Šta je novo?

Povezivanje pc i televizora bezicno

lopkoim

Cenjen
Učlanjen(a)
15.12.2012
Poena
160
Imam problem tv mi je na desetak metara od kompa.

Tv je lg 42 ml 660s ima wifi.

Dal postoji neka bezicna mogucnost kao sto pustim filmove preko plexa media servera

da tako i prebacim sliku desktopa na tv. tj da prebacim pes da igram na tv-u ?

Poslednja izmena:
za Plex,ti treba Plex server na kompu....i Plex Klient na Lg-u..i mozes tako gledati filmove ,slusati mjuzu..gledati slike....
a za igranje igrica....program koji radi Mirroring....AirParrot,ali nisam siguran kolko to ide dobro.....ili skuplja varijanta HDMI Video Audio Transmiter....da ti bezicno prenese sve sto izbacuje Graficka na kompu....

za Plex,ti treba Plex server na kompu....i Plex Klient na Lg-u..i mozes tako gledati filmove ,slusati mjuzu..gledati slike....
a za igranje igrica....program koji radi Mirroring....AirParrot,ali nisam siguran kolko to ide dobro.....ili skuplja varijanta HDMI Video Audio Transmiter....da ti bezicno prenese sve sto izbacuje Graficka na kompu....

jel znas jos neki program koji radi Mirroring bas mi ne ide podesavanje na AirParrotu ???

moja greska,sto sam zaboravio da ti naglasim da AirParrot radi samo sa Airplay uredjajima,konkretno AppleTv2..i 3....tako da na njega zaboravi...:)
Tvoj Tv,a i mnogi drugi nemaju tu opciju....mozes eventualno da saljes Video,muziku,slike,sa recimo Android telefona,uz pomoc par programa.....ali Mirroring desktopa Ne...sem uz odgovarajuci uredjaj....ili jednostavno kupi HDMI kabl 10m+pa povezi...ja sam nekad kacio moj Komp sa 15 m HDMI kabla,i nije gubio na kvalitetu.....
ili ako ti tvoj PC zadovoljava ovaj standard....moze ovo da ti zavrsi posao....
http://www.kupujemprodajem.com/Belkin-screencast-4921559-oglas.htm?filter_id=22144840

pa iskreno se nadam da ce covek prvo da se informise,da li ce to da mu radi....a ne da kupi na nevidjeno....:)

Radi i sa desktop Ivy Bridge procesorima, samo je uslov intelova wifi kartica, isto kao i kod laptopova (mini pci-e preko adaptera).

Mada je resenje preko 10 metara upitno i da li bi radilo, plus mis i tastatura za upravljanje.

Najbolje je vuci filmove preko mreznog kabla i preko daljinskog od tv upravljati sadrzajem.

VLC u kombinaciji sa nekim DLNA serverom moze da strimuje desktop na DLNA TV, e sad dali je to moguce i za igrice...cisto sumnjam ali moze da se proba.

Poslednja izmena:
Da li se ima ovome nešto dodati? Naime, planiram u dogledno vreme da uzmem Samsung ili LG smart WiFi TV interesuje me, u sklopu ove priče sledeće. PC mi je u drugoj sobi i trebalo bi mi desetak metara HDMI kabla da bi ga spojio sa televizorom i gledao sadržaj koji puštam na PC(film, utakmicu u HD) pošto imam SkyStar HD2 karticu. Da li to bežično može da se reši putem tih programa koje spominjete i da li je kvalitet(AV) tada isti kao da ide preko HDMI kabla? Hvala.
ps. Ako je to izvodljivo, u kojoj varijanti je bolje - Samsung ili LG i koji modeli eventualno to podržavaju?

ja sam nekad vukao 15m HDMI kabl sa Mac-a na Tv..i nije nista gubio na signalu.....

Ma nije poenta u tome. Znam da tako može, nego pitam da li može i bežično, bez HDMI kabla.

Moze bežično, ako imas smart tv, konkretno LG kod mene, imas PLEX server na tv, a na kompu je dovoljno na WIN 7 imati media player, sav sadryaj koji se uvuce u listu media playera se vidi na tv, i to je to. Sve lepo i glatko funkcionise bey ikakvih kablova. Noramlno tv i komp moraju biti na istoj mreži.

"sav sadryaj koji se uvuce u listu media playera se vidi na tv,"

Još jedino da vidim kako se sadržaj koji ide live sa DVB SkyStar HD2 kartice uvuče u listu media playera.

"sav sadryaj koji se uvuce u listu media playera se vidi na tv,"

Još jedino da vidim kako se sadržaj koji ide live sa DVB SkyStar HD2 kartice uvuče u listu media playera.
mozda bi to moglo da se proba u nekoj kombinaciji sa XBMC na kompu....jer i XBMC moze da se vidi kao Media server...pa da se vidi uz neki plugin,da li moze da se vide liste kanala....

Moze bežično, ako imas smart tv, konkretno LG kod mene, imas PLEX server na tv, a na kompu je dovoljno na WIN 7 imati media player, sav sadryaj koji se uvuce u listu media playera se vidi na tv, i to je to. Sve lepo i glatko funkcionise bey ikakvih kablova. Noramlno tv i komp moraju biti na istoj mreži.

A jesi pokusao igrice bezicno znam za hdmi kabal ali ovo drugo neznam. Imam lg 47 lm 660

kako mislis igrice bezicno....moze jedino mozda sa programom AirParrot,ali ti treba i AppleTv(a to nije To..)...mozda je ipak najbolje resenje,ili HDMI kabl....ili HDMI transmiter....
ovako nesto ..Recimo
http://www.alibaba.com/product-gs/1168114567/wireless_HD_AV_Transmiter_and_Receiver.html

Onda direktno hdmi , ali nesto mi ne uspeva pokrenem igricu , ali ima i ona varijanta da se igra vidi na lg a da se na kompjuteru normalno nesto drugo radi e tu bi mi pomogao graficka ima izlaz kos jedan hdmi AMD Radeon 6670

I ja imam skystar 2 obicnu karticu i pokusao sam preko dvbwiever plugina da tv kanal gledam na tv ali nisam uspeo.Bilo bi dobro ako neko zna kako moze da se program sa dvbwievera prebaci na tv?

Sta se desava kad pokrenes dvb viewer na kompu,pa odvuces na drugi monitor....moj burazer je nekad tako koristio ss2....znam da je na tv isao ss2..a na kompu snajka na fb....

Pokrenuce na drugom kompu kanal,ali je problem na tv-u jer na njemu nema vlc player ili nesto slicno sto bi primilo stream.Ili mozda postoji a ja ne znam za to?

Jedino sto sam uspeo a to je da filmove sa filmovizije i drugih slicnih sajtova koji daju domace filmove sa prevodom da pokrenem na televizoru.Otkrijem stream link preko internet download managera i iz tog programa ubacim link u Servio-Library-online sources-add i tu upisem link i kad pustim da strimuje na tv se pojavi slika.Inace imam LG 42LM620S Smart 3D.Probao sam to 3-4 puta i lepo je radilo,ali malo mi komplikovano pa radije skinem film ubacim na flash i odgledam.

kako mislis igrice bezicno....moze jedino mozda sa programom AirParrot,ali ti treba i AppleTv(a to nije To..)...mozda je ipak najbolje resenje,ili HDMI kabl....ili HDMI transmiter....
ovako nesto ..Recimo
http://www.alibaba.com/product-gs/1168114567/wireless_HD_AV_Transmiter_and_Receiver.html

Interesantno za smart tv wmp pusta fimove i sa prevodom a kada se ti filmovi prebace posredstvom wim medi pley ide film na tv ( lg lm660) ali bez prevoda, zna li neko resenje

da li je moguce pustiti film sa kompa na tv preko odredjenog plejera, konkretno mpc? tv i komp su povezani preko vdsl-a i mogu da pustim film preko nekog cudnog plejera koji nema ponekad zvuk i nikad nema prevod i zato bi ja da pustam preko mpc. komp mi je u jednoj kuci,a tv je u drugoj. tv je povezan na wifi od mog vdsl-a. evo slike da vidite kako to izgleda, na drugoj slici je taj plejer koji ima zvuk na mp4 i koji nikad ne pusta titlove

Prilozi

• Snimak ekrana (29).jpg
    Snimak ekrana (29).jpg
    286.9 KB · Pregleda: 141
  • Snimak ekrana (30).jpg
    Snimak ekrana (30).jpg
    265 KB · Pregleda: 114
nece moci na taj nacin. mozda ti je najbolje resenja preko plexa sve da radis.

Nazad
Vrh Dno