Šta je novo?

Povezivanje PC sa TV preko HDMI kabla-problem

mile64

Cenjen
Učlanjen(a)
14.06.2012
Poena
169
Povezao sam PC sa LCD TV HDMI kablom,prikazuje sliku na TV samo prilikom dizanja sistema,gigabayte logo,starting windows....kad podigne sistem nema signal na televizoru.
Pomozite da rešim problem.

Verovatno ti je i dalje povezan monitor pa kartica posle dizanja sistema prebacuje sliku na njega.

imam sliku na PC stalno,a na TVu samo prilikom dizanja sistema-mirror...kad digne sistem ostane slika samo na Pc na tv se izgubi

Koja ti je grafa u pitanju?Moras na monitoru uci u podesavanja od grafe i tamo ukljuciti i drugi monitor.Najbolja varijanta ti je da ti uvek bude slika samo na jednom monitoru.To uradis tako sto u podesavanjima od grafe odredis koji monitor ce imati sliku a drugi disejblujes.Ako je u pitanju ati kartica udjes u catalist control center i tamo imas opciju create desktop ili tako nesto i tu podesavas koji ce monitor imati sliku.Kod nvidie kad udjes u podesavanje grafe imas opciju
set up multiple displey i tu stikliras na koji displey ce grafa poslati sliku.

Poslednja izmena:
integrisana Intel graphics Celeron G1610

nemam opciju dual monitor

Poslednja izmena:
Ako si instalirao driver za graficku pogledaj ovaj link sa youtuba

http://www.youtube.com/watch?v=pNEPITB_9z4

mozda ti pomogne.Do sada se nisam susretao sa integrisanom grafom ali mislim da ce ti ovaj tutorijal pomoci.

rešio polovično sa ubuntu,izaberem željenu rezoluciju na Tv,isključim PC monitor,koristim TV kao primarni ekran

win7 nisam mogao namestiti da vidi hdmi konekciju,vidi samo na sirovom sistemu bez drajvera,kad instaliram drivere to se izgubi
izgledalo je jednostavno,ali kod mene iz nekog razloga nije funkcionisalo
http://www.youtube.com/watch?v=4DA6CMsde2k

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu: imam laptop sa HDMI izlazom a stari tip TV-a (Sony 72cm). On ima neka 3 ulaza za činč džekove. Da li postoji neki kabl koji bi bacao sliku preko HDMI-a na te činčeve?

Ne...treba ti konvertor i oni su skupi..jeftinije ti je da kupis nov tv. Dobro nije bas toliko jeftinije ali pricamo o cenama 100+ € za konverter

Da ne otvaram novu temu: imam laptop sa HDMI izlazom a stari tip TV-a (Sony 72cm). On ima neka 3 ulaza za činč džekove. Da li postoji neki kabl koji bi bacao sliku preko HDMI-a na te činčeve?

Imas li na laptopu vga izlaz?
Imas li na tv-u scart prikljucak?

Ako imas ovo sto sam napisao mozes nabaviti vga na scart kabli i onda imati sliku na tv-u.

Poslednja izmena:
jesi li siguran da je kompjuterski analogni video signal identičan analognom TV signalu i da će ovo sigurno raditi
rešenje izgleda veoma elegantno i lako za probati s ogradom kod kupovine ako ne funkcioniše da možeš vratiti kabl uz povraćaj novca
pošto je u pitanju sony verujem da je slika perfektna i da se vlasnik ne želi odreći svoje katodne cevi....tako da onaj predlog zanemari za izbor TV...
ima ovde o kablovima i konektorima
http://www.videomajstor.com/hardver-kablovi

mislim da ti to zavisi od graficke karte u laptopu, dal moze da prikaze 15KHz.

Imas li na laptopu vga izlaz?
Imas li na tv-u scart prikljucak?

Ako imas ovo sto sam napisao mozes nabaviti vga na scart kabli i onda imati sliku na tv-u.

Imam VGA izlaz na laptopu ali nemam SCART na TV-u.

Poslednja izmena:
Pa to ;) , na to sam i ja ciljao stim da je ovo oko 500dindzi a sa lemilicom za 10min napravis isto od kojekakvih starih kablova..

covek lepo kaze da nema SCART. a ti cincevi su kolko vidim komponentni (RGB ili YPbPr) a ne kompozitni (CVBS, zuti cinc, koji valjda ima).
inace ta varijanta sa VGA -> RGB SCART-om, mislim da ne radi sa svim laptopovima.

Ja sam isprobao na par lapica radilo je.. pa koji je model tv-a koji ima samo cvbs .. ja to jos nisam video.

ja imam takav TV, a i da ima SCART, ne znaci uvek da je 'full' odnosno da ima RGB.

Poslednja izmena:
Pozdrav decki, e ovako imam ATI Radeon HD 5450 u kompu instaliranu i kada ubodem HDMI u TV na kompu nemam sliku a desktop mi se pojavi na TV-u molim za pomoc kada da resim da imam sliku i na kopu i na TV-u da pustim film preko kabla

p21J1.png

Jeriho mislim da me nisi razumeo,ja to ne mogu da vidim,jer cim ubodem HDMI u TV izgubim desktop na monitoru i ne mogu nista da uradim,kako to da resim

Nazad
Vrh Dno