Šta je novo?

Povezivanje FrontUSB-a na Chieftecu BX

nickname

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
21.02.2002
Poena
705
Ako je ovo prikladnije staviti u neku drugu sobu molim moderatore da
premeste tred

Imam problem sa povezivanjem front USB konektora na
Chieftec-u BX, plocha je Epox EP-8K9AI KT400. USB inache funkcionishe
uredno su prijavljena tri USB Root hub-a. USB mem stick mogu da prikachim
pozadi na plochu ali da stavim u funkciju front USB konektor na kucishtu
nikako...

Raspored kablica u konektoru na kablu je bio na pochetku:

Ljubichasta-* *--Prazno
Siva---------* *--Plava
Zuta---------* *--Zelena
Crvena----- * *--Narandzasta
Crna---------* *--Braon

Pinout na plochi je (prema knjizici uz plochu):

(1)VCC * * Gnd(6)
(2)Data- * * Gnd(7)
(3)Data+ * * Data+(8)
(4)Gnd * * Data-(9)
(5)Gnd * * VCC(10)

Sve bi bilo lako da su kablovi standardnih boja,
crvena, bela, zelena i crna po dve od svake. Probao
sam da desni red (gledano ovako na ovoj "ilustraciji")
zamenim (rotiram za 180 stepeni) ali nije imalo efekta
pretpostavka je da je levi red postavljen standardno,
jer je to isto u svim vrstama rasporeda pinova, varijacije
su samo u "desnoj koloni" bar kolko sam nashao shema na
net-u. Nije pomoglo ni skidanje celog panela jer su i
sami prednji konektori svi zalemljeni na jednu shtampanu
plochicu na koju je kabl prikachen istim ovakvim konektorom
koji ide na plochu pa nisam mogao da provalim ni po tome
koji je koji kablic...
Zna li neko koja je koja zica na Chieftec kucishtima?
Na Chieftec sajtu nije bilo objasnjenja, uz kucishte nije
doshlo uputstvo, ja sam probao 30-ak kombinacija (varijacije
na temu po ovoj ili onoj logici) ali nishta nije pomoglo, vec
sam i na kraju zivaca...

help needed...
hvala unapred

Pa ja sam na svom kucistu samo ubo onako kako pise na kutiji (uputstvo nema ali je sve napisano na kutiji) i sa Abit NF7S radi bez problema. Nazalost trenutno sam na poslu pa ti ne mogu pomoci pre 17h ali ce neko u medjuvremenu mozda i pomoci.

Zar chief nema plavi konektor koji se samo nabode na plochu ? Firewire je svaki pin posebno....Kod mene na Matrixu midi je tako....

Epox pravi probleme, ne Chief.
Ta Chiefova sema radi na abitu asusu i msiu od onoga sto sam ja probao. A na Epoxu 8rda i tom kt400 ne radi.
Pravilan easpored ne znam ali preporucujem veliki opez, ako kratko povezes V i gnd, gori ploca. :)
Valjda nisi to vec uradio.

Pa ja imam RDA+ i radi :) Epox rula bre, kakav Abit ;)

Raspored pinova je inache uvek isti na svim plochama, i bash sam najvishe puta kachio na 8K9A...ja to radim uvek napamet, nikad se nisam zaj* :)

e pa funk it!

ajde ovako: koji je pinout na Abitu, na plochi? Ako se Chieftec "gadja" sa Abitom onda bi trebao po njegovoj shemi da znam koja je koja zica i da ih lako prerasporedim prema Epoxovoj shemi

Inache ovaj Chief (BX) ima 3 ista konektora za f(r)ajervajer, audio i USB, crni je za USB...

probaj neki drugi usb uredjaj da prikacis na frontpanel, meni recimo nije hteo stari skener... mozda je do usb specifikacija 1.0/2.0 (ovi na ploci su svugde valjda 2.0, a onaj na izlazu pozadi 1.0)

meni na BX-u ne radi ocitavanje broja obrtaja ventilatora na napajanju, ploca je je ova abit nf7...

Ček, meni nije najjasniji problem u ovom topicu. Za kratno kreme sam promenio asus a7v8xx, abit kd7a i epox (kako se guru zove ovaj), neki 8rda3i, tako nešto i imam chieftec bx 02 i crni kabal je za front USB i samo se ubode na ploče, može isključivo tačno da se ubode, pogrešno fizički ne može da "uđe" :)...

imam isti problem kao ti....ista ploca, isto kuciste :)
jel si uspeo da povezes bar audio...ja nisam ni to :)
ako jesi, reci kako, molim te

@Bane: ovako, na 8K9AI su usb2 i usb3 konektori na plochi i imaju 10 pinova, na crnom kablu na BX02 je rupa br6 zapushena tj. dok se ne izbije taj komadic plastikice ne moze nikako da se prikachi na plochu. A i kad se izbije nishta nisi dobio jer opet nece da radi... probao sam jedno 30-ak kombinacija "pin-outa" da poredjam u konektoru i nikako nece da radi... Chudim se kako dosad nisam plochu spalio...

@Ivan: audio nisam ni pokushavao da povezem, ne treba mi... mada ne znam nashta bih ga uopshte ubo, jer ne koristim integrisani audio nego Live!5.1...

Meni je frka za povezivanje audia jer mi je potreban, a hoću da ga povežem za Audigy. Našao sam ovo http://www.chieftec.com/images/bx-usb-01.jpg pa možda može da pomogne. Da li može da se napravi neki adapter, da ne sečem kabl?

Sasa je napisao(la):
Epox pravi probleme, ne Chief.
Ta Chiefova sema radi na abitu asusu i msiu od onoga sto sam ja probao. A na Epoxu 8rda i tom kt400 ne radi.
Pravilan easpored ne znam ali preporucujem veliki opez, ako kratko povezes V i gnd, gori ploca. :)
Valjda nisi to vec uradio.
Radi bez problema na Epox-u. Jedini problem je kod Chieftec-a sto su dva GND pina kratko spojena , pa na nekim plocama pravi probleme. Problem se resava isecanjem kratkospojne zice. Slican problem postoji i kod TT-Xaser III kucista.

Ne moras da seces zicicu vec je samo izvuces iz konektora. Imao sam isti problem sa 8RDA+ i MX Chieftecom. Posle izvlacenja radi sve OK.

he, imam isti problem, tj. epox ( mercury ) NF2 plocu i Chiftek-ovo DB kuciste, konektor za prednje usb-ove je iz jednog dela i fizicki odgovara pinovima na ploci, ali posto znam da nije uvek isti raspored pinova na plocama, a sa kucistem nisam dobio nekakvu specifikaciju, frka mi je da prikljucim taj konektor, da nesj.....em plocu :), ako neko ima ispisan raspored pinova za moje kuciste...... :wave:

@darkoto: gde nadje ovo da iskopash?

Ja sam imao starog Epoxa, kad sam i postavio ovaj thread i bilo je silnih muka da ga nateram da proradi na front USB. specifikacije pinouta na plochi sam imao ali na kucishtu nisam nashao... nije htelo i Bog... na kraju sam seo uzeo papir i nabadao (u krajnjem ochaju) sa belezenjem kombinacija. Plocha je na svu srecu prezivela, eno je i dan danas radi kod brata jednog prijatelja, ali front usb nisam povezao... posle sam vratio zice u konektor na default i na Abitu je proradilo iz prve...

Poslednja izmena:
usb, firewire i audio sam bez problema prikachio na plochu... E sad kako nakachiti audio na SB Audigy npr.? Tamo je neki skroz istripovani raspored pinova :(

Ajde da iskopam ovu temu iz groba. Tada sam već odustao od tog front audio izlaza ali ću ovih dana to morati da sredim jer mi baš treba. Za sada nisam našao drugo rešenje osim da kleštima čupam kablove i vraćam nazad u druge rupe. Da li neko ima bolje rešenje ?

Nazad
Vrh Dno