Šta je novo?

Povezivanje dva monitiora na jedan kompjuter

oggich

Slavan
Učlanjen(a)
27.06.2008
Poena
319
Kao sto se vidi u naslovu,trebao bih da povezem jedan monitor na komp i taj dami bude za rad,a drugi monitor da mi bude u drugoj prostoriji u stanu i da mi taj drugi sluzi za video nadzor i da bude povezan sa kamerom koja je napolju.Da li znate nesto takvo?Neki kabal ili razdvajac ili tako nesto?

Hvala

Kakve izlaze imas na grafickoj i koliko ti je udaljena ta druga prostorija od kucista...?Najbolje bi bilo kada bi imao na grafickoj S-video izlaz i kupis kabal sa S-video prikljuckom,povezes sa TV-om i kloniras sliku ili uradis extended i resen problem...http://www.coloredhome.com/video/s-video_PC.JPG

Edit:Ali ovo gore je sve pod uslovom da ti je kamera vezana sa racunarom,a u slucaju da nije,a ne zelis da snimas...samo vezes kameru na scart na TV-u...i to radi...

Poslednja izmena:
Da se vratim na temu;

Naime,imam novi TV koji ima HDMI ulaze iza i imam na kompu ovako; 1 9-opinski izlaz na ploci (ranije je bio spojen stari monitor na njega);onda imam 1 video(onaj zuti) izlaz na ploci;pa imam video izlaz zuti na grafickoj i S-video http://www.coloredhome.com/video/s-video_PC.JPG izlaz na grafickoj. A na TV-u imam;1 VGA ulaz;i 2 HDMI ulaza. Napominjem da su to sve ulazi i izlazi koji su neiskorisceni. Kako da povezem komp i TV?

HDMI nemaš na toj graičkoj ni šanse da povežeš preko DVI-HDMI adaptera. Taj devetopinski je u stvari 15 pinski VGA. Kako na TVu imaš isti takav samo ti treba onda običan VGA kabl i da namestiš u drajverima da ide display i na tv.
Sad tek videh da imaš i kameru, trebaće ti i kartica za video nadzor ili TV kartica sa composite ulazom. Ima i usb adaptera za kamere. Javi ako si spreman na te komplikacije.
Na onoj slici ti je samo s-videoizlaz ne ulaz a to nemaš na TVu.
Ako na tv u imaš možda COMPOSITE ulaz (činč konektor) onda možeš kameru da priključiš tu i da tako potpuno izbegneš povezivanje sa kompjuterom

Poslednja izmena od urednika:
Taj devetopinski je u stvari 15 pinski VGA. Kako na TVu imaš isti takav samo ti treba onda običan VGA kabl i da namestiš u drajverima da ide display i na tv.

Kako to sve da povezem? Nema veze sto je taj 9-opinski na maticnoj ploci?
I da li ce da provodi i zvuk i sliku u TV?

Poslednja izmena:
9 pinski na matičnoj nije za video, to je RS232 Com port. Analog VGA ima 3 reda pinova i to 15 njih.

Moze li da napravi nekako da mi taj rs232 port na ploci radi posao konekcije na TV?

Sad sam tek video da ta video karta ima samo jedan izlaz za monitor tako da razdvajanje slike na 2 monitora ne dolazi u obzir. Ako je to referentna karta onda ima izlaz za S-Video i Composite te preko toga možeš da šalješ sliku i na neki TV koji ima jedan od ta dva ulaza ali to je neviđena zaebancija specijalno preko softwarea za video nadzor a i to je veliko pitanje s'obzirom na jačinu celog sistema.
Ako ti je kamera povezana običnim tv cablom, možeš da spoiš na tV ako ima Composite ulaz.

Nazad
Vrh Dno