Šta je novo?

Povezati dvd player i kompjuter

Ajde idemo od kraja dali tvoja kartica ima vivo uzmi neki program naprimer SIW (System Information for Windows) ili Everest i iscitaj koji je model tvoje kartice ako neznas pa pogledaj na netu, cinimi se da 8600 nije VIVO (zavisi od modela).

Ako nije steta...ako jeste SVHS kabl jedan kraj u SVHS OUT na DVD sistemu drugi kraj u graficku (Odes u settings na DVD-u i namestis out (izlaz) na SVHS ako tvoj uredjaj to ne radi automatski) sad ides na graficku i trebalo bi da uz pomoc pratecih programa vidis sliku (neznam za nVidia kod ATI sam je dobio preko MMC ~Multimedia Centar)

Kvalitet pa da kazemo zavisi od izvora (ja sam prebacivao VHS i S-VHS snimke i solidno sam zadovoljan) moze biti razlicit

Crveni, Plavi i Zeleni chinch je (Y-Pr-Pb) namenjen za povezivanje tvoje kartice sa HD TV (LCD, Plasma), Pojektorima... Ustvari ova tri cinca sluze za prenos HD signala

Kvalitet signala pa recimo redosled bi bio DVI, HDMI, Y-Pr-Pb ili VGA (nisam bas siguran) SCART pa tek onda obican video chinch i na kraju antena

Kvalitet slike preko TV kartice nazalost nece biti bas vrhunski a nece bas biti ni toliko los zavisi sta ocekujes ako ocekujes sliku kao na svom DVD sistemu sigurno je da ce biti za nijansu losija iskreno nisam nikad probao ovu tvoju kombinaciju ali sam radio sa s-vhs snimcima i oni su bili jako dobri mogu reci skoro kao originali..

video capture kartica kao sto rekoh zavisi od signala i koju karticu koristis...Imam priliku da kod zeninog brata vidim Pinnacle Studio MovieBoard (Komplet kartica s pratecim programima) ali ni on je nekoristi za prikaz DVD slike vec za prebacivanje snimaka sa DV kamere i kvalitet prikaza je veran originalu.

Moram priznati da vecina koriste DVD racunara za gledanje filmova na Monitoru a na PC masinu spajaju 5.1 ili 7.1 aktivne zvucnike...a ti imas poseban zahtev i time je izazov veci

Poslednja izmena:
ipak ce biti da nemam vivo :D

sta u dodje hdmi, vga i antena?

Moram priznati da vecina koriste DVD racunara za gledanje filmova na Monitoru a na PC masinu spajaju 5.1 ili 7.1 aktivne zvucnike...a ti imas poseban zahtev i time je izazov veci

pa verovatno bi i ja tako uradio, ali kad vec imam dvd player sa 5.1 ozvucenjem povezanim sa njim onda gledam sta cu :D

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081016092426AAI4CNr
ovo sam nasao trazeci skoro na internetu. osoba ima istu karticu i isti zahtev.
mada mislim da su dosli do istog zakljucka kao i mi xP

a ako ti nije frka, ti pitaj tvog suraka pa javi :)

Poslednja izmena:
i jel bi mogao da mi kazes razliku izmedju ovih ulaza. ne za svaki naravno nego npr ja sam uz komp, po ovim iglicama vidim, dobio adapter, DVI-D single link na na drgoj strani mi je hdmi pa to mi je verovatno da bi dobio sto bolju sliku kad spajam komp i tv.

a npr koja je razlika izmedju dvd-i i dvd-d?

http://www.lyberty.com/encyc/articles/tech/img/all-DVI-types.jpg

i jel postoji neki adapter npr, da spojim monitor koji ima ja mislim ovaj vga ulaz i dvd, tako da samo sa monitorom dobijem sliku? nekako mi je to na kraju najisplatljivije ako je izvodljivo.

ja sam po nekim forumima video adaptere koji sa jedne strane imaju zuti cinc ili s-video a sa druge vga. ali nigde nisam uspeo da pronadjem nista slicno. jedina mogucnost mi je da sam napravim. sto ne bi trebalo da mi bude tesko sa obzirom da se time i bavim ali nisam bas voljan da isprobavam sada.

hdmi sluzi za prenos digitalnog signala(samo digitalnog). koristi se uglavnom za tv ali ga sada ima i vecina monitora.
vga je klasican monitorski prikljucak.
a pod antenom je verovatno mislio na obican tv signal kakv se koristi vec 100 god :D

lepo pise na slici, dvi-i ima prenosi i digitalni i analogni signal, dok dvi-d prenosi samo digitalni. ne moras oko toga da brines. radi se o mogucnosti kablova.

taj kabl/adapter dvi-hdmi je normalna stvar. to je samo prebacivanje jedne vrste konektora u drugi. signal ostaje identican. digitalni signal po definiciji daje bolju sliku od analognog. samo je pitanje da li tvoj tv to moze.

Poslednja izmena:
znaci to zavisi da moj kabl s kojim povezujem ima hdmi ili dvi.
ja sam trazio nesto ali svi nesto vicu kako ce biti losa slika jer nema monitor te frekvencije kakve tv ima, sto ima logike. ali bih ipak zeleo da vidim da li se to da primetiti toliko. i dali je mozda to bolja varijanta gledanja ili preko video cature kartice.

Ima radnja u beogradu 'akustik' koji imaju kablove svakakve vrste, pa cu pitati njih da li imaju to sto si mi ti rekao (sa jedne strane imaju zuti cinc ili s-video a sa druge vga).

inace, i u muzici i u fotografiji analogno je bolje ali u ovom slucaju izgleda da nije tako :)

Tv radi na 50Hz (PAL) ili noviji na 100Hz a Monitori od 60 pa nadalje.Unapred treba da se pomiris sa cinjenicom da vecina TV ima bolje tuner sekcije od TV kartica kao i nekih videorekordera ili DVD-rekordera jednostavni imaju bolje odradjenu elektroniku. Kod TV kartica svasta utice na kvalitet slike od mogucih smetnji unutar kucista, ulaznog signala, do same rezolucije kartice i monitora a najvise kvaliteta ugradjenog prijemnika (imao sam priliku da vidim Prolink Pixelview TV karticu koja je dolazila u kutij sa web kamerom na kablovskoj je uspela da uhvati ~8 kanala kad je zamenjena sa Leadtek TV karticom odjednom se pojavilo jos 60-tak programa) Kako tvoj signal je cist (DVD izlaz) onda bi i kvalitet istog trebao da bude dobar.
Teoriski video capture bi trebala da ima bolje ulaze od TV kartice jer joj je to i namena da signal sa kamere, videa...dovede u racunar radi dalje obrade. Sad u nizoj klasi TV karice i video capture imaju isti kvalitet ulaznog signala jedino sto potonja ima na sebi FireWire (IEEE 1394 interface) ili Mini USB kako bi se na nju direktno spojila neka DV kamera. Da te nezbunjujem ovi konektori su namenjeni spajanju kamera a ne nekih drugih uredjaja.
Napomena kablovi koje sam ti poslao sluze da signal sa video karte prosledis na TV.

pa sto bi doslo do smetnji unutar kucista npr kad je to preko kabla : P
no dobro, meni tv savrseno ne treba. nit ga gledam inace, nit bi zeleo nesto da sa njega sacuvam tako da me to ne zanima.
Kako tvoj signal je cist (DVD izlaz) onda bi i kvalitet istog trebao da bude dobar.
sta? xP

pa slazem se da je sigurno bolje nesto sto ima samo jednu namenu, a ne ona sto ima vise (video capture i tv kartica)

probacu sa nekim kablom da spojim monitor i dvd pa cu vidim sta cu dobijem. ako ne, video capture kartica je sledeca za isprobati. doduse videcu neku dobru da uzmem. opet necu zeleti da dajem ne znam koje pare. sve ovo radim ako ne ukljucuje mnogo para :p

bio sam do radnje gde prodaju svakakve kablove i adaptere, i covek koji radi tamo mi je rekao da vga prenosi valjda samo analogne signale i da prebaciti to u digitalno je cimanje i da ce ti adapteri i kablovi kostati preko 50e sve zajedno. mene samo zanima da li ima neku ulaz/izlaz na dvdju koji je analogni pa da ga preko njega spojim : P

Dvd koji ima digitalne izlaze ima HDMI konektor (koji tvoj sistem nema) tebi treba SCART>VGA http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?ModuleNo=37141&C=SO&U=strat15 ili SVHS-VGA (za ovu kombinaciju nisam siguran dali moze treba proveriti) Takode ove kombinacije kablova mozda rade mozda ne. Secam se da sam imao svojevremeno problem sa LiteON DVD Player koji je imao na sebi VGA izlaz i Samsung 20" CRT monitorom (slika je bezala u stranu i morao si ruzcno podesavati geometriju i mislim da je bila zelena boja malo izrazenija bilo je to pre...godina pa se bas nesecam znam da sam odustao od toga.)

hahaha. samo 70 funti. ***. ne isplati se kupiti ovakav kabl. bolje je uzeti novi dvd. jel ima mozda neki shlj kabl domace proizvodnje za manje para? ja sam trazio nesto slicno jer mi treba da povezem xbox na monitor koji ima samo vga. nisam nasao nigde. ne daju mi se pare na MS kabl od 50e jer i treba samo za povremeno igranje kod ortaka.

i aj sad kada sam pomenuo. sta bi se desilo ako bih iskoristio hdmi>dvi adapter/kabl pa na to stavio dvi>vga pa to na monitor?

da budem iskren prvi put vidim ovako nesto :D. od pocetka sam bio ubedjen da nema sanse da radi jer je hdmi digitalni a vga analogni. moje ranije shvatanje je da dvi moze da se upari i sa hdmi i sa vga jer nosi i digitalni i analogni signal. adapter ce me kostati 300 din pa cemo da vidimo da li radi.

Pa i ja sam mislo to jer nikako mi ne ide u glavu sta prespajaju u kombinaciji HDMI-VGA ali nasao sam na ona dva kabla sada nisam pametan. ZA DVI je sigurno da moze da se upari i sa HDMI i VGA.
A ovo http://www.ambery.com/xb360covicoa.html a i cena je prihvatljiva a podrzava i CRT TV ...

Poslednja izmena:
da, ali taj nema vga prikljucak. imam ja kabl sa cincevima(audio+sd), ali nemam nacin da to prebacim na vga.
ovo meni zapravo treba http://www.xbox.com/en-US/hardware/x/xbox360vgahdcable/ . cena je niza nego sto sam pomenuo u prethodnim postovima, ali ja sam se vodio cenom koju sam nasao po nasim oglasima. ni ovako nije bas primamljiva cena, mada bih ga sigurno uzeo da imam monitor bez dvi.

meni je gora situacija kad ja nemam ni dvi i hdmi izlaz na dvdju.
ne znam koji su analogni izlazi na dvdju, osim scarta predpostavljam. ne znam za ove rgb i onaj zuti...

inace pitacu za ovaj http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?ModuleNo=37141&C=SO&U=strat15 u radnji kojoj imaju razni kablovi pa cu videti cenu.

ali ipak mislim da ce me isplatljivije izaci video capture card xP

Vrh Dno