Šta je novo?

Povezivanje switcheva na mts ruter?

mark3

Zapažen
Učlanjen(a)
11.05.2022
Poena
11
U cetvrtak dolaze monteri da ugrade optiku 500/160 paket, hteo bi da saznam da li je moguce ovako srediti ruter koji mi budu dali, stim da na PC2 bude max brzina, na pc1 ne mora jer to koriste roditelji njima nije previse bitna brzina, TV1 bi takodje mogao na switch1 ali ne mora, raspored u kuci mi je katastrofa pa bi morao nesto ovako

Prilozi

• ruter mts.png
    ruter mts.png
    10.8 KB · Pregleda: 74
pod "tv" mislis smart tv kome treba net ili IPTV stb koji dobijas od mts?
mozes spojiti kako hoces, s tim sto sav net ide na portove LAN1 i LAN4, dok IPTV povezujes na portove LAN2 i LAN3(ako imas vise od 2, mozes preko swicha). Sva oprema mora imati gigabitne portove da bi imao max brzinu.

pod "tv" mislis smart tv kome treba net ili IPTV stb koji dobijas od mts?
mozes spojiti kako hoces, s tim sto sav net ide na portove LAN1 i LAN4, dok IPTV povezujes na portove LAN2 i LAN3(ako imas vise od 2, mozes preko swicha). Sva oprema mora imati gigabitne portove da bi imao max brzinu.
pod 'tv' mislim na stb od mts-a za sva 4 tv-a, znaci moguce je kako sam zamislio? I da, gigabit switchevi su u pitanju, bitno mi je samo da na jednom PC-u imam full brzinu na drugom nije bitno

ne, nije moguce tako kako si zamislio. ne moze na isti swich mts-IPTV i racunar

"TV" moras na jedan switch (koji je na lan 2 ili 3 na ruteru, tv1 moze i direktno na ruter lan 2 ili 3) a racunare i wifi na drugi (koji je na lan 1 ili 4 na ruteru)

Ok, a da li mts stb ima opciju da se poveze preko wifi a ne kabla?

Ima ali preko tog protokola nije aktivirana IPTV usluga

Nazad
Vrh Dno