Šta je novo?

povoljna hackintosh konfiguracija?

nmnbgd

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2005
Poena
304
nadam se da ima bar poneko ovde upucen u hackintosh kompontente..

najvishe koristim photoshop za obradu fotki i premier za najosnovniju HD montazu (nikakvi efekti ni nishta zahtevno, samo da je dovoljno jak komp da mogu normalno da se seckaju/spajaju/pushtaju HD zapisi)..eto to je najzahtevnije shto radim.
sad mi predlozite neku najjeftiniju varijantu koja bi mogla da mi odradjuje taj posao i da tera snow leopard i xp/sedmicu, znachi da mi bez problema radi svaka ta kompontenta i u os x.

- plocha (sa zvukom i LANom integrisanim, a da sve radi na snow leopardu)
- procesor
- grafichka
- memorija
- hard
- dvd (dual layer neki)

recite i neko napajanje koje bi odgovaralo tim komponentama

bonus
- ako ima neka TV kartica koja ce raditi i na snow leopardu i na windowsu

inache ako tako neka nebitna komponenta kao tv karica nece lepo da radi u osx, jel postoji opcija da je u os x onesposobim, ako izaziva probleme? a ne bih da je izbacujem ako vec mogu u windowsu da je koristim.

Pa ova moja ti je od jeftinijih, samo, mozda bi tebi vise odgovarao soket1156 i neka P55 ploca procesor i5-760 ili neki i3. TV kartice za Mac su poskupe i nema ih kod nas (imas temu o tome), ali mozes bez problema da koristis neku za Win, samo je izvadi iz kompa prilikom instalacije Snow Leoparda. Graficka nVidia ti j sigurnija, mada i novije Ati mislim da su podrzane, vidi koja je najbolja za to sto ti treba (photoshop), hard sata i dvd sata.

hvala, samo mi treba malo preciznije, konkretno modeli, jer sam vec par godina totalno van svih hardver deshavanja.

npr jel mi je dovoljno za ovo moje i3 (najslabiji? jachi?) ili ce morati i5, a mozda je i sasvim dovoljan taj E6300. koliko vidim on je 20+ eura jeftiniji i od najjeftinijeg i3.
i koji god da mi preporuchite, treba mi i plocha koju preporuchujete uz njega, jer ne znam ni koje idu uz koji procesor, a i od tih koja je ok.
znam da je najbolje uzeti shto jache, pa ako uzmem i5 ili i7 i tonu giga rama ne moram da brinem, ali meni treba neki dobar odnos, da moze da odradi posao, a da je jeftinija varijanta.
necu ga overklokovati.

za grafichku mi isto treba preporuka modela. ako dobro shvatih, photoshop i premiere koriste cuda akceleraciju ili shta god to bilo, koju ima nvidia pa mi je i zbog toga valjda ona bolji izbor, neka neko upucen kaze, a i model preporuchi

isto ljudi za memoriju, u zavisnosti od ploche jel ddr2 ili 3, jel kingston ili shta da uzimam, koji hard (nema pitanje os x kompatibilnost kod njih ili?), koji dvd radi... ljudi stvarno sam neupucen :)

a za tv karticu onda nije bitno.
i nije problem da izvadim pri instalaciji snowa, ali kad je kasnije vratim, jel nece os x javljati neshto
poput windowsovog "found new hardware"?

hvala za link, mada mi se chini da tu fali dosta komponenti koje bi mogle da rade pod osx , a i josh veci problem je shto ja stvarno nemam ideju kakva je koja komponenta, pa mi ne znachi ni da imam i kompletan spisak, jer ne znam shta bih odabrao

ne znam eto jel ok da uzmem i3 530 ili 540 ..i onda koju plochu uz njega, da ima 5.1 zvuk i lan koji snow podrzava?
i koja grafichka na to?
neki 500gb hard?

ako vec ne znaju ljudi ovde, proshetacu do apple hardver ili softver dela foruma da pitam, nego rekoh ovo je bash "shta kupiti" deo, pa mi delovalo najbolje ovde

Ovde i treba da pitaš, tamo možeš da saznaš nešto drugo.

Zašto jednostavno ne izabereš procesor (rešiš koji ćeš) i onda tamo pogledaš koje ploče imaju najmanje problema, zapišeš, i kreneš u lov ovde po radnjama.
Isto tako i za ostale komponente. Ne vidim u čemu je problem.

Najbolje je da se raspitas koje komponente se preporucuju za to sto hoces da radis (na "sta da kupim od..."), pre svega CPU i, da li 2 ili 4 jezgra i koja graficka (mislim a treba da ima Cuda).Sa P55 plocama neces imati problema, mozes uzeti bilo koju (Gigabyte) ili nekog drugog proizbodjaca.
Procitaj ovo
http://nofilmschool.com/build-a-hackintosh/

lepo shto je detaljno objasnio po komponentama na tom linku, ali su sve komponente preskupe..plocha od ~150e, graficka slichno, i7...nikako nije budzet konfiguracija.

to mi je i bio drugi plan, ako nema dovoljno ljudi upucenih u ps/premiere i hackintosh komponente, da pitam bar za radnu adobe konfiguraciju shta se preporuchuje, pa cu se sam cimati oko hackintosh kompatibilnosti

pokushacu sad da sastavim neku osnovnu, pa se vracam kasnije da ljudi vide, mozda pomognu oko izmena

Na jednom mestu covek kaze da je njegova i7 konfiguracija mnogo isplativija u radu od bilo koje C2D ili neke druge slabije.
Kazem ti, Intel, nVidia (neka novija sa Cuda tehnologijom) i Gigabyte maticna, pa se uklopi sa budzetom, u svakom slucaju 1156 soket. Inace ploce P55 se i krecu tako oko 150€, graficku mozes da nadjes nesto jeftiniju mislim da bi ti GT240 odgovarala, memorija DDR3, zato sam ja i prelomio da idem na 775 soket, ali ako tebi treba za profi primenu, otvori se malo vise.

Poslednja izmena:
verujem ja to za isplativost, samo mene malo budzet ogranichava, tako da cu probati sa nekom 1156 plochom koja moze i3 i5 i7, pa sad uzmem i3, a posle kad budem mogao zamenim sa i7.
vidim da su i h55 ploche os x kompatibilne, a jeftinija su varijanta, tako da cu probati sa tim.
sad cu postaviti novu temu

Nazad
Vrh Dno