Šta je novo?

Povizivanje Kasetofona u kolima i diskmena

Invader

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2004
Poena
349
Video sam da ortak ima neku metalnu kasetu, koja se povezuje sa diskmenom i tako omugacava slusanje diskmena preko kasetofona, zanima me da li ima negde da se kupi ta kaseta i koja joj je cena ?

Hvala unapred

Imas tu kasetu u metrou da kupis cenu stvarno ne znam ali mislim da je 10-tak eura ili manje, pogledaj u katalogu metroa imas sve podatke...

300 din je na buvljaku i radi 100% isto kao i ona u metrou. Ima i varijanta s ispravljacem , to je 10 eur...inace , mi se sad nesto cimamo da istestiramo one varijante sa radio predajnikom. Probao sam MSI varijantu i ne radi ok, tj frenkvencije na kojima bi trebalo da radi su pokrivene kod nas (uglavnom narodnjacima :) )

ne, i na buvljaku i u ada computers ide i onaj deo za napajanje.

na buvljaku su mi trazili 1000 dinara, a u Adi 350.

Imaš u Computerlandu iRiver-ovu varijantu toga, ne znam koja je cena...

Ljudi, kakva su vama iskustva sa tom kasetom? Ja sam takvu kasetu kupio na OTC-u nedavno i iskreno nisam bas odusevljen. Prvo, ima dosta suma, a drugo, sto je prilicno iritirajuce, pojavljuje se neko zujanje. Kasetofon ima dve glave, ali se zujanje pojavljuje i na jednoj i na drugoj glavi, s tim sto se na jednoj nesto slabije cuje, ali se ipak cuje. Moram da pomenem da sam morao da izvrsim i jednu intervenciju na samoj kaseti. Kaseta ima one tockice koji kod normalne kasete pokrecu traku, ali kod ovakve kasete nemaju funkciju, tako da se, prakticno, slobodno okrecu (bez opterecenja). Kada sam prvi put ubacio kasetu, ti tockici su se toliko culi da je to bilo nepodnosljivo. Otvorio sam kasetu izbacio tockice i sada se nista ne cuje. Da li uopste neko zna zasto se pojavljuje toliko suma i ono zujanje. Da li bi pomoglo da izvadim mangetnu glavu iz jednog starog samsung-ovog kasetofona i da je stavim u kasetu (mozda je ta glava kvalitetnija)? Pozdrav....

mirzallica je napisao(la):
Ljudi, kakva su vama iskustva sa tom kasetom? Ja sam takvu kasetu kupio na OTC-u nedavno i iskreno nisam bas odusevljen. Prvo, ima dosta suma, a drugo, sto je prilicno iritirajuce, pojavljuje se neko zujanje. Kasetofon ima dve glave, ali se zujanje pojavljuje i na jednoj i na drugoj glavi, s tim sto se na jednoj nesto slabije cuje, ali se ipak cuje. Moram da pomenem da sam morao da izvrsim i jednu intervenciju na samoj kaseti. Kaseta ima one tockice koji kod normalne kasete pokrecu traku, ali kod ovakve kasete nemaju funkciju, tako da se, prakticno, slobodno okrecu (bez opterecenja). Kada sam prvi put ubacio kasetu, ti tockici su se toliko culi da je to bilo nepodnosljivo. Otvorio sam kasetu izbacio tockice i sada se nista ne cuje. Da li uopste neko zna zasto se pojavljuje toliko suma i ono zujanje. Da li bi pomoglo da izvadim mangetnu glavu iz jednog starog samsung-ovog kasetofona i da je stavim u kasetu (mozda je ta glava kvalitetnija)? Pozdrav....

Sum moze da bude porekla motora koji pokrece audio-kasetu (a obicno i jeste). Probaj da ti u nekom servisu preprave uredjaj (radio kasetofon) odnosno iskljuce motor , ili makar ubace prekidac kojim ces moci da kada slusas muziku preko kasete-adaptera motor koji pokrece kasetu iskljucis, a kada slusas obicne audio kasete ukljucis.
Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno