Šta je novo?

Povoljan opticki internet

el_patron

Čuven
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poena
515
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600 + Arctic Freezer 34 eSports
Matična ploča
MSI Tomahawk MAX
RAM
Kingston Fury Beast RGB 2x16GB
GPU
Sapphire 6650XT Nitro+
Storage
Kingston A2000/Transcend 230s/HDD 500GB
Zvuk
Microlab M660BT + Razer BlackShark V2 HyperSpeed
PSU
Asus Rog Strix Gold 750w
Kućište
Be Quiet Pure Base 500FX
Monitor
Gigabyte M27Q3
Miš & tastatura
Razer Deathadder v3 Pro+ NZXT Function 2
Mobilni telefon
iPhone 17 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi 3C, Xiaomi S20+
Pristup internetu
  1. Optički internet
S obzirom na skorasnja desavanja gde je MTS kupio Orion i samim tim cene koje su bile u Orionu vise nece postojati, mislim da bi bilo dobro da imamo jednu ovakvu temu gde ce ljudi moci da razmenjuju iskustva ili predloze neku alternativu.

Ja sam kod Oriona koristio samo internet, imao sam brzinu 1Gbs za nekih 1650din. Posto mu mi javili da je ugovorna obaveza istekla, gledam gde preci, a da to ne bude neki krs, al opet da ne moram da placam 3000-4000din samo za net. TV mi ne treba.

Naleteo sam na Globatel gde pise da su zvanicni partner Oriona sto kapiram da znaci da su na njihovoj infrastrukturi: https://globalnet.rs/

Ima li neko vise informacija o njima ili neki drugi predlod?

YuNet. Imaju akciju do kraja aprila - 500/250mbps za 1990 dinara (samo na MTS infrastrukturi nazalost, staticka IP ulazi u cenu).

Naisao sam na A1 ponudu gde je prvih 9 meseci besplatno. Moze i da se podeli na ceo ugovor pa rata za osnovni internet paket ispadne oko 1670din.

Svakako sam podneo zahtev za raskid ugovora u MTS-u, cekam da me pozovu da vidim sta ce da mi ponude. Ako mi daju ono standardno 3 meseca pa posle puna cena, prelazim na A1.

Po zakonu, po odlukama RATEL-a da. Po dokumentima donetim od strane telekoma da.

Ali u praksi, jedno veliko NE. Telekom se u ovoj ludoj državi pravi isto toliko lud. I to tako prolazi, tako da NE

S obzirom na skorasnja desavanja gde je MTS kupio Orion i samim tim cene koje su bile u Orionu vise nece postojati, mislim da bi bilo dobro da imamo jednu ovakvu temu gde ce ljudi moci da razmenjuju iskustva ili predloze neku alternativu.

Ja sam kod Oriona koristio samo internet, imao sam brzinu 1Gbs za nekih 1650din. Posto mu mi javili da je ugovorna obaveza istekla, gledam gde preci, a da to ne bude neki krs, al opet da ne moram da placam 3000-4000din samo za net. TV mi ne treba.

Naleteo sam na Globatel gde pise da su zvanicni partner Oriona sto kapiram da znaci da su na njihovoj infrastrukturi: https://globalnet.rs/

Ima li neko vise informacija o njima ili neki drugi predlod?
Mozda treba nova tema da se otvori, ovo je Globalnet, ne Globaltel. Ne znam da li imaju nesto zajednicko osim slicnog imena. Malopre naleteo, gledao Yunet distributere i kazem hajde da proverim za Nis, GLOBAL NET D.O.O.

postoji tema za Yunet, nema potrebe za otvaranjem neke nove

Od aprila prošle godine, kada mi je istekla ugovorna obaveza sa Orionom, pa do ovog skorašnjeg pripajanja Oriona Telekomu plaćala sam optički internet 2000/500 1850 din mesčno bez ugovorne obaveze. Ostala sam na tom paletu bez UO jer iskreno u trenutku isteka ugovora nisam našla ništa primamljivije, pa kao eto nek stoji, nisam pod ugovorom prebaciću se kad iskoči nešto povoljnije.

Nakon spajanja Oriona i Telekoma prvi račun mi stiže na ~3850 din, a sledeći na ~3650 i to sa kamatom za kašnjenje. Kako i na osnovu čega su izveli ove cene pojma nemam. Nisam dugo pratila tržište i reko ajde danas da pogledam šta ima povoljnije, spremna da idem i na nižu brzinu, jer realno ovo što imam trenutno ne koristim ni sa 20% kapaciteta.

Međutim, nakon kraćeg pregleda zaključujem da je ovih ~3800 opet najpovoljnije. U zgradi imam Telekom optiku, bivšu Orion optiku i SBB. Ovoj konkurenciji sam pridružila i A1. Prvo ne vidim da iko od provajedera ima u ponudio paket 2000/500, nebitno po kojoj ceni.

• Telekom najbrži paket 1000/500Mb/s 7500 din (prva 4 meseca 3700 din)
  • Telekom nasjporiji optički paket 400/400Mb/s 3500 din (1700 din prva 4 meseca)
  • SBB/Yetel najbrži paket 500/250Mb/s 4000 din (prvih 6 meseci 1950 din). Ovo je zapravo samo Yettel, ne vidim da SBB ima opciju samo interneta
  • A1 najbrži paket 600/300Mb/s 3500 din (2800 din sa njihovim kodom)
Dakle, kako stvari trenutno stoje, mogu za isti novac da dobijem višestruko manje brzine downloada i upoloada i to uz ugovornu obavezu. Jedina opcija koja je možda za razmatranje je ovaj A1 uz kod, mada njihovi TV paketi (koji bih potencijalno uzimala u nekom trenutku) nemaju N1.

Da li je moguće da je u Beogradu trenutno ovaj paket koji imam zapravo najbolja opcija? Možda sam ja nešto previdela, nadam se da je još neko u sličnoj situaciji pa da je možda malo detaljnije izanalitirao temu.

EDIT: Vidim sad i opcije za YUnet. ali to je opet 1000/500 za 5000 din sa UO od 2 godine...

Poslednja izmena:
Само је орион имао брзине преко 1000.

Ta cena je sa 50% popusta. Prava cena je nešto manje od 8000 din mesečno.

Telekom Srbija ima paket Net 10000/1000 Mbps koji košta 7550 mesečno van UO, ali nije široko dostupan.

Telekom Srbija ima paket Net 10000/1000 Mbps koji košta 7550 mesečno van UO, ali nije široko dostupan.
Misliš na ovu trenutnu cenu mog paketa 2000/500? Ne znam što bi mi davali popust. Nisam produžavala ugovor, niti mi piše da je uračunat neki popust. Meni izgleda kao da ni sami ne znaju pta rade trenutno jer mi je za mart stigao račun od 3811 din a za april 3679 din sa sve kamatom od 50ak din za kašnjenje...

To se trazi u poslovnici kao fizicko lice ili je za pravna samo ?

Misliš na ovu trenutnu cenu mog paketa 2000/500?
Na temi za Orion Telekom su ljudi pisali da su dobili obaveštenje:
"Unapređeni paket iz komercijalne ponude Telekoma Srbija a.d. koristite od marta meseca, a u znak dobrodošlice, mesečne naknade za mart, april i maj, biće umanjene za 50%."

To se trazi u poslovnici kao fizicko lice ili je za pravna samo ?
To je paket za fizička lica, cenovnik net paketa sadrži stavku Net 10.000/1.000, a u cenovniku za Box postoji u varijanti "Box 4 Flashnet" i košta 11200/11800 dinara.

Sad vidim da su u mailu u kom su poslali PDF račun napisali da su prva tri meseca po 50% kao "znak dobrodošlice" Hvala što si mi skrenuo pažnju. Dobro bih se iznenadila posle masjkog računa....

MT$ vece brzine od 1gbps nudi pravnim licima, ali su i cene odgovarajuce. Ako moze na adresi naravno..

Nazad
Vrh Dno