Šta je novo?

povezivanje lcd i pc

klica

Cenjen
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poena
154
Ovako, probao sam da povezem LCD sa PC preko VGA pc ulaza na LCD-u i rezolucija je svega 1300 x nesto, nikako nisam mogao da dobijem full hd rezoluciju, TV je full HD LG32lh3000.U cemu je problem?

probaj drugi vga kabl ... zvuci smesno ali meni je pravio probleme vrhunski kabl sa pozlacenim konektorima, a proradilo je odmah cim sam stavio onaj shugavi samsungov sto dolazi uz monitor .. :p
nadam se da ces biti isto kao i kod tebe :)

treba ti konverter u hdmi i povezi ga sa hdmi ulazom na tv-u.Izaberi input na daljincu biraj hdmi 1 ili 2 i videces desktop u full hd-u

Ovako nesto?

Prilozi

• image_preview.jpg
    image_preview.jpg
    62 KB · Pregleda: 185
probaj drugi vga kabl ... zvuci smesno ali meni je pravio probleme vrhunski kabl sa pozlacenim konektorima, a proradilo je odmah cim sam stavio onaj shugavi samsungov sto dolazi uz monitor .. :p
nadam se da ces biti isto kao i kod tebe :)

Sa VGA kablom sto sam dobio uz monitor sam i probao.

Imam i ja isti problem, kupio sam Sony KDL-32EX402 Full HD. Imam stariju grafičku ATI Radeon 9600 koja ima DVI i VGA izlaz, DVI koristim za monitor a VGA za TV, instalirani drajveri su Driver Packaging Version 8.593.100-100210a-095952E-ATI, Catalyst™ Version 10.2. Preko VGA izlaza ne mogu nikako da dobijem 1920*1080, u najboljem slučaju imam crne okvire vertikalno deblje a horizontalno tanje, opciju overscan&underscan ne mogu da pronađem a pretpostavljam ni da je nema kada se koristi VGA kabl. Zanima me da li je neko uspeo da dobije FUll HD preko VGA kabla ili ću morati da spajam TV sa DVI-HDMI kablom da bih dobio Full HD? Takođe da li neko ima iskustva sa pomenutim HDMIA-VGA konvertorom? Unapred hvala!

Ima iskustva - veoma lepa :)
Posto su DVI i HDmi veoma slicni po specifikaciji odnosno hdmi je nastao iz dvi-a sa konvertorom nece biti nikakvih problema..

A za vga - mnogi uredjaji ( ne znam stvanro koji napamet) ne mogu da izbace/prime 1080p preko VGA-a kabla tako da je HDMI (ili dvi pa onda hdmi) neophodan

Najveci broj uredjaja, pa samim tim mozete da to smatrate "standardom", ne mogu da prime FullHD signal preko VGA kabla.
Dakle ako hocete FullHD, onda morate da idete na DVI/HDMI.

Pa nije bas standard jer vga moze da prenosi 1080p samo sto eto neki uredjaji nemogu da prime preko vga :)
Susretao sam se sa dosta njih koji mogu ili citao u specifikaciji da pise : 1080p kroz vga kabl..

Imao sam cak i link ka spisku gde je bilo bas dost urejdaja..
Naravno opet manje nego oni koji nemogu

Poslednja izmena:
Ok, kupujem DVI-HMDI kabal. Hvala svima na odgovorima!

Ovako, probao sam da povezem LCD sa PC preko VGA pc ulaza na LCD-u i rezolucija je svega 1300 x nesto, nikako nisam mogao da dobijem full hd rezoluciju, TV je full HD LG32lh3000.U cemu je problem?

Nisi nam naveo koju graficku karticu koristis tj imas na racunaru?
Slobodno popuni svoju konfiguraciju u potpisu kako bi lakse mogli odgovarati na tvoja postavljena pitanja ;)

Uspeo sam ipak da namestim 1920*1080 rezoluciju preko VGA kabla, dakle na mom modelu TV-a ipak može i preko analogne veze. U svakom slučaju ću uzeti vremenom DVI-HDMI kabal a ovo ostavljam kao informaciju i smernicu ljudima koji budu imali slične probleme. Pozdrav!

Uspeo sam ipak da namestim 1920*1080 rezoluciju preko VGA kabla, dakle na mom modelu TV-a ipak može i preko analogne veze. U svakom slučaju ću uzeti vremenom DVI-HDMI kabal a ovo ostavljam kao informaciju i smernicu ljudima koji budu imali slične probleme. Pozdrav!

Napisi kako si to uspeo da i drugi znaju ako nalete na problem kao i ti ;)

U principu sam ja ispao glup, nije bilo potrebno ništa posebno podešavati osim što u Catalyst Control Centru treba ući Monitor properties (od TV-a naravno) pa u Attributes i tu mora da pazite da nije čekirana opcija Use Extended Display Identification Data (EDID) or driver defaults. Kada ispod toga namestite rezoluciju 1920*1080 možete i čekirati tu opciju ako želite mada sam je ja ostavio nečekiranu. Ja sam napisao u prvom postu koju grafičku imam, koje drajvere i koji TV pa to morate uzeti u obzir jer kao što je weasel rekao neće vam svaki uređaj dozvoliti da dobijete 1080p preko analogne veza pa u tom slučaju moje objašnjenje pada u vodu. Nadam se da će ovo nekome pomoći, pozdrav!

i mene nteresuje kako da povezem pc sa lcd samsungom koji je hd ready......koja je najbolja varijanta jer ce mi trebati oko 7m kabla.......dajte neki savet pre nego sto narucim da mi naprave......hvala

Nazad
Vrh Dno