Šta je novo?

Povezivanje dva wifi rutera

marinac

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2005
Poruke
801
Poena
345
Imam dva wifi rutera Cisco EPC3925 kablovski modem sa wifi-em i D-LINK DIR-615(ubacen dd-wrt) e sada na 10 metera se vec jako gubi wifi signal naravno izmedju su zidovi dva komada debljine 50 cm svaki mene interesuje da li mogu da njega povezem sa Cisco modemom ali bez mreznog kabla nego samo wifi ako moze kako je to izvodljivo.
Hvala unapred
 
Ako vec imas dd-wrt onda prebaci wireless u client mode i povezi se na ssid od cisco rutera.
 
Probao sam kako si rekao ali ne uspevam na dd-wrt sam podesio client mode ssd od sbb-a iskopirao na dd-wrt i password ali optet ne reaguje ovo sam naso na sbb modemu mislio da sam resio problem ali i dalje isto.
Mali off za one koji su se interesovali za ovaj sbb-ov rutere wifi signal je uzas cim izadjem iz sobe ostaje samo jedna crta
 

Prilozi

  • cisco sbb.PNG
    cisco sbb.PNG
    100.9 KB · Pregleda: 559
Ne ne ovo je opcija da koristis drugi uredjaj kao repeater sto ti nebih preporucio jer ne radi uvek kako treba, ali mozes pokusati. Kada na dd-wrt podesis wifi da radi kao client idi na status pa wireless i na dnu idi na site survey i nakaci se na tu mrezu. Zatim u wireless security postavi pass od wireless mreze.
 
Koji pass koristis, odnosno vrstu zastite? Uglavnom uredjaji nece da rade kao repeateri sa WPA2/PSK, vec samo sa osnovnom WPA zastitom...
Probaj, cisto reda radi, bez ikakve zastite, da znas da li i kako radi, pa onda dalje.
pozz
 
Probavao sam sva moguca podesavanja bar 20 puta jednostavno Dir-615 nece da radi kao klijent namestio sam ga da sljaka kao repeator i evo vec dva dana radi posao.
U svakom slucaju problem resen hvala na savetima.
pozz
 
Da se nadovežem na temu ako nije problem. Imam isti taj kablovski ruter, i imam jedan Tenda N3 ruter koji ima opciju da bude WDS ripiter. Namestim na kablovskom mac adresu kojoj bi trebalo da dopusti širenje mreže (to je u wds opcijama na cisku), a na tendi namestim da dalje širi tu mrežu. Kada uključim, i kada probam sa telefonom, čim oslabi signal od kablovkog, telefon se automatski prebaci ma tenda ruter ali ne radi internet. Nije mi jasno šta se dešava, još nisam imao susreta sa tim WDS opcijama.
 
Evo posle nekih 3-4 nedelje sve radi ali imam jedan problem u prebacivanju izmedju rutera kada se setam iz sobe u sobu izgubim internet konekciju znaci wifi ja nakacen ali bez neta tada na tabu ili tel samo iskljucim ukljucim wifi i opet radi sve kako treba ima li tome neke pomoci?
 
Evo posle nekih 3-4 nedelje sve radi ali imam jedan problem u prebacivanju izmedju rutera kada se setam iz sobe u sobu izgubim internet konekciju znaci wifi ja nakacen ali bez neta tada na tabu ili tel samo iskljucim ukljucim wifi i opet radi sve kako treba ima li tome neke pomoci?

Po svemu sudeći WiFi klijent ostaje zbunjen i jedini način je da se resetuje WiFi interfejs. Nisam siguran da se to može nekako rešiti. Da li se i neki drugi WiFi klijent isto ponaša prilikom prebacivanja sa jednog na drugi WiFi ruter?
 
Nazad
Vrh Dno