Šta je novo?

Povezivanje Bluetooth slušalica sa Smart televizorom bez bluetooth-a

dzokar

Poštovan
Učlanjen(a)
17.01.2021
Poena
85
Pozdrav, posedujem smart TV Vox, 43ADS314M, koji nažalost nema bluetooth. Zanima me kako povezati svoje bežične bluetooth slušalice sa ovim televizorom na najlakši način? Da li je to adapter koji se prikači preko USB-a na televizor, a sa druge strane preko 3,5mm kabla na audio ulaz na televizoru. Da li bi to radilo, kako se uostalom povežu slušalice i taj bluetooth uređaj? Rekli su mi da ne kupujem običan Bluetooth USB, jer su uglavnom predviđeni samo za Windows (xp,7,10), a ne za android uređaje.

Još nešto, iako moj TV nema bluetooth, ima u android postavkama Bluetooth adresu, i piše nedostupno, kao da nije uključen. E sad pitanje da li je loše prilagođen android pa se to privuklo, ili postoji ugrađen Bluetooth, koji je sw isključen. Bilo koji savet je dobrodošao, hvala

Najlakše je ako ima ugrađen BT ali pošto se u te televizore ugrađuje najjeftiniji hw verovatno ga zaista i nema tako da ako imaš audio izlaz (a ne ulaz) možeš tu da povezes BT usb transmiter sa 3.5mm kablom

usb BT sa audio ulazom možeš da kupiš na raznim mestima napajanje uzmeš ili sa TV ili sa punjača za mobilni

Hvala, tako sam i uradio, mali Bluetooth transmitter, koji u sebiima 3,5mm jack I USB za napajanje, ubacuje se u USB televizora, i u audio izlaz TV-a. Na AliExpressu se ovo može naći za manje od 2$, ali ima i skupljih opcija.

Inače, bitno je napomenuti da ima razlike između Bluetooth receivera i transmittera, receiver samo prima zvuk sa telefona ili slično i pušta na TV, a transmitter šalje da TV-a na Bluetooth slušalice, zvučnike ili slično. Eto par korisnih informacija, što se mene tiče, ova tema se može zaključati :)

Koja je razlika izmedju audio izlaza i audio ulaza na TVu? Treba i meni ovako nesto, imam onaj klasican 3.5mm(ulaz?) na TVu, koristim ga za zvucnike..

Audio izlaz je da možeš da puštaš zvuk sa TV-a na uređaj (slušalice, zvučnike,...), što očigledno imaš. Audio ulaz je samo da sa telefona pustiš muziku na zvučnik televizora.

Aha, da, ima smisla. :)
Aj baci neki link gde si nasao to da narucim i ja ;)

Ako ti treba odmah, pronađi na kupujem prodajem (evo LINK), skuplje je nego direktno sa AliExpressa, ali ga dobijaš odmah.

A evo link za najjeftiniji sa Alija, ali oko mesec dana čekanja u proseku: LINK
Imaš i skuplje varijante, sa baterijom (ovaj mora da je stalno uključen u USB). Na AliExpressu su od oko 3-4$ skuplji, pa naviše.

Nazad
Vrh Dno