Šta je novo?

Povezivanje Nokia 3310 i PC ?

minketa

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
619
Sta treba od softvera za da se poveze Nokia 3310 i PC?
I, gde mogu da nadjem to sto mi treba?

Hvala.

Ja sam sinoc trazio bratu semu za pravljenje kabla za povezivanje 3310 i pc-a , i blaga katastrofa, nasao sam uputstava u kojima kabl ima vise el. komponenti od telefona, nasao sam one za dekodiranje, skremblovanje, razna prepravljanja, ali nigde, neki jednostavni kabl mob to pc , preko pralelnog ili com porta.... Tako da vise i nisam sigurana da tako necega ima , ali se ti jos raspitaj , jer sam nasao da se kubi neki data kabl, kao za 3310, ali kada sam pogledao slike video sam da prikljucak uopste nije kompatibilan sa onim na telefonu.....

Nisam video da tebi samo treba software, mislim da ces na mobile.box.sk, naci vecinu stvari koja ti treba ...

Nokia Logo Manager za ubacivanje melodija, slika, grafickih poruka, slanje SMSa....
Nokia Data Suit koji je predvidjen za 51xx i 61xx telefone, ali je odlican za bekapovanje SMSa. Kada spojis telefon na njega ne moras vise da ga uzmes u ruku dok se SMSujes. Citas, brises, pises, prebacujes na HDD.
Samo je fora sto moras da spojis iskljucen telefon, startujes Data Suit, ukljucis telefon i sacekas neko vreme. Ponekad i 2-3 minuta :(, ali uglavnom dosta brze.....

EagleOne, kabal se kaci ispod baterije ako mislis na taj prikljucak. Nije kao kod ovih 5xxx i 6xxx gde se kaci pored konektora za punjac...
Dosta glup princip, ali sta ces :(

...

Hvala vam na javljanju.
Kabel nije problem, njega ima. DataSuit i LogoManager je sestric koristio, uspesno, ali, sad on ima ideju da, kao sto je mogao da salje SMS a da ne pipa telefon, poziva sa kompjutera i da prica preko mikrofona (i slusa preko slusalica).
Jel' ima neki program za u tu svrhu?

Jel moze sa mobilnog da se kaci na internet, u nasim uslovima?

PJ je napisao(la):
EagleOne, kabal se kaci ispod baterije ako mislis na taj prikljucak. Nije kao kod ovih 5xxx i 6xxx gde se kaci pored konektora za punjac...
Dosta glup princip, ali sta ces :(
Tnx nisam, znao, nije moj telefon, dobro sada bar znam sta sam gledao :), nego gde ste vi nabavili te kablove, i da li imate neki koristan link za njihovu izradu (vise sam vremena/para na netu spiskao trazeci ga, nego sto kosta na kraju cu da odem i da ga kupim u prodavnici :().....

Sto se ove price bez drzanja telefona tice: neka uzme hands free :)

Eagle, mislim da ti je jednostavnije da kupis gotov kabal, jer ono je prilizno zeznuto za napraviti ako ne dobijes original delove, jer ipak u ono leziste moras da napakujes bateriju ida se sve dole spoji kako treba....ne kazem da je nemoguce, ali bi ili bilo jako tesko ili bilo jako ruzno na oko :)
Kablove imas na news po 800 dinara.
Ako ne mozes da nadjes tu poruku baci mi mail na [email protected], pa da ti je fw...da ne saljem ovde....znas, reklama i ostalo ;-)

...

Niko da mi odgovori - jel' moze u nasim uslovima covek da se kaci na internet preko mobilnog?

Re: ...

minketa je napisao(la):
Niko da mi odgovori - jel' moze u nasim uslovima covek da se kaci na internet preko mobilnog?

Naravno - WAP ali 3310 to NE poseduje. Vec 3330 da...

Ako si mislio na konekciju preko infra red porta, ondosno povezivanje mobilnog i npr. lap topa, pri cemu mobilni aparat sluzi kao modem i tel. linija - moze, samo kod onih mob. koji imaju IR recepciju...
hrkk

...

Nisam mislio na infra red vezu izmedju mobilnog i masine vec na kablovsku vezu. Dakle, jel' moze covek sa 3310 (uzimajuci u obzir sve mogucnosti koje taj model poseduje/ne poseduje) da se veze na internet, u nasim uslovima?
A sta je to WAP?

Moze kao modem. Kada instaliras Nokia Data Suit on instalira drajvere za to. Ja sa 3310 nisam probao, ali sa 5110 smo skidali mail.....konekcija je 9600 i sta drugo reci :)
Znaci radi i za nuzdu je OK, ali prilicno skupo....

PJ, provalio sam da je pravljenje takvog kabla, gotovo besmislica, jer se na kraju svodi na samo lemljenje zica na kontakte moba ctp; , \tako da cu verovatno uzeti u prodavnici... Ako ga ne nadjem sutra u gradu javljam se :) ...

Re: ...

minketa je napisao(la):
A sta je to WAP?

WAP - skraceno od Wireless Application Protocol ; iliti prosto receno - Mobilni internet. Preko WAP-a se (za sad) ne mogu pregledati slike i ostali dinamcini web sadrzaji, vec samo text. Osnovna namena WAP-a je da svako moze brzo i lako sa svakog mesta (avion, brod, put...) da dodje do potrebnih informacija. Konkretno za nas je najinteresantnija mogucnost provere email-a (naravno samo kod onih mail servisa koji to podrzavaju).

P.S. WAP nije bas povoljna usluga, kod nas 063 mreza ima WAP enabled mrezu, cena je 8 din/min (skuplja tarifa) i 4 din/min (jeftinija- posle 9h uvece)

type;

A da li...

... 064 ima WAP enabled mrezu?

Re: A da li...

minketa je napisao(la):
... 064 ima WAP enabled mrezu?
Ne. (bar za sada)
P.S. licno mislim da ce potrajati dok oni podrze WAP, jer ipak prvenstveno pretenduju na razvoj cistih GSM mobilnih mreza cija je namena dostupnost sto vecem broju korisnika.... naravno tu je i prosirenje baznih stanica....
Prosto receno: to se ne isplati ni njima, a ni korisnicima...

Ja WAP koristim samo kada negde otputujem da proverim mail.. nista vise za sada ne moze.... (korisno)
:wave;

Nazad
Vrh Dno