Šta je novo?

Povezivanje dva mobilna preko IR?

sergio

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2005
Poena
301
Da li iko može da mi pomogne oko povezivanja dva Samsunga putem IR? Da li je to moguće uraditi? U pitanju su E715 i D500. Hteo bih da prebacim telefonski imenik sa E715 na D500, ali me interesuje da li je to moguće uraditi direktnim povezivanjem preko IR? Ili je jedini lek prebacivanje na komp.

koliko sam ja upoznat sa IR tehnologijom, dva telefona iste marke se povezuju za tren oka;
zatim, neki telefoni daju mogucnost slanja unosa iz imenika kao v/bussiness card, tj. jedan po jedan unos, mada... danas nove tehnologije svasta dozvoljavaju, prosetaj po imeniku i vidi sta nudi, i da li ima u nekoj opciji snd via ir, i kao ima, da li u okviri nje ima da se posalje ceo imenik, ili samo sim, ili nesto drugo.

Nema to veze sa time da li su telefoni istorodni (kod Nokie 7210, 6610, 6100 IR radi samo za komunikaciju sa kompom) vec da li je sofverski omoguceno! Na oba pomenuta modela IR funkcionise u oba smera ali mislim da na E715 softwerski nije omoguceno prebacivanje imenika sa tel. na tel. vec iskljucivo preko klijenta!

Poslednja izmena:
Samsunzi i jesu poznati kao polovični aparati, gotovo svi do jednog. Fensi dizajn koji vuče ka onom duboko skrivenom latentnom homoseksualizmu svojih vlasnika (mislim na mušku populaciju, pošto je 99% njihovih aparata definitivno za žene), blještave bojice na ivici glavobolje i vrlo skromna upotrebljivost za uloženi novac. U principu većina korisnika generalno i nema mentalni potencijal za napredne funkcije nekih ozbiljnijih aparata, tako da je i sasvim razumljivo što predstavljaju najveće iznenađenje na tržištu poslednjih godina.

Elem, odoh ja malo offtopic, ali htedoh reći da bez obzira imao i IR i blutut i sve i svašta u spisku opcija, ne očekivati po pravilu od Samsunga šta je već godinama normalno na nekom, recimo, Nokia aparatu. Pogotovo dobro proveriti mogućnosti aparata ako je u pitanju potencijalna kupovina, da ne boli glava posle. :D

D500 za svoju cenu i ne pruza mnogo toga, kao i bilo koji Samsung ali su zato fonsi!

Koliko ja znam vecina Samsung telefona nema BlueTooth i infrared,a oni koji poseduje infrared obicno nicemu ne sluzi i jako je tesko pozezati ga sa drugim telefonom!!!

Vrh Dno