Šta je novo?

Povezivanje kompjutera sa LCD TV

JohnSmith

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2008
Poena
319
Vec sam to radio preko kabla dvi to hdmi i jednostavno je, nego sam hteo nesto drugo da pitam.
Ako povzem komp sa tv-om na ovaj nacin, a na grafickoj mi ostane vga kabl od monitora, da li mogu na neki nacin da regulisem da li ce slika biti bacena na tv ili monitor?
Pretpostavljam da ne moze na oba istovremeno!

Sada sam se setio, ako moze da baci sliku na dva monitora, zasto ne bi mogao istovremeno na monitor i lcd tv!
Verovatno treba podesavati nesto u nVidia drajverima, ali sta?

Ofc da moze, ja tako furam :)

img3196al.jpg

Da li hoces da ti bude extended desktop ili da bude ista slika na oba?

Hocu da bude extended desktop, pogresio sam, grafika je Ati 9600, tako je to kada su tri kompa, pa ne znas!

Ma lose ti je sa 3 kompa verujem :d

Catalyst> Desktop&Displays pa na malim monitorima desni klik pa biras Extend ili Duplicate.

Jednostavnija varijanta ako si na windows7 desni klik na desktop Screen resolution> Multiple displays> Extend these displays

Jos jedno pitanje: da li je svejedno ako povezem
1) sa kablom dvi to hdmi, dakle kabl ima na jednom kraju dvi, na drugom hdmi ili
2) sa obicnim dvi kablom iz kompa, a na ulazu u tv koristim onaj mali adapter dvi to hdmi?
Da li se u oba slucaja dobija slika istog kvaliteta?

Kako nameravas da stavis dvi-hdmi adapter na kraj televizora kada je na tv-u hdmi ulaz hehe, u tom slucaju bi vazio nepostojeci hdmi na dvi adapter :) . DVI-HDMI adapter ti ide na graficku.

Shvatio sam sta hoces da uradis svejedno. Slika ce biti istog kvaliteta kako god povezao bilo to DVI-HDMI kablom ili kombinacijom DVI-HDMI adapterom pa HDMI-HDMI kablom. Jedina razlika je to sto ce sa ATI kartama opcija sa adapterom nositi i zvuk kroz HDMI, dok DVI-HDMI kabl nema tu mogucnost.

Pisah vec o tome.Nema veze dal je nvida ili ati.
dvi kabl ne moze da prenese audio a ne DVI konektor da ne moze da prosledi.
Ima grafickih(i nvida i ati) koe bez problema salju audio preko DVI-a na hdmi kabl.

Tvoja graficka nije jedna od tih tako da ces morati audio preko zvucne.

Poslednja izmena:
Nadovezacu se na ovu temu da ne bih otvarao novu - dakle imam laptop HP COMPAQ 6710b sa integrisanom grafickom i bez DVI a naravno ni HDMI izlaza vec samo obican VGA prikljucak. Kapiram da je s tom konfiguracijom nemoguce povezati ga na LCD tv (nisam jos probao jer tv tek treba da kupim)? Postoji li bilo kakvo resenja da se premosti ovaj jaz (osim docking station-a)? Hvala.

sve zavisi od tv-a,mislim da na vecini lcdtv-a imas VGA ulaz nazad,znaci samo obican VGA kabal kao da ga povezujes na monitor.Ne znam koje je jacine tvoj lap top ali ovakvim prikljucivanjem ne dobijas fullhd sliku na desktopu

Dobijas FullHD sliku na desktopu naravno. Meni nije jasno odakle ljudi izvlace taj zakljucak da VGA kabl ne gura FullHD. Licno probao iz znatizelje kako ce izgledati slika preko VGA umesto HDMI kabla. 1920x1080 na 60hz je radilo bez ikakve pomuke ili nekakvog problema.

Meni se desava problem kada povezujem preko VGA kabla duzine od 5m komp i TV, nece da baci 1920*1080 i ne prepoznaje TV,vec vidi generic pnp monitor daje max rez na 1600*1200...dok sa kablom od 1.5m daje full HD i radi sve bez problema...Kapiram da je do kabla,ali posle samo i malo trazio po netu i vidim da ljudi imaju taj problem sa kablovima od 5m...

Dobijas FullHD sliku na desktopu naravno. Meni nije jasno odakle ljudi izvlace taj zakljucak da VGA kabl ne gura FullHD. Licno probao iz znatizelje kako ce izgledati slika preko VGA umesto HDMI kabla. 1920x1080 na 60hz je radilo bez ikakve pomuke ili nekakvog problema.

Masa televizora ne moze da proguta FullHD kroz VGA kabl, ali to je ogranicenje televizora, ne VGA izlaza/kabla.
No, ako televizor progura, moze. No, kakva je slika kroz VGA kabl pri 1920x1080.. to je za diskusiju.

Vrh Dno