Šta je novo?

Povezivanje tel. linije na UPS

voodoons

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
380
Model UPS-a je MGE Ellipse ASR 600 USBS...
On na sebi ima dva RJ-45 prikljucka na kojima pise: Internet Modem / Network sa oznakama In i OUt..
Mene interesuje kako da povezem telefonsku liniju na njega.. Trenutno je telefonska linija ubodena u ADSL router...
Da li da povezem kao na slici:
upszg0.jpg

:wave:

Ako ikako mozes da izvedes, stavi da ti od zida prvi na redu bude UPS.

posto na UPS-u ima samo dva RJ-45 a tel.linija je RJ-11, ne znam kako bih povezao... Da li moze onako kako sam stavio na slici, da li ce ruter biti zasticen? Ruterov strujni adapter je povezan na UPS...

Zar ne moze da se na jednom kraju kabla stavi RJ-11, a na drugom RJ-45 prikljucak?

i dont know

gde da odnesem kabl da mi urade?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Kako sam ja probao rj11 se bez problema stavlja u rj45 utičnicu. Bar sam ja tako povezao, telefon radi sad dal štiti od munje... trebalo bi, to su unutra samo neki osigurači :d

Poslednja izmena:
vidis, meni to nije palo na pamet.. a zasta prave one convertere pa ih jos prodaju po ceni od £2.99

Kako sam ja probao rj11 se bez problema stavlja u rj45 utičnicu. Bar sam ja tako povezao, telefon radi sad dal štiti od munje... trebalo bi, to su unutra samo neki osigurači :d

Ne bi smeli osiguraci da budu. Obicno se postavljaju gasni odvodnici. Njihova brzina reagovanja je nekoliko desetina ns o cemu osiguraci mogu samo da sanjaju :D

da sumiramo..
iz zida RJ-11 kablom do UPS-a u RJ-45.. drugim RJ-11 kablom iz UPS-a (iz RJ-45) do ADSL rutera u RJ-11..

znaci, bez problema se RJ-11 moze ustekati u RJ-45 bez potrebe za bilo kakvim budzenjem kabla ili kupovine RJ45-RJ11 adaptera..

pozz

Poslednja izmena:
zaboravio si spliter :) inače to je taj princip. Meni tako stoji i sve radi super

dobro, spliter ne racunam, to mora biti iza zida al ok, nije na odmet napomenuti.. e, sad je sve zasticeno :d

Nazad
Vrh Dno