Šta je novo?

povezivanje Z5300 sa PC

bora bora

Slavan
Učlanjen(a)
02.04.2009
Poena
350
tek mi stigao z5300 woof, pogledah zadnju stranu i nije mi jasno kako se spaja sa kompom? jedino logicno resenje mi je da ove 3.5 bananice idu 3x u komp? i da li moze sateliti od x530 da se ubodu posto su ulazi isti? :)

252326.jpg

na zvučnoj kartici imaš izlaze za rear / zadnje / , front / prednje / i treći je /sub-central /.

povezuješ sa tri komada kablova sa bananicama na obe strane .

na gornje činčeve kačiš zvučnike, onako kako piše .

u podešavanjima zvučne kartice staviš 5,1.

tako sam i mislio, al reko da proverim pre nego sto se bacim na delo, tnx na odgovoru :D

a ovo dal pasuju sateliti od x530? trebalo bi da pasu posto su potpuno isti ulazi..?

posto mogu da nadjem samo njih i uparim sa ovim wooferom al reko da ne bacam pare ako ne mogu da pasuju...?

mogu da pasuju, isti je RCA prikljucak! Radice ti sigurno ako su izlazi woofera ispravni. Vodi racuna da ne pojacavas previse, nisam bas siguran da sateliti od X530 mogu da isprate snagu koja dolazi od Z5300 woofera. Doduse mozda i gresim, ali to ces ti vec sam oceniti kad to povezes.

Alooo ! stoj ! Obustavi !!!

pojačalo se nalazi u sabvuferu , i predvidjeno je za daleko veće snage / a i drugu omažu, koliko se sećam /

"As for power, the 5300s have plenty of it. Each of the front and rear satellites gets 35.25 watts RMS; the center gets 39 watts RMS; the sub keeps 100 watts RMS for itself."
znači na izlazu je po 40w / 8 ohm . Takve zvučnike nadji , ili napravi .

x530
Rear left/right: 7.4 watts (into 4 ohms, @ 1 kHz, @ 10% THD)

Spržićeš ih sigurno .

* Hondo, tebi je dosadno malo, pa si rešio da ljudima uništavaš pošteno zaradjene komponente ???

Poslednja izmena:
Nije mi dosadno nimalo pravo da ti kazem, niti bi bilo kome nesto unistavao ;) Potpisujem da ih nece sprziti, ako ne bude nacepio volume previse. Ovo sto tvrdim je iz licnog iskustva, nisam neko ko je laik za ove stvari. Naravno da nije preporucljivo stavljati satelite od X530 sistema na Z5300, ali ocigledno ne moze da nabavi druge pa hoce da proba sa ovima. Ako si siguran da sateliti Z5300 imaju 35W RMS-a (bilo je itekako diskusije na ovom forumu o snazi Z5500 koji je daleko jaci), onda mi nemamo o cemu da pricamo da ne bi otisli u off. Driveri koji su se ugradjivali u satelite Z5300/5500 nisu imali vise od ~10ak W RMS. Nemoj da verujes preterano podacima proizvodjaca ;) ili si mozda i ti jedan od mnogih koji misle da Z5300/5500 sistemi imaju pola KW-a snage?! ;) ne bih da ulazim vise u off, decko je pitao da li pasuju zbog prikljucka, a ne po deklarisanoj snazi.

napriča se ti za medalju .

i šta misliš, još jednom, - da stavi ili ne zvučnike od 8w/4ohma na pojačalo od 40w / 8 ohma ? ;) ?

edit -

pošto vidim da je honda autoritet, ( kao vladavina minimum )

kupi ti, boro boro , slobodno te satelite, nisu skupi, pa ako izgore, (a neće sigurno jer lodžitek potcenjuje snagu pojačala)
uvek možeš da kupiš druge , jače .

ima se , može se....

Poslednja izmena:
Nista ja ne mislim, vec govorim. Licno sam stavljao satelite od 5W 4 Ohma na Yamahu AX470 (70 W @ 6 Ohma, to je bila minimalna impedansa preporucljiva za zvucnike, maximalna 16) i verovao ti ili ne nista nije crklo. Radilo je punih 7 dana, potenciometar na "10 sati". A zvucnik koji sam povezao je iz Genius 2.0 sistema SP-K16 http://www.itsvet.com/proizvod/genius-sp-k16/comp_tehn_speakers/41/52 (otvarao sam zvucnike, driver je 5W @ 4 Ohma, skunio oba drivera, zalemio zvucnicki kabl i prikljucio na pojacalo). Ukoliko je bora bora iz BG-a, ja sam evo voljan da mu isti zvucnik ustupim na probu (RCA je prikljucak, tako da pasuje levi satelit iz Genius sistema) koliko mu je potrebno da se uveri da ce raditi ukoliko ne bude preterivao sa pojacavanjem. Ukoliko zvucnik crkne moja je odgovornost. je l' OK? ;)

Poslednja izmena:
:D

a, ti se spremi da nas vodis na pivo, posto zvucnik nece pregoreti ukoliko ne bude divljao ;) :)

Je l' OK ?

nazalost bora je iz ks tako da nije u mogucnosti da proba to ozvucenjce, a za satelite cu videti da ih pazarim ako mi se finansije ne pogorsaju u medjuvremenu xD u svakom slucaju hvala vam na odgovorima ;)

Nema razloga da nesto crkne ako su zvucnici slabiji i to dosta slabiji od pojacala. Kod mene nisu crkle plasticne kutije od mini linije (5W, 4oma) na dosta jacem pojacalu (100W, 8oma), a radile su par dana tako na normalnim glasnocama (do 9-10 sati na logaritamskom potenciometru). Ako se ne preteruje sa snagom, kutijama nista ne moze da fali. Ali ako neko nema kantar na ruku sa potenciometrima, onda bolje neka to zaobidje.

Nazad
Vrh Dno