Šta je novo?

Povezivanje zvucnika sa dva uredjaja

zero

Čuven
Učlanjen(a)
10.07.2005
Poena
660
Interesuje me sta mi je potrebno da ne vadim audio kabl iz PC i prebacujem na PS3 konzolu i obrnuto deset puta na dan. Dakle moze li nesto da se uradi da su povezani i PC i PS3 istovremeno, a da tipa regulisem to nekim prekidacem sa stola? Ne mora cak ni prekidac ako je previse komplikovano, moze i varianta da "bodem" kabl ali da su jedan do drugog negde na dohvat ruke. Valda sam dobro objasnio.

Ovo ne bi bilo lose kad bi imalo. Imam Logitech X-540 5.1 za komp, a ps3 mi je nakacen preko hdmi kabla na LCD, znaci ide zvuk sa zvucnika na tv-u.

Nisam razmisljao o ovome dok nisam video temu. Otisao iskopao kutiju od zvucnika, nasao onaj konvertor-kabl sto se dobija sa zelenog prikljucka od zvucnika na beli i crveni zenski. Iskopao kutiju od ps3, nasao onaj multi out kabl, prikacio ga u ps3, crveni i beli muski ukljucio u zenski od tog kabl-konvertora i radi. Rade naravno samo levi i desni prednji i sub. Rade centralnik i zadnji zvucnici kada se ukljuci matrix opcija na x-540 ali o pravom 5.1 nema tu ni govora. Ipak trebaju zvucnici sa digital out za ovako nesto.

Inace i da tako radi kako jeste, ne znam kako bi se resilo to sa prekidacem.

Tako su meni povezani, zvuk je sigurno bolji mnogo nego na TV. Ako ti zvucnici nemaju opticki ulaz to je najbolje resenje. Ali ako te zvucnike koristis i za PC ili neki drugi uredjaj, imas isti problem koji sam naveo.

Pa da, koristim ih primarno za PC. Treba se lepo ispruziti za nesto sa optical out, i tako resiti problem. Optika na ps3, standardna tri kabla u PC i eto resenja za 5.1 na oba, barem za mene.

Nazad
Vrh Dno