Šta je novo?

povezivanje telekom adsl-a i sbb-a na jedan komp

dragan76

Slavan
Učlanjen(a)
22.03.2007
Poena
320
cao,
trenutno mi je povezan komp preko cross over kabla na switch u koji su ubodeni paralnelnim kablom huaweii router (telekom adsl) i dream box 500, tako da iz adsl-a 'napajam' i komp i dream box (zbog cs-a) internetom. Ovih dana uzimam i SBB net koji ce sluzititi samo za dream box odakle ce on da vuce kljuceve a adsl ce sluziti samo za net preko kompa. Pitanje je kako da sve ovo povezem na router DLink dir100? Povezao bih umesto switcha sada router i samo jos ubacio u router i novu vezu preko sbb-a i sada je pitanje kako da rotueru kazem da mi sa adsla vuce za komp a sa sbb-a na dreambox - a da na sbb modem mogu da se kacim sa kompa kada mi treba? Da li ce router DLink da smeta Huaweii-ju?

Ovu konfiguraciju sam sam povezao preko switcha, pravio kablove, tako da nisam laik po ovom pitanju ali nikad nisam radio sa routerom.

tnx
dragan

Poslednja izmena:
...

Fabricki ruter ti ovde nece zavrsiti posao posto ti on samo rutira mrezu ali ne i net. Za to ti je najbolje resenje Mitkotik, moze i RB112 da ti zavrsi posao gde ces uraditi load balancing dva neta i podeliti po podmrezama rute koje su definisane u prerouting lancima firewall-a. Po meni, to ti je najbolje resenje.

Naravno, pored ovog imas i manje popularno resenje kucanja staticnih ruta u Windowsu gde ces definisati kojom putanjom i preko koga ce ti ici na net.

Javi ako zapne.

potreban ti je ruter sa dva wan porta (priključni portovi za dva različita provajdera), load balancingom i pokrivanjem (u slučaju da jedan provajder odapne, ceo saobraćaj se preusmerava ka drugom). korisna adresa: netiks, kabl ruter sa 2 wan + 3 lan porta TL-R480T+ za 121€, na njega možeš nakačiti bežični ruter ili ap za puštanje lokalne wifi mreže, ili naprosto uštekaš uređaje direktno kablom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno