Šta je novo?

Povezivanje lap topa i stonog racunara putem modema

legend

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
649
kao sto se vidi iz naslova, pitanje je sledece:

da li je moguce i kako ako jeste, povezati dva racunara putem modema, radi prebacivanja podataka sa jednog na drugi racunar?

pozdrav

Mozda ce izgledati glupo, ali to je jedino sto mi pada na pamet,dve tel. linije dva racunara i PC eniver.
Pozdrav!

...da ali ovo treba da bude direktna veza, znaci bez tel.linije...

Cinjenica je da ne mozes da zakacis modem na modem bez 'centrale' izmedju. Za takvo nakacivanje postoje posebni modemi koji nisu za obicne 'smrtnike' kao mi :D
Znaci jedino da imas 2 linije ko sto rece MikiBig.
Ako vec nemas 2 mrezne kartice, probaj onu foru sa RS232 kablom, oba kompa imaju serijski port jel da? :D
Nisam siguran da li jos uvek pali ta fora... na kraju krajeva mozda i nije neko resenje, ali moze valjda da zavrsi poslic anyway :)

Ajd bas i mene zanima, ako neko zna malo vise o tom "serijskom" povezivanju, neka napise malo detalje, sta, kako...

Pozdrav :wave;

E evo opet mi pada na pamet, sto bi domaci proroci rekli ,,javlja mi se,,.
Sto ne bi sa laplink kabelom i iz windowsa sa hirer-terminalom.
Samo neznam da li mozes ako widowsi nisu isti tj ako na primer i jedan i drugi win nisu na primer 98-ce,bar meni nije polazilo za rukom.Ako nemas laplink mogu ti poslati na mail semu vezivanja istog, obichi printer cabel chak ti ne trebaju ni sve zice.
Pozdrav!

E evo opet mi pada na pamet, sto bi domaci proroci rekli ,,javlja mi se,,.
Sto ne bi sa laplink kabelom i iz windowsa sa hirer-terminalom.
Samo neznam da li mozes ako widowsi nisu isti tj ako na primer i jedan i drugi win nisu na primer 98-ce,bar meni nije polazilo za rukom.Ako nemas laplink mogu ti poslati na mail semu vezivanja istog, obichi printer cabel chak ti ne trebaju ni sve zice.
Pozdrav!:wave;

Laplink kabel je u ovom slucaju najjednostavije resenje sto rece BigMiki... jedino sto je to jaaaaaaako sporo... uzas zivi...

ajd` :wave;

Marsovac je napisao(la):
Laplink kabel je u ovom slucaju najjednostavije resenje sto rece BigMiki... jedino sto je to jaaaaaaako sporo... uzas zivi...

ajd` :wave;

Bar je laplinkovih 115kb/s brze nego modemskih 56kb/s :D

Mozes i sa norton comanderom takdje moraju biti iste verzije npr. NC5, jedino sto NC nemoze da ti prenese korektno nazive fajlova tj chini mi se ne duze od 8 karaktera,ali do kasnje mozes etitovati. NC ja nakih 4-5MB.
Pozdrav!

Bane-Nis je napisao(la):
Bar je laplinkovih 115kb/s brze nego modemskih 56kb/s :D

sto jes` jes`... ali ipak... hrkk

O kakvim modemima vi pricate?? Kakvi posebni modemi??

Racunare mozes povezati sa bilo kojim modemima. Startujes Hyper Terminal ili neki slican program na oba racunara. Na jednom kucas ATDT na drugom ATA i porblem rijesen (mada je veza dosta spora).

komanda za leased line...

nekad je bila komanda za leased line (iznajmljena linija) mislim da i dalje to može atl1. Proveri u manuelu za modem

Vrh Dno