто колико и познаник (ништа), онда би по томе и ти могао да дођеш до шифре за ФБ. Као и свако ко зна о ком ФБ се ради. Као када би изгубио кредитну картицу а немаш личну карту па питаш у банци да ти дају нову. Ако познаник не зна резервна питања, главну и алт мејл адресу ... на основу чега би му неко рекао лозинку? На часну реч?

Или питање из другог смера, рецимо да тај познаник хоће да сазна податке за ФБ који користи његова девојка, жена, ћерка, директор, непријатељ ... зна који је ФБ и нема ништа друго. Мислиш да постоји начин да сазна? Ако постоји, баш бих волео да провалим у неке ... мада чисто сумњам.

Ocigledno je da ne znas, jer ne bi forsirao nesto sto ti je vec receno da nije moguce. ;)

Питање је и колико ће они да му помогну. Ако не зна лозинку, ако нема адресе, матичног броја, било ког податка ... како да знају да је он баш тај? Да сада затражим од гугла лозинку за ... лупам, мејл адресу [email protected] а немам никаквих доказа да сам ја власник ... зашто би ми помогли? Мислим, једино што сам укапирао да зна је ФБ налог и гугл мејл адреса без иједног другог податка.

Ово није неко убеђивање него логичко размишљање, нису бзвз сигурносна питања или лозинке па да било коме ко затражи инфо све дају на тацну.

Vrh Dno